Indiciul surprinzător că părul tău este foarte deteriorat: 3 sfaturi reparatoare de la experți

Acele fire de păr „noi” și rebele, pe care adesea nu știi cum să le mai așezi, s-ar putea să ascundă, de fapt, o podoabă capilară deteriorată.
Cunoscute si sub numele de baby hair, firele nou aparute pe scalp sunt, de cele mai multe ori, greu de imblanzit si de stilizat. Totusi, mai multe celebritati le-au transformat, de-a lungul timpului, intr-un look iconic si extrem de chic.

Se pare ca pe Beyonce si pe Alicia Keys firele de par aparute la baza fruntii nu le deranjeaza deloc cand vine vorba de haristyling, ba dimpotriva!

Desi aceste fire pot parea un semn bun, care iti arata ca parul tau creste si se indeseste constant, specialistii fac o precizare.
Daca ai in permanenta fire scurte la baza fruntii, este posibil ca acestea sa nu fie noi, ci indicii care arata deteriorarea parului.

1. Lasa firele noi sa creasca, fara sa le stilizezi prea des


De multe ori, esti tentata sa bruschezi firele scurte pentru a le ascunde sau pentru a le stiliza. Alteori, aplici o cantitate prea mare de fixativ peste ele, pentru a le tine intr-un singur loc. Este adevarat ca aceste fire pot avea o textura diferita fata de restul podoabei capilare si te pot incurca atunci cand vrei sa iti faci un pony tail perfect sau o impletitura complexa.

Firele scurte si noi sunt ceva mai sensibile, mai fine si mai fragile, spune tricologul Sophia Emmanuel.
De aceea, ele trebuie sa fie tratate cu grija si blandete. Cea mai mare greseala pe care o poti face este sa indrepti firele cu placa sau sa le ondulezi, caldura excesiva fiind foarte nociva pentru aceste fire proaspat aparute si inca subtiri. Citește continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod