Frumuseţea ta: Tratamentul cu cheratină. Ce este şi cum îţi ajută părul

Un păr puternic, strălucitor şi rezistent este visul multor femei. Iar un tratament celebru promite să ofere toate acestea fără prea mult efort.
Este vorba de tratamentele şi produsele pentru îngrijire cu cheratină.

Ce este cheratina?


Cheratina e o proteină fibroasă care dă forță și elasticitate structurii interne și externe a firului de păr. Cheratina e făcută din lanțuri lungi de peptide, care formează filamente puternice. 90% din firul de păr este format din cheratină, iar 5-10% (în funcție de umiditatea mediului) din apă. Pe lângă acestea, părul mai conține lipide, pigmenți și minerale, potrivit specialiştilor Schwarzkopf.

Cheratina intactă este elastică, insolubilă în apă și poate rezista la temperaturi extreme, atât calde, cât și reci. Datorită ei, părul nostru tolerează razele puternice ale soarelui, gerul și tratamentele termice (ondulator, placă de întins părul, bigudiuri încălzite etc.).
Tot cheratina este cea datorită căreia părul suportă factorii nocivi din mediu. Cu toate astea, expunerea prelungită la factorii externi de stres poate cauza ruperea lanţurilor de cheratină, care la rându-i duce la solubilitatea acesteia şi îndepărtarea cheratinei din firul de păr.

Tratamentul cu cheratină: Cum ajută părul?


Produsele de îngrijire pe bază de cheratină "completează" substanţa pierdută de firul de păr de-a lungul timpului, din cauza procedeelor de styling la care este supus. Treptat, părul se subţiază, devine fragil şi casant, iar vârfurile se degradează şi apoi se rup. Cheratina poate pătrunde în interiorul firului de păr, reparând zonele slăbite.
De asemenea, îmbracă firul de păr într-un strat protector şi nivelează cuticulele care se află la suprafaţă şi care astfel reflectă mai bine lumina, atuul unui păr strălucitor.

Tratamentul cu cheratină: Cum se foloseşte?


Pentru a se fixa pe suprafaţa firului de păr cheratina are nevoie de căldură, de aceea majoritatea produsele care o conţin au ca specificaţie folosirea foehnului după aplicare. În acest fel substanţa aderă la suprafaţa firelor, dar pătrunde şi în interior, făcându-l mai rezistent şi reparând zonele degradate.

În ce tipuri de produse o regăseşti?


Există o gamă variată de cosmetice pentru îngrijirea părului pe bază de cheratină - de la şampon, balsam, mască, ser protector, balsam leave-in, cheratină lichidă şi până la soluţie bifazică. Este important să alegi produsele care ţi se potrivesc şi să respecţi cu strcteţe indicaţiile de pe ambalaj.

Tratamentul cu cheratină la salon


Dacă în produsele de larg consum cheratina este folosită pentru refacerea părului degradat, în saloanele de înfrumuseţarea tratamentul cu cheratină are cu totul alt rol. Este folosită în cadrul unui procedeu complex, alături de alte substanţe, pentru îndreptarea părului pe termen lung.
Se adresează celor cu părul rebel, creţ sau ondulat care sunt nevoite să folosească des placa de păr. Pe lângă efectul de îndreptare, are capacitatea de a reface structura părului deteriorat şi de a-i oferi strălucire.

Ce nu face cheratina?


Pe lângă beneficiile deja celebre ale cheratinei există şi mituri conform cărora stimulează creşterea părului, stopează căderea şi elimină mătreaţa. În realitatea, rata de creştere a părului nu poate fi schimbată din "exterior". Este un factor genetic, prin urmare moştenit de la părinţi, care nu poate fi modificat. De asemenea, mătreaţa severă poate fi cauzată printre altele de prezenţa unei ciuperci numite Malassezia, iar cheratina nu are niciun efect în tratarea acesteia.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod