Frumuseţea ta: Păr ondulat fără să apelezi la aparate. 4 trucuri!

Dacă ai un păr ondulat de la mama natură, te poţi considera o norocoasă, deoarece cârlionţii sunt consideraţi sexy şi atrăgători. Dar şi dacă ai părul drept ar trebui să te consideri o norocoasă, deoarece ai la dispoziţie o mulţime de metode prin care îi poţi oferi noi înfăţisări.
Ţi-ar plăcea să ai părul ondulat, dar nu vrei să foloseşti placa, ondulatorul sau bigudiurile calde? Atunci avem pentru tine cele mai bune trucuri pentru a obţine un păr ondulat prin metode care nu îi deteriorează structura.

1. Foloseşte metoda bentiţei

Ştii bentitele de păr din material uşor elastic, folosite în general pentru menţinerea părului departe de faţă atunci când îţi aplici măşti sau te demachiezi? Ei bine, o astfel de bentiţă ţi-ar fi foarte utilă dacă vrei să-ţi ondulezi părul fără aparate.

Periază bine tot părul şi aplică uniform o cantitate mică de spumă pe toată lungimea lui.
Aşază bentiţa elastică pe cap, peste păr, aşa cum ai aşeza o bentiţă boho-chic. Ia o şuviţă de păr şi răsuceşte-o peste bentiţă, apoi ia şuviţa alăturată şi procedează la fel. Continuă în acelaşi mod până când tot părul este răsucit în jurul bentiţei. Pentru ca efectele să fie optime, culcă-te cu părul prins pe bentiţă, iar dimineaţa desfă-l uşor. Vei obţine onduleuri rezistente, pe care le poţi modela cu ajutorul degetelor.

2. Apelează la clasicele moaţe

Ce poate fi mai simplu pentru a obţine un păr ondulat fără aparate dacă nu clasicele moaţe? În comerţ există diferite moaţe moderne, realizate din materiale moi, dar dacă nu le ai la îndemână, poţi oricând să improvizezi cu ce ai prin casă.
Unele fete folosesc şosete curate pentru moaţe, altele folosesc fâşii de material textil.

Dacă vrei bucle mari şi definite, îţi recomandăm să încerci prima variantă. Umezeşte uşor părul şi periază-l bine. Împarte părul în 6-10 secţiuni, ia câte o secţiune şi răsuceşte-o pe o şosetă, apoi fă un nod simplu, pentru a împiedica desfacerea părului. Dimineaţa, părul tău va fi ondulat şi plin de vitalitate.

3. Fă-ţi cocuri mici

Şi pentru această tehnică de ondulare a părului fără aparate ai nevoie de o noapte întreagă pentru a obţine bucle sexy. Metoda este foarte simplă. Trebuie să împarţi părul uşor umed în mai multe secţiuni (cu cât sunt mai multe, cu atât vei avea un păr mai ondulat).
Ia fiecare secţiune de păr şi răsuceşte-o până când obţii o şuviţă strânsă. Apoi strange secţiunea de păr într-un coc mic, pe care îl fixezi cu agrafe.

La final, ar trebui să ai tot capul acoperit cu mici cocuri. Dimineaţa, desfă toate cocurile. Vei vedea că onduleurile sunt foarte strânse, dar le poţi modela trecând degetele printre şuviţe.

4. Foloseşte elastice groase de păr

Elasticele groase de păr sunt perfecte pentru obţinerea părului ondulat. Ai nevoie de două astfel de elastice. Aplică spumă pe toată lungimea părului şi periază-l bine. Apleacă-ţi capul în faţă şi aduna tot părul într-o coadă, pe care o fixezi cu un elastic în vârful capului.
Procedează cam aşa cum ai proceda pentru realizarea coafurii topknot.

Roteşte coada în jurul elasticului şi fixeaz-o cu cel de-al doilea elastic. Desfă părul abia dimineaţa şi stilizează-l până ce obţii aspectul pe care ţi-l doreşti.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod