Frumuseţe. Cum să ţii sub control părul rebel. 9 trucuri

Suviţele electrizate şi rebele de păr te împiedică să îţi faci coafurile preferate? De la modul în care îţi piepteni părul, în care îl usuci şi până la peria pe care o foloseşti, toate îşi pun amprenta în modul în care ţi se aranjează părul după spălare!
Iată câteva trucuri foarte simple şi la îndemână prin care potoleşti rapid părul vâlvoi şi uiţi definitiv de firele rebele!

1. Parul rebel - Foloseşte prosopul cu prudenţă

Foarte multe femei greşesc atunci când încearcă să scape de excesul de apă din părul proaspăt spălat frecându-l cu un prosop. Nu fac decât să îl agreseze şi să determine apariţia fenomenului de electrizare. Excesul de apă trebuie îndepărtat prin tamponare uşoară cu prosopul.

2. Nu sări niciodată peste balsam

Balsamul de păr este un produs obligatoriu în ritualul de spălare a părului.
Deşi principalul lui scop este de a ajuta la descurcarea părului, specialiştii susţin că oferă acestuia elasticitate si ca îl ajută să se aranjeze mai uşor în coafuri. Este recomandat sa insişti cu balsamul pe vârfurile părului prin masaj, pentru a preveni fenomenul de electrizare. Optează pentru o formulă de balsam bogată în proteine.

3. Parul rebel - Tunde-ţi vârfurile constant

Nu degeaba se spune că trebuie sa îţi tunzi vârfurile periodic. Pe lângă faptul ca ajută la obţinerea unui aspect mai sănătos şi la regenerarea lui, tunderea acestora previne efectul de zbârlire a firelor atunci când îl coafezi sau usuci.

4.
Nu spăla părul foarte des


Potrivit experţilor, uleiurile naturale care se acumulează pe suprafaţa scalpului şi a firelor au un rol important în prevenirea electrizării părului sau a aspectului rebel pe care îl capătă după uscare. De aceea, este indicat să te limitezi la a-ţi spăla părul de cel mult două ori pe săptămână.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod