Frumuseţe. Cum să-ţi îndrepţi părul ca să-l păstrezi sănătos

Dacă îţi plac la nebunie rezultatele pe care le obţii după ce îţi întinzi părul cu placa, trebuie să ştii că şuviţele tale sunt supuse unei temperaturi de până la 210 grade Celsius pentru a fi "disciplinate"
Temperaturile înalte îţi distrug în timp părul. Îi slăbesc structura, îl fac lipsit de strălucire şi îl degradează astfel încât ajunge apoi să se rupă fir cu fir. Iar unele greşeli pe care le faci în timpul îndreptării cu placa accentuează toate aceste efecte.

Iată cum să-ţi protejezi părul:

Nu folosi placa pe părul ud

După spălare, firul de păr conţine apă atât pe suprafaţă, cât şi în interior, sub cuticule, solzişorii care acoperă fiecare fir în parte. Temeperatură înaltă a plăcii va face ca apa din interior să se transforme în abur, ieşind brusc la suprafaţă şi distrugând în drumul ei cuticulele protectoare.
Aşteptă ca părul tău se se usuce, abia apoi foloseşte placa.

Alege o placă cu suprafaţă de îndreptare ceramică

O placă de calitate va face diferenţa dintre un păr sănătos şi unul deteriorat. O placă cu suprafaţă de îndreptare din ceramică va estompa efectele frecării asupra părului tău şi îl va proteja astfel împotriva degradării. De asemenea, este foarte important ca placa ta să aibă cel puţin două trepte de temperatură.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod