Frumuseţe. 8 reguli pentru ca părul tău să nu aibă vârfurile despicate

Foloseşte un ulei protector şi hidratant, în special pentru a-ţi proteja podoaba capilară de efectele nocive ale soarelui puternic
Este o problemă care se poate agrava rapid dacă este ignorată, iar prevenirea ei completă implică uneori multe eforturi de îngrijire din partea ta. Respectă 8 reguli ca să previi vârfurile despicate și părul tău va arăta mai sănătos și mai frumos.

Unele măsuri pentru a evita vârfurile despicate, ca utilizarea unei fețe de pernă de saten ce scade deterioarea părului pe timpul nopții, pot părea exagerate, dar multe femei le consideră utile. Iată sfaturile pentru vârfurile despicate generale acceptate, ce te vor ajuta să eviți această problemă.

1.
Protejează-ți părul de factorii de mediu ce îl afectează


Ți-ai protejat părul cu o pălărie pe timpul verii? Radiațiile solare și căldura deshidratează părul și favorizează apariția vârfurilor despicate. Purtând o pălărie pe timpul verii și folosind un balsam de păr cu efect de hidratare puternic pe timpul iernii, oferi părului tău protecția de care are nevoie.

2. Hidratează-ți părul regulat

O mască de păr săptămânală, pentru hidratarea în profunzime a părului, poate fi soluția cea mai bună pentru evitarea uscării firului de păr.
Este cu adevărat eficientă atunci când folosești și un balsam de păr delicat după fiecare spălare.

3. Spală-ți părul după ce transpiri puternic

Frecvența spălării părului este unul dintre aspectele controversate legate de vărfurile despicate. Unii stiliști recomandă rărirea spălărilor, deoarece șamponul și apa dură pot grăbi deshidratarea părului. Poți evita acest proces folosind un șampon cât mai delicat, care este conceput special pentru a compensa pentru problemele apei, de la duritate la conținutul ridicat de clor.
Spălarea părului după ce transpiri puternic este recomandată deoarece sarea din transpirație grăbește deteriorarea părului, efect mai grav decât cel al șamponului.

4. Periază părul corect

O perie cu peri prea fini poate provoca mai multe daune părului tău decât lipsa totală de grijă pentru vârfurile despicate. Folosește o perie din păr de mistreț pentru cele mai bune rezultate, indiferent de grosimea firului tău de păr, iar dacă vrei să-l descurci după spălat, apelează la un pieptene cu dinți rari, umezit cu puțin balsam.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod