Frumuseţe. 6 reguli esenţiale de îngrijire dacă vrei să-ţi laşi părul lung

 

Evită clamele şi accesoriile metalice

Este de preferat să foloseşti pentru prinderea părului elastice acoperite cu material textil sau clame care nu îţi strâng prea tare părul. Rişti să-l deteriorezi dacă foloseşti des accesorii metalice pentru păr sau clame rigide.

Nu exagera cu placa sau ondulatorul

Temperaturile ridicate au un efect nefast asupra părului tău. Îi afectează structura, slăbindu-i de-a lungul timpului rezisntenţa. Părul tău se va rupe, va părea mult mai rar şi îşi va pierde strălucirea.

Într-un final nu te va ajuta faptul că ai părul lung, dacă arată tern şi degradat. Evită pe cât posibil folosirea ondulatorului, a plăcii şi a foehnului la temperaturi ridicate.

Perie-l

Prin periere, îndepărtezi firele moarte, dar mai ales stimulezi circulaţia sanguină la nivelul scalpului, esenţială pentru ca rădăcinile să primească suficient oxigen şi nutrinţi pentru creştere. De asemenea, prin periere netezeşti cuticulele, solzişorii minusculi aflaţi la suprafaţa firului de păr care îl îmbracă precum o armură şi îi oferă strălucire, dar distribui uniform şi sebumul, substanţa uleioasă care se secretă în mod natural la nivelul scalpului, cu rolul de a proteja şi hidrata firele de păr.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod