Frumuseţe. 6 obiceiuri proaste care îţi distrug culoarea părului




Nu te tunzi la timp

Vârfurile degradate sunt primele care pierd din strălucire şi culoare. Iar motivul este simplu: secţiunea de la vârfuri este cea mai "bătrână" parte a părului tău şi prin urmare a suferit cele mai multe transformări de culoare şi a fost cel mai puternic agresată de coafări repetate. De aceea este esenţial ca o dată la maximum trei luni să tai puţin din vârfuri, în funcţie de lungimea şi starea de sănătate a părului tău.

Nu îţi hidratezi părul

Folosirea balsamului de păr este o regulă esenţială pentru o podoabă capilară frumoasă şi sănătoasă. Dar dacă vrei să te mândreşti mult timp cu nuanţa strălucitoare părului tău, este la fel de important să foloseşti o mască pentru hidratare cel puţin o dată pe săptămână.
Cu cât părul tău este mai hidratat şi mai sănătos, cu atât culoarea sa va fi mai intensă şi va rezista mai mult.

Nu îl protejezi de razele UV

Razele ultraviolete sunt responsabile pentru estomparea culorii părului, atât a celui natural, cât mai ales a celui vopsit. Aşa cum îţi protejezi pielea de razele soarelui, este la fel de necesar să-ţi protejezi şi părul. Foloseşte pe timpul verii produse cu factor de protecţie UV pentru părul tău, în special când mergi la plajă. De asemenea, poartă pălărie cu boruri late şi împleteşte-ţi părul sau prinde-l într-un coc strâns pentru ca suprafaţa de expunere la razele UV să fie cât mai mică.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod