De ce se decolorează părul vopsit

Abia te-ai vopsit și nu vrei ca părul tău să-și piardă culoarea? Există câteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerare, dacă nu vrei să fie nevoie să te revopsești prea curând. Iată de ce se decolorează părul vopsit!
Care sunt motivele pentru care se decolorează părul vopsit?

1. Nu este lăsată vopseaua suficient pe firul de păr


Un motiv obișnuit care duce la decolorarea părului vopsit este reprezentat de timpul de procesare insuficient, ceea ce înseamnă că vopseaua nu a stat suficient timp pe firul de păr. Acest lucru este valabil mai ales dacă ai fire albe de păr. Cuticulele de păr alb au nevoie de mai mult timp pentru a se deschide și absorbi moleculele artificiale de culoare.

2. Apa este prea dură


Multe persoane au apă dură la robinet. Elementele prezente în apa dură, în mod specific calciul și magneziul, sunt extrem de problematice atunci când se încearcă asigurarea rezultelor durabile ale culorii părului.
Acestea tind să se acumuleze în timp pe firul de păr și pot împiedica moleculele de culoare să penetreze cuticulele. Dacă te confrunți cu această problemă, este recomandat să îndepărtezi mineralele din păr cu produse speciale.

3. Clătești părul cu apă fierbinte


Atunci când vine timpul să-ți clătești părul după ce te-ai vopsit, asigură-te că folosești apă călduță. Apa prea fierbinte poate face cuticulele să se deschidă, lăsând o parte din culoare să se clătească în timpul procesului de șamponare.
Și același sfat este recomandat și dățile următoare când te speli pe cap și ai părul vopsit.

4. Te speli pe cap prea repede după ce te-ai vopsit


Specialiștii recomandă să aștepți cel puțin 24 de ore pentru a-ți spăla părul după ce te-ai vopsit dacă vrei să prelungești viața culorii părului. Cu toate acestea, ceea ce poate fi mai important decât acest timp de așteptare este utilizarea produselor corecte de întreținere.

5. Folosești produse care nu întrețin culoarea părului vopsit


Cel mai important ingredient pe care trebuie să-l eviți în compoziția produselor de îngrijire este laurilul sulfat de sodiu. Cu toate acestea, folosirea tipurilor de șampon și balsam de îngrijire a culorii sporesc și prelungesc durata de viață a culorii părului.
Folosirea unor produse cu un pH prea mare poate determina deschiderea cuticulelor, ceea ce va duce la decolorarea părului vopsit.

6. Nu îți protejezi părul de razele ultraviolete


Utilizarea produselor fără o protecție adecvată împotriva radiațiilor UV este o invitație deschisă pentru aceste raze să decoloreze culoarea părului.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod