De ce nu suportă părul tău umiditatea

Există nenumărate lucruri minunate vara, dar părul rebel nu este unul dintre ele. Mai exact, care este legătura dintre acele zile umede și firele rebele de păr? Poate ți-ai îndreptat părul sau ți l-ai aranjat înainte să ieși din casă, însă coafura nu a rezistat nici măcar până la birou.

Care este motivul pentru care părul tău nu suportă umiditatea?


Apa din aer este de vină pentru acea reacție care transformă părul drept în păr ondulat, părul ondulat în păr creț, iar părul creț în ceva și mai ciufulit. Iată ce se întâmplă de fapt! Fiecare fir de păr este alcătuit din proteine lungi de keratină. Aceste proteine sunt atrase de hidrogenul din moleculele de apă și, ulterior, formează legături de hidrogen. Aceste legături sunt însă slabe și temporare, fiind rupte și reformate de fiecare dată când părul se udă.
Acesta este unul dintre motivele pentru care trebuie să îți aranjezi părul după fiecare spălare. 

Oricât de uimitor poate fi părul tău, acesta nu poate face diferența dintre apa de la robinet și apa din atmosferă. Într-o zi umedă, când există multă apă în aer, acele proteine de keratină formează aceleași legături de hidrogen. Uneori, două proteine de keratină aleg aceeași moleculă de apă, ajungând să fie legate împreună. Atunci când mai multe astfel de legături de hidrogen se formează, firele de păr pot ajunge să fie rebele.

Din fericire, există modalități prin care poți preveni acest lucru, începând cu produse pentru păr care protejează cuticula de păr, astfel încât să nu poată intra apa.
Poți apela la seruri și uleiuri pe care le poți aplica pe părul umed. O altă opțiune este să folosești un spray anti-umiditate pentru părul tău înainte de a ieși din casă. Atunci când folosești un astfel de produs pentru părul tău, ar trebui să știi că acesta probabil conține și fibre pentru a asigura protecția împotriva umezelii.

În plus, atunci când părul tău este expus la soare, acesta devine deshidratat. Iar în momentul în care părul tău este deshidratat, devine mai predispus la imposibilitatea de a-l coafa.
Este foarte important și este recomandat de specialiștii în frumusețe să-ți menții părul sănătos și hidratat, motiv pentru care poți apela la tot felul de tratamente care conțin ingrediente precum uleiul de nucă de cocos și protecție UV. Aceleași tratamente pot fi perfecte și pentru iarnă, atunci când părul se electrizează. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod