Cum să-ți usuci părul corect: 4 pași care îți vor proteja părul

Uscarea părului este unul dintre acele lucruri pe care probabil că îl faci (chiar des), dar nu obții rezultatele sperate. Vrei să-ți usuci părul într-un mod sănătos și corect, astfel încât să nu mai ai fire de păr rebele și vârfuri despicate? Ți-am pregătit câteva trucuri, care te pot ajuta să scapi de problemele pe care le aveai până în prezent legate de uscarea părului.

Descoperă trucurile care te ajută să-ți usuci părul corect:

1. Apelează la formula perfectă ca să-ți usuci părul

În primul rând, lasă-ți părul să se usuce natural, într-un prosop. Este recomandat ca podoaba ta capilară să fie uscată în proporție de 60-65%, înainte de a folosi foehnul. După aceea, cu ajutorul uscătorului pe setarea de aer rece, usucă-ți părul, ținând foehnul la aproximativ 15 centimetri de firele de păr și mișcându-l încontinuu.

2. Alege peria corectă pentru uscare

Cu cât este mai mare peria, cu atât părul tău va fi mai neted. Dacă ai o perie rotundă, cu o parte metalică la mijloc sau un miez metalic, poți avea parte de un aspect mai neted.

Însă aceasta se va încălzi foarte tare, așa că este important să reduci timpul de uscare la minim, pentru a evita deteriorarea firelor de păr. Iar dacă firele tale de păr sunt uscate și se electrizează ușor, alege o perie cu păr de mistreț sau cu peri de nailon.

3. Respectă ordinea pașilor pentru a-ți usca părul

Stilistul Cutler, care este cunoscut pentru colaborările sale cu vedete precum Emma Watson și Fergie, dezvăluie faptul că multe femei își usucă părul prin înfășurarea acestuia în jurul unei perii și folosirea uscătorului la setarea de căldură. Cutler recomandă rularea periei de la rădăcină până la vârfuri, după care se reia procesul de la rădăcini, concentrând astfel puterea uscătorului pe acea zonă și pe linia părului.

În momentul în care rădăcina părului și jumătatea superioară a podoabei capilare vor fi uscate, vârfurile se vor fi uscat aproape complet. Apoi, se piaptănă vârfurile și se termină uscarea părului.

4. Folosește duza de la uscător

Atașamentul acela care a venit la pachet cu foehnul când l-ai cumpărat a rămas uitat prin vreun dulap? Ei bine, pentru o uscare corectă a părului, ai nevoie de el. Dacă nu folosești duza de la uscător, căldura va fi împrăștiată pe tot părul, nu va fi concentrată pe cuticulă și nu vei reuși să obții acel aspect neted. 

iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod