Cum să-ţi protejezi părul dacă-l îndrepţi des cu placa

Îţi îndrepţi des părul cu placa? Bine ai venit în clubul urmaşelor Evei care au descoperit avantajele acestei tehnici de înfrumuseţare, dar care se simt extrem de vinovate pentru că îşi pun podoaba capilară în pericol.
Vestea bună este că nu trebuie neaparat să renunţi la acest truc de beauty, ci doar să apelezi la câteva metode isteţe prin care poţi să îţi protejezi părul de efectele nocive ale temperaturilor ridicate la care îl expui.

Odată ce ai ajuns să vezi cât de bine ţi se aşază şuviţele după ce foloseşti placa de păr, pare imposibil să rezişti ulterior tentaţiei de a o folosi după (aproape) fiecare baie. Mulţi experţi în beauty acuză utilizarea regulată a instrumentelor de coafat pe bază de căldură, însă oferă totodată şi soluţii de protecţie a firelor de păr, în caz de necesitate. Nu le ignora, dacă vrei să te bucuri de un păr drept fără cusur, cât mai sănătos.

Înarmează-te cu o placă de păr calitativă

Înainte de toate, asigură-te că placa de păr pe care o foloseşti este una de calitate.
Economiile nu sunt de bun augur când vine vorba de părul tău, dar asta nu înseamnă că trebuie să plăteşti o avere pe aparatul pe care îl aduci acasă (de exemplu, cele mai costisitoare plăci de păr sunt cele comercializate în saloanele profesionale, foarte eficiente, dar în acelaşi timp foarte puternice, deci periculoase).

Cele mai sigure variante pentru uzul zilnic sunt plăcile de îndreptat părul cu temperatură reglabilă. Aparatele foarte ieftine nu sunt dotate cu reglator termic, ceea ce înseamnă că nu ai niciun control asupra temperaturii la care îţi expui preţioasele şuviţe. Nu uita o regulă de bază: cu cât ai părul mai subţire, cu atât mai redusă trebuie să fie temperatura pe care o setezi.

Foloseşte produse speciale de protecţie

De când placa de păr a devenit foarte populară, piaţa cosmeticelor s-a îmbogăţit cu numeroase produse de protecţie termică, de regulă pe bază de silicon, sub formă de spray sau balsam.
La fel de util ar fi să te speli cu un şampon profesional cu barieră de protecţie împotriva expunerii la căldură.

Atenţie la perioada de acţiune a plăcii de păr

Dacă vrei să previi un dezastru de styling când îţi îndrepţi părul, ai grijă să nu ţii nicio şuviţă pe suprafaţa plăcii mai mult de 3-4 secunde. Acest truc este foarte important pentru menţinerea strălucirii părului tău, aşa că treci mai departe, chiar dacă ţi se pare că secţiunea de păr nu s-a îndreptat suficient. Şi nu folosi placa de două ori pe aceeaşi şuviţă, niciodată!

Totodată, ai grijă ca părul să nu fie umed când îl îndrepţi şi aplică un produs de protecţie înainte să pui placa de îndreptat în funcţiune, de fiecare dată.

Nu îţi spăla părul foarte des

Când îţi speli părul foarte des, vei fi tentată să utilizezi şi placa de păr mai frecvent.
În plus, vei elimina uleiurile naturale care îţi menţin părul hidratat, ceea ce va conduce inevitabil la uscarea podoabei tale capilare. Dacă trebuie să te speli după doar două zile după ultima baie, încearcă mai degrabă să clateşti părul şi să îl şamponezi o singură dată, cu un şampon blând, hidratant.

Protejează-te împotriva razelor UV

Razele UV nu sunt deloc prietenele părului tău, mai ales dacă îl îndrepti cu placa destul de des. Foloseşte produse de îngrijire cu protecţie împotriva ultravioletelor, când ştii că vei petrece destul de mult timp în aer liber.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • simika pe 31 Mar 2014, 10:10
    ser de la Gerovital

    Eu am un ser termoprotector de la Gerovital care are efect si impotriva razelor UV si impotriva arderii firului de par: http://www.farmec.ro/produse/par/ser-hidratant-termoprotector-64.html Mie imi prieste si nu scump ca celelalte produse cosmetice pentru par. Ca sfat, sunt foarte multe produse romanesti care merita incercate si sunt foarte bune. Cam toate produsele romanesti sunt extra cautate in afara tarii, deci sunt excelente si nu au multe chimicale (preturile sunt pe masura veniturilor medii din Romania). Incercati-le macar...

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod