Cum să-ţi pregăteşti părul pentru iarnă. Încearcă şi tu!

Venirea iernii nu este tocmai un motiv de bucurie pentru părul nostru. S-au dus zilele în care ne expuneam mândre buclele lejere şi şuviţele decolorate de soare. Frigul, zăpada şi vântul ne obligă să avem o mai mare grijă de părul nostru dacă vrem să ne păstrăm pletele la fel de bogate şi de frumoase.
Venirea iernii nu este tocmai un motiv de bucurie pentru părul nostru. S-au dus zilele în care ne expuneam mândre buclele lejere şi şuviţele decolorate de soare.
 
Frigul, zăpada şi vântul ne obligă să avem o mai mare grijă de părul nostru dacă vrem să ne păstrăm pletele la fel de bogate şi de frumoase.

Hidratarea
În sezonul rece, părul tău are tendinţa de a deveni mai uscat odată ce temperaturile încep să scadă. De aceea, hidratarea este foarte importantă. Foloseşte, cel puţin o dată pe săptămână, o mască de păr care să-ţi hrănească şi să-ţi hidrateze părul.
Cea mai bună alegere sunt măştile pe care ţi le prepari tu acasă, din ingrediente naturale. 

Rezultate foarte bune are masca din miere şi ou. Pentru prepararea ei ai nevoie de o linguriţă de miere, un gălbenuş de ou şi 3-4 linguri de lapte. Amestecă toate ingredientele bine şi întinde pasta obţinută pe lungimea firului de păr. Această mască se aplică imediat după ce ţi-ai spălat părul şi trebuie să o laşi să acţioneze cel puţin 30 de minute, după care clăteşti bine.
 
Nu uita de balsam
În această perioadă balsamul de păr este foarte important dacă vrei ca părul tău să nu se electrizeze.
Aşa că, foloseşte-l ori de câte ori te speli pe cap şi nu foloseşti un tratament special pentru hidratatre. În plus, balsamul face părul mai uşor de pieptănat.

Protejează-l cu căciulă
Aşa cum corpul nostru are nevoie de protecţie pe timpul iernii, tot aşa şi părul trebuie protejat de vânt şi zăpadă. În zilele foarte friguroase, acoperă-ţi pletele cu o căciulă. Însă, ai grijă să nu foloseşti materiale sintetice. Acestea pot fi agresive cu firul de păr. De asemenea, ai grijă să nu foloseşti un fes prea strâmt care poate opri circulaţia la nivelul scalpului.

Foarte important este să nu ieşi afară cu părul ud.
Deoarece, apa care rămâne pe firul de păr îngheaţă şi îl poate despica sau rupe. Nu folosiţi aer foarte fierbinte atunci când îl uscaţi cu feonul. Aerul fierbinte îl va usca.

Tunde vărfurile
Chiar dacă vrei ca părul tău să fie cât mai lung, tăierea vârfurilor îţi asigură un păr sănătos şi frumos. Aşa că, înainte de venirea frigului, dă o fugă la coafor şi taie vârfurile despicate. 

Mănâncă sănătos
Nu contează câte produse de hidratare şi hrănire foloseşti dacă dieta ta nu este una sănătoasă. Pentru a avea un păr frumos trebuie să mănânci alimente care conţin o cantitate mare de vitamine antioxidante A, C şi E (ouă, morcovi, ficat, legume, fructe de culoare verde, portocalie sau galbenă, cereale integrale).
De asemenea, acizii graşi esenţiali omega 3 şi omega 6 (peşte gras, ulei de soia, nuci, seminţe crude de in şi de floarea soarelui) sunt benefici pentru sănătatea părului tău.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • onlyfashion.ro pe 6 Nov 2012, 20:26
    fff.bine

    bv,bv,bv, cateva sfaturi foarte bune, dar trebuie si aplicate :)

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod