Cun să-ți păstrezi părul sănătos dacă l-ai decolorat

Cum să-ți păstrezi părul sănătos dacă l-ai decolorat

Anul acesta se poartă culorile de păr foarte deschise, precum nuanțele pastelate sau chiar părul gri argintiu. Dar pentru a încerca aceste trenduri este necesar să apelezi la o tehnică agresivă, și anume decolorarea părului.
Deși rezultatele pe care le obții te vor încânta și vei fi foarte mândră de culoarea părului tău, efectele decolorării asupra fibrei capilare sunt puternice. Vei avea un păr mai uscat și mai fragil, pe care trebuie să-l îngrijești cu atenție ca să se mențină strălucitor și rezistent. 

Tocmai de aceea este indicat să urmezi câteva sfaturi pentru acasă, care să te ajute să îți menții structura firului sănătoasă. 

Culoarea naturală a părului este determinată de melanocite, acele celule aflate în rădăcina părului, care produc melanină, pigmentul care dă culoare părului.
Decolorarea presupune înlăturarea pigmenților naturali din firul de păr
”, spune Dudu Cumpăt, specialist Londa Professional.

Totul începe cu o decolorare efectuată corect, numai de către un profesionist, pentru a nu compromite sănătatea părului. Nu încerca niciodată se te decolorezi singură, acasă sau să te lași pe mâna unei prietene care susține că știe ce face! Riști să-ți arzi părul și să-l distrugi iremediabil.

Iată ce sfaturi de îngrijire pentru părul decolorat oferă Dudu Cumpăt, specialist în echipa Londa Professional:

Usucă părul fără mișcări agresive.

Atunci când îți usuci părul este bine să îl tamponezi ușor cu prosopul, fără să folosești mișcări agresive”, spune specialistul. Folosește un prosop de bumbac, cu ajutorul căruia să îți tamponezi părul după spălare.
Astfel vei reuși să îndepărtezi excesul de apă, iar suvițele se vor usca mai ușor și mai rapid, fără să mai fie nevoie să folosești mult timp uscătorul.

Folosește acasă produse profesionale

Unul dintre secretele pe care le poți lua cu tine acasă din salon sunt produsele profesionale. O gamă profesională, special creată pentru părul decolorat, te va ajuta să-ți păstrezi părul sănătos și strălucitor. Este dificil să-i oferi părului tău îngrijirea specială de care are nevoie folosind produse obișnuite din comerț.

Evită aparatele de styling cu aer cald

Uită de placă sau de ondulator! Cel mai bine, potrivit lui Dudu Cumpăt, este să-ți usuci și coafezi părul cu un feon, folosit la cea mai mică temperatură. Mai mult decât atât, înainte să-ți usuci părul cu feonul, nu uita de produsele de styling cu protecție termică.
Evită produsele de styling de tipul spumelor care vor usca și mai mult firul de păr”, spune specialistul.

Uleiul hidratant este important pentru părul decolorat și uscat

Din cauza faptului că procesul chimic de decolorare a părului înlătură învelișul de acizi grași care înveleau cuticula, poți folosi un produs care mimează stratul natural de acizi grași și care îți va îmbrăca firul de păr într-un strat protector”, recomandă Dudu Cumpăt. Încearcă un produs profesional, care îți va oferi rapid strălucirea pe care ți-o dorești, dar poți alterna și cu uleiuri naturale precum cel de cocos, argan, avocado etc.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod