Cum să-ți menții culoarea părului cât timp saloanele sunt închise

Cum să-ți menții culoarea părului cât timp saloanele sunt închise

Dacă ești obișnuită să mergi la salon pentru a-ți vopsi părul, pentru tratamente faciale sau manichiura cu gel, atunci înseamnă că resimți ceva mai greu noile măsuri.
Saloanele de înfrumusețare sunt închise în această perioadă, ceea ce îndeamnă că trebuie să găsim soluții alternative. De la măști faciale pe care le putem face acasă, tratamente pentru păr, manichiuri sau pensat, va trebui să le încercăm pe toate. Cine știe, poate descoperim adevărate soluții miraculoase!

În ceea ce privește vopsirea părului, există două variante: fie ești obișnuită să te vopsești singură acasă, caz în care această nouă situație nu prezintă nicio provocare pentru tine, fie ai nevoie de vizite regulate la salon pentru că ai ales o nuanță sau un stil dificil de obținut acasă. În această situație riști să faci mai mult rău decât bine dacă alegi să te vopsești singură.

Iată cum să-ți întreții culoarea părului în perioada în care nu poți merge la salon:


Schimbă cărarea pentru a ascunde rădăcinile


O modalitate de a ascunde temporar rădăcinile este să-ți faci o cărare adâncă pe o parte.
În acest fel vei distrage atenția de la rădăcinile crescute și diferența de culoare
”, declară pentru popsugar.co.uk colorista Karissa Schaudt. Schimbarea cărării este o modalitate simplă de a ascunde rădăcinile nevopsite. În același timp adaugă mai mult volum la rădăcini și îți face părul să arate mai des.

Folosește un spray pentru retușarea rădăcinilor


Dacă vrei puțină acoperire la nivelul rădăcinilor, încearcă un spray colorat pentru mascarea lor sau o pudră specială. Alege un produs într-o nuanță cât mai apropiată de cea a părului tău și pulverizează pe păr pentru a masca rădăcinile crescute. Astfel de produse se curăță atunci când te speli pe cap și nu afectează sănătatea sau nuanța permanentă a părului. Avantajul este că le poți comanda online.
 

Citește și: Cele mai eficiente tratamente naturale pentru păr pe care să le faci acasă 


Spală-te mai rar pe cap


De fiecare dată când te speli pe cap elimini o parte din pigmenții aflați în firele de păr.
Îți poți menține culoarea mai mult timp dacă te speli mai rar pe cap, de două ori pe săptămână, și folosești un șampon special pentru protejarea culorii”, spune Schaudt. De asemenea, este la fel de important să te speli pe cap cu apă călduță, nu fierbite. Cu cât temperatura apei este mai ridicată, cu atât se vor pierde mai mulți pigmenți și culoarea părului va fi mai afectată.

Folosește produse care protejează culoarea părului


Este foarte important să folosești produse pentru îngrijire care protejează culoarea părului. Vor menține nuanța intensă mai mult timp pentru că previn pierderea pigmenților. „Produsele fără sulfați și fără clorură de sodiu oferă mai multă longevitate nuanței părului. În același timp, un produs care protejează părul de efectele negative ale aparatelor de styling cu căldură te ajută să menții culoarea părului”, spune specialista.
Alege un șampon special pentru păr vopsit și aplică o dată pe săptămână o mască protectoare din aceeași gamă. 

Așteaptă să mergi la un profesionist


Sigur nu îți place să ai rădăcini crescute de câțiva centimetri, fire albe și o diferență contrastantă de culoare, însă acum răbdarea este mai importantă ca niciodată. Dacă nu te vopsești singură de obicei, nu încerca acum. Riști să distrugi tot ce a obținut coloristul tău de-a lungul timpului. Este foarte ușor să greșești, fie să alegi o culoare prea închisă, fie să o aplici greșit, dar nu este la fel de ușor să corectezi aceste greșeli.

Folosește o vopsea semipermanentă


Dacă îți este dificil să aștepți atât de mult fără să te vopsești, atunci poți opta pentru o variantă delicată. „Poți folosi o mască colorantă semipermenentă, care are pigmenți noninvazivi”, spune specialista.
Iar acest lucru înseamnă că îi poți reda temporar intensitatea culorii părului tău, fără să afectezi pigmenții de bază. Tratamentul colorant se aplică asemenea unei măști, iar culoarea rezistă două, trei spălări.  

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod