Cum să-ți îngrijești părul ca să eviți vârfurile despicate

Nu este nevoie să te tunzi scurt ca să scapi de părul degradat. Descoperă câteva trucuri care mențin vârfurile sănătoase și previn ruperea părului
Nimic nu este mai enervant decât să te străduiești să ai părul lung și să-l întreții cu atenție, dar cu toate acestea să te confrunți cu vârfuri despicate și un păr cu aspect degradat. Motivul pentru care vârfurile se despică este degradarea stratului exterior al firelor, numit cuticulă. Atunci când cuticula este afectată, în special de factori externi precum frecarea de haine, tratamentele agresive de la salon sau folosirea temperaturilor ridicate pentru coafarea sau uscarea părului, structura internă a firului este expusă, devine deshidratată și cauzează în acest fel vârfuri despicate.

Singurul tratament eficient este tăierea cu regularitate a vârfurilor, pentru a preveni degradarea lor, dar poți face și alți pași importanți care previn despicarea vârfurilor. Iată câțiva dintre aceștia:

Folosește un pieptene cu dinți rari

După ce ai aplicat balsamul, piaptănă-ți cu grijă părul folosind un pieptene cu dinți rari. Descurcă cu grijă vârfurile, fără să tragi prea tare.
Vei preveni în acest fel încurcarea părului după uscare și îți vei proteja vârfurile de rupere.

Evită stylerele cu temperaturi înalte

Poate ai găsit un uscător de păr la un preț foarte bun sau o placă ieftină, dar folosirea unor aparate de proastă calitate este un pericol major pentru părul tău. Investește într-un foehn, o placă sau o perie rotativă de foarte bună calitate, care au funcții special concepute pentru protejarea părului. Acestea dau de obicei rezultate foarte bune, la temperaturi sigure pentru păr.

Fii blândă cu părul tău

Imaginează-ți că ai purta o eșarfă din mătase zi de zi, ani la rândul. Te aștepți să se deterioreze, nu? Același lucru este valabil și în cazul părului, de aceea ar trebui să-l protejezi cât mai mult. Folosește numai elastice de păr acoperite cu material textil și evită clamele din metal sau plastic.
Nu îți prinde părul prea strâns, iar atunci când îl perii, descurcă întâi vârfurile cu grijă, înainte de a pieptăna pe toată lungimea.

Consumă alimente bogate în acid folic și biotină

Acidul folic ajută la producția de celule roșii în organism, ceea ce stimulează creșterea părului. Printre alimentele bogate în acid folic se numără verdețuri precum spanac, urzici, ștevie etc., portocale, soia sau grâu integral. Biotina, pe de altă parte, întărește structura părului și a unghiilor metabolizând grăsimile, carbohidrații și proteinele. Orezul brun, lintea, mazărea, semințele de floarea soarelui, nucile și soia sunt bogate în biotină.

Folosește balsam leave-in

Balsamul pe care îl aplici pe păr și apoi îl clătești hidratează vârfurile degradate, dar nu are capacitatea să-ți protejeze vârfurile, care oricum sunt sensibile. Dar un balsam leave-in oferă extra protecție pentru vârfuri pe durata întregii zile.
Acestea pot fi aplicate atât pe părul uscat, cât și pe părul umed.

Usucă-ți părul corect

Folosește întotdeauna dispozitivul foehnului pentru dirijarea jetului de aer, astfel încât să încălzești pe rând fiecare zonă a părului. Îndreaptă suflul de aer cald dinspre rădăcini către vârfuri. De asemenea, atunci când îți usuci părul cu peria rotundă și foehnul, usucă-l în proporție de 90% înainte de a începe coafarea propriu-zisă.

Evită tratamentele agresive din saloane

Decolorarea părului, șuvițele colorate sau îndreptarea permanentă au efecte devastatoare asupra părului. Rezultatul este un păr uscat, degradat, cu vârfuri foarte tocite și despicate. Evită pe cât posibil astfel de proceduri care distrug iremediabil structura firului de păr.

Taie vârfurile cu regularitate

Tăierile regulate sunt cea mai eficientă metodă de a preveni despicarea vârfurilor. Cu cât aștepți mai mult înainte de a tăia din vârfuri, cu atât degradarea se accentuează și avansează pe lungimea părului.
Poate că sună ciudat, dar tăierile frecvente sunt cea mai bună metodă de a-ți păstra părul sănătos dacă vrei să-l lași lung. Tunde câțiva centimetri o dată la trei, patru luni sau mai des, dacă părul tău crește repede.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod