Cum să te tunzi acasă. Tehnica simplă și eficientă prin care nu dai greș

Ai văzut imaginile înainte și după cu tunsori dezastruoase realizate acasă și nu mai ai curaj să încerci? De fapt, este ușor să te tunzi acasă, dacă respecți câteva reguli esențiale.
Prima regulă de care să ții cont când te tunzi singură este să tai câte puțin, treptat. Nici măcar specialiștii nu taie o mare parte din păr dintr-o singură tăietură, cu excepția cazului în care ai părul foarte lung și vor să-l scurteze drastic. 

Pentru a te tunde singură ai nevoie de o foarfecă bună, care taie perfect. Îți mai trebuie un pieptăn des și câteva elastice subțiri pentru păr.
 

Iată cum să procezi, pas cu pas, ca să te tunzi acasă:


1. Piaptănă foarte bine părul și prinde-l într-o coadă joasă la spate, cât mai aproape de ceafă. 

2.
Prinde coada cu alte câteva elastice din loc în loc, având grijă să îndrepți bine părul înainte de a lega elasticul. Ultimul elastic de jos trebuie să fie cel unde dorești să tai părul. 

3. Trage coada în față și taie vârfurile exact lângă ultimul elastic prins. Taie părul imediat sub elastic. Scoate apoi toate elasticele și lasă-ți părul liber.
 

Citește și: 20 de femei care s-au schimbat radical după ce și-au făcut breton. Imagini înainte și după 


4. Separă părul transversal, de la o ureche la cealaltă.
Lasă părul de la ceafă liber și prinde restul de păr cu o clamă sau într-un coc. Împarte părul rămas liber în două părți, pe care să le tragi în față. Vei observa că vârfurile de la exterior sunt mai lungi decât cele de la interior. 

5. Piaptănă bine părul și prinde vârfurile între degetul arătător și cel mijlociu. Taie apoi vârfurile mai lungi astfel încâ să ajungă la dimensiunea celor mai scurte. Pentru a fila puțin vârfurile, ține-le bine între degete și taie câte puțin cu vârful foarfecei.
Aceste prime șuvițe scurtate vor fi cele după care te vei ghida pentru a scurta următoarea secțiune de păr.

6. Desprinde părul din coc și trage în față alte două secțiuni de o grosime aproximativ egală cu cea a primei secțiuni. Piaptănă bine șuvițele și prinde vârfurile strâns între degete. Taie apoi lungimea noii secțiuni la dimensiunea vârfurilor deja tăiate. Repetă procedura până când părul tău a ajuns la aceeași dimensiune.



Vei obține o tunsoare dreaptă, care va elimina vârfurile despicate.
Dacă ai părul des sau cu firul gros și vrei să creezi un efect filat, poți să folosești un dispozitiv cu lamă pentru subțierea părului la vârfuri. Ține o șuviță de păr bine întinsă și treci cu lama pe deasupra ei, într-un unghi de 45 de grade. Aplică această tehnică numai la vârfuri sau de la jumătatea părului în jos. Nu este recomandată pentru părul rar sau fin.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod