Cum să repari părul deteriorat fără să cheltuiești prea mult: 8 soluții

Există soluții simple pentru a reface părul deteriorat chiar dacă nu vrei să apelezi la tratamente cu un preț ridicat. Nici nu ai de ce. Efectele obținute vor fi cel puțin la fel de bune. Încearcă și tu una dintre soluțiile propuse, cu ingrediente simple și eficiente.
Credeai că părul deteriorat nu are nicio șansă dacă nu faci o vizită la salon pentru un tratament care presupune costuri ridicate? Potrivit specialiștilor, ai mari șanse să refaci fibra capilară dacă apelezi la ingrediente naturale, pe care le poți cumpăra de la supermarket sau se află deja în bucătăria ta.

 
Iată ce soluții poți utiliza pentru a repara părul deteriorat fără costuri ridicate:

 
1. Avocado

Cu siguranță știi că este sănătos să-l incluzi în meniul zilnic, dar utilizările avocado nu se limitează doar la alimentație, ci acest fruct te poate ajuta și să ai un păr frumos și mătăsos. Fă piure dintr-un avocado copt, amestecă-l cu un ou, apoi aplică pe părul ud.
Avocado conține vitamine, acizi grași esențiali și minerale care vor reda luciul părului. Lasă amestecul să acționeze timp de 20-25 de minute, apoi clătește-te bine cu apă călduță. Repetă acest tratament o dată pe săptămână pentru părul uscat și deteriorat și o dată pe lună pentru părul sănătos.

 
2. Unt

Părul aspru, uscat și care se rupe foarte ușor poate fi tratat simplu cu puțin unt, care îl va face din nou elastic și strălucitor. Masează 1-2 linguri de unt în părul uscat, apoi acoperă-l cu o cască de duș timp de 30 de minute. În continuare șamponează părul și clătește bine untul.

 
3. Ulei de măsline

Poți reface nivelul optim de hidratare a părului folosind o ceșcuță de ulei de măsline. Masează-l bine în părul uscat, pe toată lungimea, apoi acoperă părul cu un prosop sau o cască de duș.
După 45 de minute te poți clăti, apoi șamponează și aplică balsamul tău obișnuit.

 
4. Ceai

Poate că ți se pare că o ceașcă de ceai este un remediu util numai pentru durerile în gât și nasul înfundat, dar să știi că poate salva părul, redându-i aspectul sănătos. Prepară o cană de ceai proaspăt, folosind frunze, nu varianta instantă. Dacă vrei să acționezi și asupra culorii este indicat să alegi ceai de mușețel dacă ești blondă, ceai rooibos dacă ești roșcată sau șatenă și ceai negru dacă ai părul brunet sau șaten închis.

 
5. Oțet de mere

Când părul tău are nevoie urgentă de nutrienți poți prepara și o mască pe bază de oțet de mere. Combină o lingură de oțet de mere cu 2 linguri de ulei de măsline, 3 albușuri de ou și amestecă bine.
Aplică mixul pe toată lungimea părului, insistând la vârfuri. Acoperă părul timp de 30 de minute folosind o cască de duș, apoi clătește cu apă călduță și șamponează.

 
6. Șampon-omletă

Amestecă un ou cu puțin șampon, apoi aplică pe păr. Lasă să acționeze 5 minute, apoi clătește bine. Acest tatament va reactiva proteinele din firul de păr, dându-i un plus de volum și rezistență.

 
7. Ulei de cocos

Dacă ai părul des, dar cu firul fin și degradat, uleiul de cocos este remediul ideal pentru tine. Umezește părul și aplică ulei pe toată lungimea. Lasă să acționeze 30 de minute, apoi clătește-te cu apă călduță și șamponează părul.

 
8. Ulei din lemn de santal

Amestecă 3-4 picături de ulei din lemn de santal cu 4 linguri de ulei de măsline sau de jojoba, apoi aplică pe toată lungimea părului pentru a fortifica zonele degradate și a preveni vârfurile despicate. Poți pune câteva picături chiar și în crema ta de mâini favorită, urmând să utilizezi acest mix pentru a sigila vârfurile părului și a preveni degradarea progresivă.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod