Cum sa obtii o coafura reusita fara ajutorul stilistului

Mergi cu regularitate la salonul de coafura. Stilistul stie exact de ce are nevoie parul tau, dispune de toate produsele si accesoriile necesare... Ca sa nu mai spunem ca are experienta in domeniu. De acord, insa cateodata se intampla ca timpul sa nu-ti permita sa ajungi la coafor. Si care ar fi problema? Urmand cateva sfaturi simple, te poti coafa singura, acasa - si vei fi incantata de ceea ce vei vedea in oglinda!

  • In mod evident, primul pas consta in spalarea parului - chiar daca acesta arata foarte bine si nu a trecut decat o zi de la ultima spalare.
    Daca urmaresti o coafura durabila, care sa se mentina pe parcursul mai multor zile, parul trebuie sa fie perfect curat.


  • Poti folosi uscatorul de par, insa, daca este posibil, evita-l. In tot cazul, foloseste jetul de aer rece, este mai putin daunator si riscul deshidratarii firului este mai scazut. Nu uita de balsam (aplica o cantitate mai mare daca te usuci cu foehnul).


  • Este recomandabil ca, inainte de a folosi aparatul, sa usuci foarte bine parul cu ajutorul unui prosop pufos. In nici un caz nu-l porni atat timp cat parul tau inca siroieste de apa...
    Pe termen lung, urmarile pot fi foarte neplacute (uscare, degradare, chiar si rupere).


  • Alege cu atentie produsele de coafat si de ingrijire. Spre exemplu, daca ai parul ondulat, foloseste un gel cu fixare puternica; pentru bucle, se recomanda un balsam cu potential de hidratare intensa si asa mai departe.


  • Aplica pe indelete produsele de coafat. Unul dintre secretele unei coafuri reusite si de durata consta in a aplica produsele pe ficare suvita in parte; desparte asadar parul in suvite, aplica spuma sau gel mai intai la capete si apoi pe intreaga suvita.
    La sfarsit, ravaseste usor parul cu degetele, pentru a distribui uniform produsul.


  • Foloseste clame. Prinde doua - trei suvite mai groase in clame si rasuceste-le, pentru a le tine "la distanta" de cele pe care tocmai aplici produse de coafat.


  • Usuca parul pe sectiuni. Desparte parul in doua parti si, folosind o perie rotunda, de dimensiune medie, usuca fiecare suvita in parte, de la radacina spre varfuri. Inarmeaza-te cu rabdare: va dura ceva timp, dar si rezultatele vor fi pe masura.


  • Dupa ce ai terminat, este foarte posibil ca unele suvite sa nu se fi asezat asa cum ti-ai fi dorit. Era de asteptat sa se intample astfel; parul este electrizat. Imblanzeste-l cu ajutorul unei creme speciale pentru coafat sau cu putina ceara.




  •  

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod