Cum să îți întreții un păr frumos în 3 pași simpli

Indiferent dacă ai optat pentru vopsirea părului sau dacă îl preferi în culoarea sa naturală, există perioade în an, la nivel micro, cât și în evoluția ta metabolică, la nivel macro, când trebuie să îl sprijini ca să se regenereze.
Indiferent dacă ai optat pentru vopsirea părului sau dacă îl preferi în culoarea sa naturală, există perioade în an, la nivel micro, cât și în evoluția ta metabolică, la nivel macro, când trebuie să îl sprijini ca să se regenereze.

Ce poți face … pe afară?


Vârfuri îngrijite cu foarfeca, o dată la 3 luni

 
Întâlnirea cu foarfecele de tuns nu trebuie percepută ca pe ceva ocazional, atunci când vrei să îți schimbi tunsoarea. Nu, tunsul vârfurilor face parte din igiena ta personală și este un obicei pentru care merită să te preocupi. Doar până te obișnuiești, căci apoi efectele se văd de la sine: un păr care primește revigorarea pe care i-o dai cu 5 milimetri de vârf obosit și uscat îți va arăta imediat mulțumirea! Odată la 3 luni ar fi bine să intervii asupra părului tău cu o tunsoare de ”mentenanță”!


Uleiul de ricin nu a fost popular degeaba


Bunicile noastre stăpâneau secrete pe care noi le-am uitat, rătăcind printre rafturile cu produse cosmetice care ne distrag atenția. În completarea unei rutine bazate pe un șampon potrivit și un balsam onctuos, părul ar trebui să primească și un adaos înainte de uscare.
Uleiul de ricin are două tipuri de beneficii: aplicat la rădăcina părului prin masare ușoară poate stimula regenerarea și creșterea acestuia, iar aplicat la vârfuri ajută la hidratarea și protejarea acestei zone vulnerabile a firului. Poate pur și simplu să ocupe și el un loc în spațiu, alături de șampon, balsam și eventual mască. 
O cură cu ricin (preferabil organic) durează în general între 6 și 8 săptămâni pentru efecte vizibile. Și da, poate fi folosit și pe sprâncene, gene și unghii!


Evită orice temperatură ridicată


Chiar dacă îți provoci părul la diverse agresiuni (vopseaua fiind una din ele), este important ca rutina de bază să includă cât mai puțini factori de stres pentru firul de păr. Uscătorul, de pildă, afectează părul pe toată lungimea lui pentru că îl expune când e cel mai vulnerabil (ud sau umed) la o temperatură care îi poate deteriora alcătuirea.
Nu spunem să renunți la uscător, ci doar să îl folosești la puterea lui medie, niciodată la cea maximă.


Bonus: ce poți face… dinăuntru?


O cură de Omega 3 tablete de ulei, alături de consumul regulat de nuci, migdale și pește are efect garantat, chiar dacă trebuie să ai răbdare să vezi fizic diferențele pe lungimea părului ce îți va crește! Proba de răbdare pe care o presupune îngrijirea părului este că eforturile trebuiesc susținute pe parcursul timpului și este imposibil să primești rezultatele prea devreme. Totuși, aplicarea uleiului de ricin pe părul puțin umed, după spălare, la vârfuri, are rezultate imediat după uscare: părul este mai mătăsos și mai protejat.
Știai că ricinul are și efect antibacterian?
adnana-costandache
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod