Cum să faci tranziția de la părul vopsit la părul alb

Să-ți pui în valoare părul alb este un trend care există deja de câțiva ani și tot mai multe femei au înțeles că firele albe nu trebuie ascunse, ci evidențiate.
Hairstiliștii au dezvoltat modalități de a evidenția frumusețea părului alb, iar numeroase vedete, fashioniste și influencerițe din lumea modei au adoptat acest look. 

Dacă ai multe fire de păr albe și te-ai săturat să te vopsești în fiecare lună, atunci poate este cazul să le urmezi exemplul. Dar cum să faci traziția de la părul vopsit la părul alb care crește treptat? Există câteva trucuri pe care să le încerci, dar și reguli de îngrijire pe care să le respecți pentru ca părul tău alb să arate minunat. Iată ce să încerci:

Descoperă tiparul tău de albire


Părul albește diferit de la o persoană la alta. Dacă unele persoane observă fire de păr albe distribuite uniform pe cap, altele au numai anumite zone care albesc, în special în zona tâmplelor.
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-ți lași părul să crească timp de cel puțin trei luni pentru a descoperi care este tiparul tău de albire. Pentru a ascunde inițial rădăcinile crescute, astfel încât părul tău să nu fie împărțit în două zone complet diferite, poți să schimbi coafura. De exemplu, prinde părul în coc dacă este suficient de lung sau schimbă cărarea. Apoi trebuie să mergi la hairstilistul tău pentru a discuta următorul pas. „În funcție de tiparul de albire, de felul în care cresc firele albe și de culoarea pe care au avut-o înainte, determin ce rută vom urma pentru cele mai bune rezultate”, declară pentru byrdie.com colorista Carolina Ortega.

Citește și: 30 de tunsori pentru păr mediu inspirate de vedete

Decolorează părul treptat


Culoarea pe care ai avut-o înainte are un rol major în abordarea pe care o va avea stilistul.
Dacă ai avut șuvițe, recomandarea mea este să aștepți mai mult între două vizite la salon și să-ți faci mai puține șuvițe de fiecare dată”, spune specialista.

În cazul în care ai o singură culoare, o variantă este să te tunzi scurt, dar cele mai multe femei nu vor să facă asta. O altă modalitate este aceea de a deschide treptat culoarea părului, în locul unei decolorări într-o singură etapă. Decolorarea treptată va face mai ușoară tranziția de la părul vopsit la părul alb și este o soluție mai bună decât să aștepți pur și simplu să crească”, declară colorista.

Folosește produse special concepute pentru păr alb


Părul alb are nevoie de îngrijire specială pentru a arăta cu adevărat spectaculos. Iar specialiștii recomandă de fiecare dată același produs: șamponul mov sau albastru.
Șamponul mov este excelent pentru persoanele care au părul alb. Este o metodă ieftină de a menține părul alb sau grizonat cât mai strălucitor”, spune Caroline Ortega.

Din cauza mineralelor și substanțelor chimice din apa cu care te speli pe cap, dar și din cauza transpirației sau sebumului, părul alb poate căpăta o tentă gălbuie neplăcută. Pigmenții mov neutralizează nuanța galbenă și fac părul alb să fie mai luminos și să aibă un aspect argintiu strălucitor.

Încearcă tratamente care îi îmbunătățesc textura


Firele de păr albe sunt fire care și-au pierdut pigmentul, dar în același timp sunt puțin diferite pentru că devin mai aspre și au o textură sârmoasă. Din această cauză vei descoperi că părul tău devine mai uscat și nu mai este la fel de ușor de coafat.
De aceea cei mai mulți hairstiliști recomandă să folosești cu regularitate balsam de păr la fiecare spălare și o mască intens hidratantă o dată pe săptămână.

În afară de mască și balsam, poți încerca un tratament gloss pentru păr, care îi va reda strălucirea părului alb. Gloss-ul pentru păr se aplică în timpul dușului, după șamponare, astfel că este ușor de folosit. Poate revitaliza nuanța părului vopsit, dar este la fel de util și pentru părul alb, pe care îl face mai luminos.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod