Cum ne coafam in vara aceasta?

Asemeni machiajului, tendintele in coafura ale sezonului estival sunt destul de permisive si se poate spune ca nu ar exista o nuanta care sa te situeze in afara trendului. Cu alte cuvinte, se poarta ceea ce te avantajeaza. Incantatoare pespectiva, nu-i asa? Da, insa cu toate acestea, este important sa tii cont de doua aspecte: lungimea parului si coafura pe care o alegi, in functie de context.

Daca e sa vorbim despre tunsorile moderne ale verii, ar trebui sa incepem prin a spune ca se poarta stilul "in scari". Bine, si ce este atat de iesit din comun, te-ai putea intreba.
Important este modul in care iti aranjezi parul. Tinand cont ca vara se adopta de regula simplitatea, e bine sa eviti excesul de volum, cel putin la plaja. Indiferent de lungimea parului, este bine ca in partea superioara (calota) parul sa fie mai lung decat la baza.

Foarte moderne si feminine sunt si tunsorile franjurate, care incadreaza superb chipul si subliniaza forma fetei. In ceea ce priveste culorile, poti incerca diferite asocieri cromatice. Nu se mai poarta suvitele, insa poti incerca sa obtii o combinatie agreabila din doua nuante apropiate, complementare; de exemplu, mahon si aramiu, blond norvegian si blond auriu, etc.
Altfel spus, parul tau ar trebui sa creeze impresia ca a fost subtil atins de razele soarelui... si, in acelasi timp, sa fie cat mai natural. Tocmai de aceea, evita contrastele puternice de culoare.

Una dintre regulie de baza este urmatoarea: cu cat este mai simpla coafura, cu atat mai dinamice si atragatoare ar trebui sa fie nuantele. Nu-ti fie teama sa te joci... Buclele largi, spiralate si naturale sunt de preferat inclusiv pentru ca iti ofera o multime de posibilitati: de la bandouri si turbane la clipsuri nostime, prinse ici-colo, aparent intamplator sau la coada impletita (ideala pentru zilele cand mergi la plaja si, in acelasi timp, sunt foarte feminine.


In nici un caz sa nu-ti treaca prin minte sa-ti faci permananent, oricat de mult ti-ai dori aceste bucle despre care vorbeam. Opteaza pentru bigudiuri calde - nu-ti va lua mai mult de jumatate de ora pentru a obtine coafura dorita, fara a-ti periclita sanatatea firului.

Nu in ultimul rand, nu uita de palaria de soare, care constituie o excelenta bariera de protectie in fata actiunii daunatoare a radiatiilor ultraviolete. "Coada-de-cal" se va purta intotdeauna, dar niciodata prea stransa. Ce nu se poarta? Parul drept, orientat in spatele urechilor si nici vopsirea uniforma, cu o nuanta sau doua mai deschise.
Aceste doua aspecte sunt de luat in calcul numai daca vrei sa treci cu desavarsire neobservata.



 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ciorobea Alicia pe 29 Mar 2010, 22:40
    sa ma coafez

    cum mi'ar sta mai bine sa mas coafez?

    0
    0

  • radu alina pe 9 Sep 2009, 17:55
    tunsori

    parul scurt vara e mult mai usor de ingrijit si coafat.pup.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod