Cum iti ingrijesti corect parul?

Toate avem un adevarat cult in ceea ce priveste ingrijirea parului, toate folosim balsamuri, masti, creme si diverse seruri pentru mentinerea sanatatii lui, dar o ingrijire corecta a parului nu este atat de usoara pe cat pare.
Toate avem un adevarat cult in ceea ce priveste ingrijirea parului, toate folosim balsamuri, masti, creme si diverse seruri pentru mentinerea sanatatii lui, dar o ingrijire corecta a parului nu este atat de usoara pe cat pare.

Totul incepe de la spalatul parului. "O spalare pe saptamana e suficienta, daca trebuie sa il speli mai des este pentru ca asa l-ai obisnuit". Acesta este un mit foarte des intalnit, conform caruia toate tipurile de par au nevoie sa fie curatate la un interval de timp standard.


Insa asa cum tenul poate fi de mai multe tipuri, la fel si parul pe care il avem "in dotare" poate fi mai gras sau mai uscat. Samponul trebuie ales in functie de aceasta caracteristica a parului. Poate nu stiai, insa majoritatea sampoanelor au in compozitie si o cantitate mai mica sau mai mare de balsam, in functie de asta fiind recomandate unui anumit tip de par.

Parul gras se va curata cu un produs special conceput pentru el, care sa contina extracte de citrice si cat mai putin balsam.
O greseala frecventa este alegerea unui sampon pentru mentinerea culorii parului, care contine substante care ingrasa parul.

O mentiune speciala o merita parul foarte gras care necesita spalare zilnica. In acest caz vom folosi un sampon pentru uz frecvent care protejeaza parul si scalpul de deshidratare excesiva. Utilizarea unui sampon care degreseaza excesiv nu va face altceva decat sa stimuleze suplimentar productia de sebum, intrand astfel intr-un cerc vicios.

Parul uscat, pe de alta parte, are nevoie de produse bogate in lipide, ceramide si uleiuri naturale, pe care nu le poseda in mod natural sau datorita agresarii lui prin diverse procedee cosmetice.

In cazul in care avem un par vopsit sau deteriorat, vom opta pentru produse speciale destinate acestui tip de par si care de obicei contin o cantitate mai mare de balsam si silicon, care actioneaza ca un manson in jurul firului de par, impiedicand pierderea pigmentului si conferind parului elasticitate.
 

Comentarii (25)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ale pe 11 Apr 2016, 17:40
    par gras,des,aspru

    Buna! Parul meu este o povara :(((,nu stiu e tratamente sau solutii de par sa mai folosesc,dupa baie prinde foarte mult volom,se umfla(folosesc un sampon de la syoss si il usuc cu feonul),are o dimensiune medie,pe langa faptul ca e gras,aspru, este si foarte des,se unge foarte repede,nici cu placa nu pot sa-l indrept prea bine iar aceasta indreptare cu placa nu dureaza mai mult de jumatate de ora. As dori o sulutie sau tratament ptr a nu mai fii atat de gras,ceva ptr indreptare stralucire,fara volum ;(((,va rooog ajutati-ma!

    0
    0

  • simi pe 9 Apr 2013, 13:15
    Varfuri spicuite

    Bunaeu am parul putin gras si mediu ca lungime .. Mi se spicuia foarte repede cjiar daka ii taiam din varfuri f des .. Am ales sa nu,l mai tund pt ca imi place sa,l am lung .. Am folosit un ou batut apoi am uns varfurile picuite .am lasat asa 2ore.. Apoi mi,am spalat parul .. Am dacut de 2 ori pe saptamana ..si s,a vazut efectul parul a devenit foarte natural si varfurile nu mai erau spicuite... Asta fac de multe ori si acum pt a fi sigura ca imi mentin parul asa fara sa se spicuiasca si imi creste foarte repede... Asta mi,a spus,o cateva fete care folosesc si ele si de asemenea s,a vazut efectul si la ele.

    0
    0

  • lory pe 6 Nov 2012, 16:53
    ajutor - denisa

    Buna Denisa, in primul rand acel gel de par pe care il foloresti daca este cumparat de la un salon de infrumusetare sa sti ca este bun, daca alegi un produs din market atunci ar trebui sa te speri si sa te gandesti mai mult la perioada care vine. Un par cret ingrijit atrage multe priviri,foarte multe. Trebuie sa te duci la stilistul tau si sa ii spui problema pe care o ai, daca i-ai spus si nu ti-a recomandat altceva SCHIMBA-L, sunt foarte multe produse pentru acest tip de par, cere parerea mai multor stilisti si vezi in care parte te orientezi. Ce iti recomand sunt produsele de la SP, Wella, Paul Mitchell, label M. Sunt foarte multe produse pentru parul tau dar iti recomand de la SP, sunt foarte bune. Sper sa gasesti ce iti trebuie. www.onlyfashion.ro .O zi buna.

    0
    0

  • Denisa pe 20 Sep 2012, 17:08
    AJUTOR!!!!!

    Buna ziua, eu am o problema cu parul meu... Este CRET nu chiar ca "negresele" dar pe aproape, si nu stiu cum sa il ingrijesc fara sa il deteriorez.. =) Folosesc GEL DE PAR cu puterea 2 din 5 si acest gel intotdeauna imi face parul cum vreau eu, adica sa aibe aspectul de umed, sa nu se "infoaie" dar nu stiu daca este bun si pe termen lung.. il folosesc cam de 3 ani si parul meu nu s.a schimbat nu s.a degradat, dar totusi nu as vrea ca peste cativa ani sa raman fara el :P VA ROG din suflet daca aveti un sfat bun sa ma ajutati. Parul meu daca nu aplic gel pe el se umfla cam de 5 ori mai mult decat cand il fac cu GEL =S si devine aspru... Este si FOARTE DES.. asa ca nu stiu ce sa fac. Mie imi place foarte mult cand imi pun gel se aranjeaza chiar foarte foarte frumos, dar cum va spuneam nu vreau sa se distruga cu timpul =)

    0
    0

  • ale pe 7 Iul 2012, 12:46
    par

    eu am incercat multe samponuri dar tot nu scap de matreata si imi cade fire de par multe nustiu ce sa fac

    3
    0

  • elyza pe 8 Aug 2010, 16:28
    par rar,subtire si incurcat

    am incercat f multe sampoane si balsamuri dar nici pana acum nu le-am gasit pe cele potrivite parului meu.dupa samponare parul scartaie si se incurca,iar daca aplic balsam dupa clatire ,in loc sa alunece se produce acelasi eveniment,ca si cum l-as spala cu sapun de maini.este un par uscat,deshidratat iar firele de par o iau razna in toate directiile.ce sampon si ce balsam sa folosesc?

    0
    0

  • laura pe 6 Mar 2010, 19:13
    parul uscat

    Am incercat atatea produse pt par uscat,si plus de asta este si ondulat,dar nimic nu a functionat cum ma asteptam,am ajuns la concluzia ca toate produsele contin aceleasi ingrediente numai k eticheta difera :|

    0
    1

  • andrea pe 28 Feb 2010, 18:11
    par despicat

    buna, eu am parul lung dar e despicat la varfuri. nu vreau sa imi tai mult din par dar stiu despre ceva spray care cica il repara dupa o perioada. poate cineva sa ma ajute? ce pot sa va spun e ca nu e ros tare si e frumos

    4
    1

  • miha pe 10 Oct 2009, 15:48
    parul meu

    hi! am si eu probleme cu parul....de curand lam tuns bob si la scurt timp dupa ce l-am tuns parul meu a devenit ff cretz.inaine nu era de lok asha .....firul e subtire, moale si fara placa si spuma nu pot sa-i dau o fosrma....dar dak folosesc spuma ff des se ingrasa rau de tot ...nush ce sa mai faac .....HELP

    6
    4

  • Alexandra pe 25 Apr 2009, 19:35
    par gras la radacina, vopsit blond,placa frecvent

    buna.evident am si eu probleme in a-mi ingriji in mod corect si cu rezultate cat mai bune parul. am parul destul de gras, dar daca ma spal la 3 zile e ok.e vopsit blond, firul e subtire.destul de deteriorat, fi-e frica sa nu raman fara el, daca vreau sa-l las sa creasca lung.parul e destul de des si are cat de cat volum pana sa bag placa:P la care nu pot renunta pt k nu e nici ondulat nici drept. as vrea ceva, orice care ori sa-l faca sa stea drept si frumos, natural, cu volum totusi. imi puteti recomanda ceva?va rog

    0
    1

  • anna pe 15 Apr 2009, 15:52
    par gras

    buna,parul meu creste foarte greu si se despica foarte repede,nu folosesc creme sau asa ceva este si destul de gras imi puteti recomanda ceva...?va rog

    1
    4

  • yo pe 6 Apr 2009, 15:31
    par despicat la varfuri

    parul meu creste greu ji este ji despicat l-a varfuri. Am incercat multe produse pt firele de par despicate dar nici unul nu a dat roade. nuj ce sa mai fac. va rog ajutati-ma

    2
    1

  • delia pe 15 Mar 2009, 17:34
    pt macaroana

    buna,si eu am parul ondulat natural si deci f.sec.am probat multe produse scumpe sau nu pentru a rezolva problema.dupa fiecare spalare parul era rebel,aspru si buclele nu erau evidente.am probat sampon ai semi di lino(nu conteaza marca,important e sa aiba extract de in)si balsamul de cocos.pt varfuri folosesc ulei de semi de lino,le protejeaza si le mentine moi.masca de semi di lino se foloseste 1 data la sapt.pe curand

    1
    1

  • Lavinia pe 4 Mar 2009, 16:21
    par f gras

    Buna ziua.As avea si eu o intrebare,daca se poate sa-mi raspundeti.Eu am parul f gras si vad ca de ceva timp au inceput sa apara coji.Asta e singurul lucru care ma deranjeaza f tare.Sincer nu stiu ce sa fac ca sa scap de ele.Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati.Va multumesc.O zi buna in continuare.

    0
    2

  • Cristina pe 3 Mar 2009, 18:49
    par cret

    @dana: eu am parul cret si cam aceleasi probleme ca tine. Dupa ce am incercat fel si fel de produse, am ramas la cele profesionale pt ca dau cele mai bune rezultate. Folosesc Tigi Curls Rock Duo, sampon si balsam la 750ml fiecare si care costa 120 ron. Mi se pare ok pretul avand in vedere gramajul mare si faptul ca sunt profesionale. Pt definire, iti recomand sa nu mai folosesti spuma. Usuca parul si ii da si mai mult volum. Eu volosesc Joico Curl definer si Joico Curl Activator. Costa cam 80 ron amandoua dar isi merita fiecare banut. In concluzie cu 200 ron, problemele parului tau ar trebui sa dispara.Eu zic ca merita, produsele te tin mult timp si toata lumea o sa-ti admire buclele. Mie asa mi s-a intamplat :p Produsele le iau de pe charm.ro, sunt originale, vin acasa si preturile sunt mult mai bune decat in saloane. La tot ce ti-am zis mai sus economisesc cam 70ron decat daca le-as lua din salon. Plus ca nu imi mai sufla nimeni in ceafa sa ma preseze sa iau si altceva.Sa imi spui daca te-au ajutat produsele.Pupici

    0
    1

  • liuba pe 2 Mar 2009, 16:41
    paru meu

    paru meu e surbtire .si se despica repede! e pufos

    0
    0

  • dana pe 2 Mar 2009, 15:44
    par cret

    Buna ziua. Eu am parul ondulat din nastere. Imi este foarte greu sa gasesc un sampon si un balsam potrivit. Si binenteles o spuma de par sa nu-i de-a volum. Il usuc numai cu uscatorul. Este foarte lung parul si am mult volum. Va rog dati-mi sfaturi cum sa-l ingrijesc mai bine si care sunt cele mai bune produse. Va multumesc!!

    0
    0

  • ank pe 2 Mar 2009, 13:04
    par deteriorat,despicat la varfuri

    buna!am o problemadesi folosesc si balsam si masca pt par deteriorat,vopsit mi se despica varfurile luand un aspect inestetic chiar de la o saptamana dupa ce imi tund varfurile....ce pot sa fac?am renuntat la vopsit,nu ma usuc cu uscatorul,nu-l intind cu placaq si tot aiai,si imi doream par lung...ajutatima!!

    2
    0

  • macaroana pe 1 Mar 2009, 19:21
    Help! Par uscat!l

    Buna ziua, doamna Muscalu. Eu am parul foarte uscat, usor ondulat si rebel. Evele de pe forum mi-au recomandat samponul si masca Semi di Lino de la Kleral. Credeti ca ar fi buna pt. parul meu? Cum as putea sa il ingrijesc corect, de la spalare pana la pieptenare si produse pe care sa le folosesc. Va rog ajutati-ma! P.S. Uleiul de masline care este bun pt. mastile depar este ca cel din magazine sau se ia din farmacii? V-ati fi recunoscatoare daca mi-ati raspunde!...

    0
    0

  • nicolae toader pe 1 Mar 2009, 01:38
    pt par

    buna am o antrebare miam decolorat paru din negru casa al fac blond cenusiu si sa ars foarte rau si lam taiat eu si pe de alta parte al am si gras si firu de par este foarte subtire si cade ce pot sa fac ce sfat puteti sa ai dati va multumesc

    0
    0

  • Dr Muscalu pe 26 Feb 2009, 23:55
    Raspuns pt Gabi

    Parul deteriorat are nevoie de un produs de ingrijire blind, care sa nu degreseze firul excesiv. In acelasi timp parul tau are si tendinta de ingrasare, asa ca varianta ideala ar fi un sampon de uz frecvent pentru scalp sensibil. In continuare, un balsam folosit alternativ cu o masca, ambele cu proprietati hidratante si folosite NUMAI pe lungime, nu si la radacina, vor reprezenta ingrijirea complementara de care parul tau are nevoie.

    0
    0

  • Dr Muscalu pe 26 Feb 2009, 22:05
    Raspuns pentru Mirela

    Din pacate, produsele cosmetice nu pot face minuni si un par degradat si subtiat prin permanent urmat destul de repede de vopsit se va reface doar in masura in care va creste si parul nou crescut nu va fi agresat in acelasi mod. Iti recomand sa folosesti in continuare in mod regulat (o data la doua spalari) o masca hidratanta pentru par uscat si degradat si....sa ai rabdare!

    0
    0

  • Mada2 pe 26 Feb 2009, 18:14
    Ptr Gabi si ptr cei care au nevoie de ajutor

    Masca ptr par gras te ajuta.Eu incerc si se vede o imbunatatire fata de trecut si in plus poate sa-ti deie o usoara noanta roscata.Incercarea moarte nare.

    0
    0

  • Gabi pe 26 Feb 2009, 06:53
    par gras si degradat?

    Ce putem face pentru parul gras dar degradat in acelasi timp? De citiva ani trebuie sa ma vopsesc,dar am firul de par foarte subtire si se ingrasa foarte repede, in acelasi timp este degradat si firul de par se rupe. Ce fel de produse ar trebui folosite?

    0
    0

  • MIRELA pe 25 Feb 2009, 17:07
    par degradat?!

    Eu m-am bucurat de un par sanatos, cu firul foarte gros,care crestea foarte rapid(cam 30 cm /an).Singura problema era ca avea si tendinte de ingrasare si respectiv matreata . MAi mult matreata ma deranja, mai ales ca eu eram bruneta, bruneta. Cand il ondulam, capata reflexe violete, si pastra onduleurile aproape o saptamana . Am incercat odata sa il decolorez (la un salon )dar nu a prins si am renuntat. Mi s-a intamplat sa obtin rezultate foarte bune, luni de zile , cu sampon cu PH neutru, fara pretentii, stilul "sticla de 1 l", altatada ma exaspera. Cred ca prezenta matretii era legata , la mine si de aciditatea scalpului (cand se mai purta am incercat si eu si dupa aceea am avut coji mari de matreata uscata). De mai multi ani trebuie sa ma vopsesc.La inceput am ales culori cat mai apropiate de culoarea mea naturala si parul s-a comportat OK.De cand au aparut balsamurile de par, mai ales cele cu germeni de griu, am vazut ca aveau rezultate si pentru matreata. Acum 5 ani, am facut greseala sa mai fac un permanent.,si dupa 2-3 saptamani , m-am vopsit, o culoare mai deschisa, sa nu mai fie asa vizibile radacinile, De atunci a aparut o senzatie de par degradat (dupa ce il spal da impresia de incleiat, sau )Folosesc obligatoriu un balsam sau o masca , efectul se vede pe moment dar MI S-A SUBTIAT FOARTE TARE FIRUL. Desi l-am tuns de atunci de 3-4 ori pe an , nu a disparut aceasta senzatie de par As putea sa mai incerc vreun remediu?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod