Cum iti "asortezi" culoarea parului cu nuanta pielii?

Atunci cand iti doresti o schimbare radicala a coafurii, ai in vedere, de cele mai multe ori, alegerea unei alte nuante. Unele femei, mai curajoase sau mai nonconformiste, opteaza pentru nuante diametral opuse - de la saten inchis la blond, sau de la roscat la saten inchis (asa numita nuanta "mahon"). Te-ar tenta si pe tine o asemenea schimbare? In cazul in care raspunsul este pozitiv, trebuie sa tii cont de o serie de aspecte. In principiu, culoarea poate sa arate extraordinar, insa, daca nu este "compatibila" cu nuanta pielii, efectul in ansamblu ar fi cel putin fortat, strident si nefiresc.

De altminteri, este important sa tii cont nu numai de nuanta pielii sau de cea a ochilor, ci si de culoarea naturala a sprancenelor, spre exemplu. De ce este importanta aceasta consonanta cromatica? Argumentul este simplu: dupa cum se stie, un par vopsit trebuie sa arate cat mai natural...
ceea ce este imposibil daca sprancenele tale sunt blonde, iar parul este saten inchis. O solutie ar fi creionul pentru sprancene, insa cel mai bine ar si sa tii cont de nuanta ta naturala.

Din pacate, multe femei au inca tendinta de a crede ca nuanta pe care o vad in cataloagele cu mostre sau la una dintre vedetele de televiziune, de pilda, li se va potrivi. Acest lucru nu este insa adevarat; orice stilist iti va spune ca in extrem de putine cazuri culoarea pe care o vei obtine este similara celei de pe ambalajul cutiei sau din catalog. Aceasta, chiar in eventualitatea in care mai intai parul este decolorat - o procedura extrem de agresiva, care nu este recomandata. Regula, in aceasta privinta, este ca nuanta trebuie sa fie cu maximum doua tonuri mai deschisa ori mai inchisa deca cea naturala.

In ceea ce priveste nuanta pielii tale, alegerea culorii parului are in vedere doua mari categorii: nuante reci, respectiv nuante calde.


Ten in nuante reci

Te regasesti in aceasta categorie daca pielea ta este foarte deschisa la culoare, cu unele accente de roz pal, iar culoarea venelor de la incheieturi este albastrie. De obicei, ochii sunt albastri sau cu unele irizari gri.

Cand iti alegi nuanta parului, ai in vedere urmatoarele aspecte: combinatia blond-ochi albastri constituie o imagine clasica si foarte agreabila din punct de vedere estetic (dar, daca ai pielea foarte deschisa, ar trebui sa renunti la idee - paloarea chipului va fi accentuata); brunet-ochi albastri este destul de neobisnuit, iar efectul - frapant (mai ales daca nuanta ta naturala este mai deschisa); in general, satenul pune in valoare albastrul ochilor si atrage atentia asupra privirii (aceasta regula este valabila si in cazul nuantelor de rosu, conditia fiind ca acestea sa nu fie prea deschise).


Regula de aur

Referitor la machiaj, incearca sa folosesti farduri in nuante calde, evitand bejul. Daca optezi pentru tonuri de roz, nu uita ca trebuie sa insisti asupra machiajului ochilor: numai daca acestia sunt intens conturati, vei evita un aspect mat si tern.

Ten in nuante calde

In cazul in care pielea nu este aproape translucida, iar culoarea venelor de la incheieturi este verzuie, te incadrezi in categoria persoanelor care au pielea in nuante calde. Analog, daca ai tenul masliniu. Culoarea ochilor variaza: negri, caprui sau verzi.

S-ar putea spune ca, in cazul tau, functioneaza perfect legea compensatiei: tonul cald al pielii iti lasa la dispozitie o varietate mult mai bogata de tonuri din care sa alegi. Pe de alta parte insa, daca ai ochi caprui, sprancene maro si iti doresti sa fii blonda, trebuie sa fii foarte atenta la nuanta pe care o alegi.


Ar fi cel mai bine sa-ti faci suvite, pentru ca este foarte dificil sa gasesti acea nuanta de blond care sa nu contrasteze inestetic, in raport cu restul trasaturilor.

Regula de aur

Din multe puncte de vedere, ideala ar fi nuanta "alunei" care, de altfel, este si foarte moderna in acest sezon. De asemenea, nuanta ciocolatei sau rosu inchis pot sa confere un plus de energie aspectului tau in ansamblu. Retine faptul ca, in cazul unei schimbari majore, este bine ca pentru inceput sa incerci un sampon colorant, si astfel iti vei da seama daca aceasta este imaginea pe care iti doresti sa o ai.



 

Comentariile 201-250 din 267

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andreea pe 19 Mar 2009, 10:56
    ce culoare m-ar avantaja?

    Salut! Am parul saten inchis, firul gros, aspru, ochii caprui. Am tenul mediu. Ma bronzez foarte repede. Si as vrea ca podoaba mea capilara sa creasca mai repede. Astept raspuns. Multumesc anticipat.

    0
    0

  • Corina pe 18 Mar 2009, 22:35
    Ce culoare mi s-ar potrivi?

    Buna!Am parul negru,momentan sunt rosu închis,am tenul galben,ochii îi am negri.As vrea sa-mi schimb culoarea parului,ce culoare m-ați sfatui sa aleg?ast raspuns cat mai curand...multumesc

    0
    0

  • NADINA pe 18 Mar 2009, 19:28
    ce culoare mi s-ar potrivi??

    buna. am ochii caprui, tenul alb, parul castaniu inchis si sprancenele mai negre.as vrea sa ma vopsesc roscata si nu stiu cu ce fel de culoare mi-ar sta bine din gama rosu.eu as vrea un rosu ca al lui kate winslet in titanic:Xsau nicole kidman in moulin rouge. ce parere aveti m-ar prinde bine??rog mult de tot ajutati-ma!!va multumesc

    0
    0

  • Ana pe 18 Mar 2009, 11:32
    Rosu-mahon?

    Salutare. Am ochii caprui, tenul deschis, venele la incheieturi sunt albastre, culoarea naturala castaniu si ma gandeam daca mi-ar sta bine cu culoarea rosu-mahon. Va multumesc.

    0
    0

  • madalina_17_x pe 13 Mar 2009, 21:31
    blond?

    buna.am tenul mediu,rosiatic uneori si culoarea naturala a parului saten inchis,iar ochii castaniu inchis...numai k as vrea sa-mi fac o schimbare si ma gandesc d mult timp la blond.mi'ar sta bine?ce nuanta ar trebui sa aleg?cenusiu cumva?astept cu nerabdare raspunsul.multzumesc anticipat.

    0
    0

  • Teodora pe 10 Mar 2009, 12:27
    Vopseaua potrivita

    Buna ! Am 23 de ani, ochi caprui, ten deschis cu usoare tente de masliniu si culoarea naturala a parului meu este castaniu inchis spre brunet. Nu stiu din ce cauza nuanta parului meu se inchide in ultimul timp , astfel a ajuns de la saten-castaniu la aproape brunet, cu toate ca nu am fost niciodata vopsita si nu am folosit nici un fel de produse de colorare, nici macar sampon, din aceasta cauza par mai matura decat sunt. Eu mi-as dori o nuanta de saten luminos cu usoare tente de aramiu pe unele suvite. Spuneti-mi va rog daca mi s-ar potrivi nuanta si daca este specialistul ma poate vopsi fara a folosi in prealabil castinguri. Va multumesc

    0
    0

  • daniela pe 10 Mar 2009, 11:03
    vopsire

    Buna! tenul este de culoare deschisa, nuanta parului este de saten deschis, ochii verzi si sprincenele negre, as dori sa ma vopsesc saten mai inchis, e o idee buna? va multumesc

    0
    0

  • mariap pe 7 Mar 2009, 10:45
    combinarea vopselei !

    Buna! as dori si eu sa stiu cum as putea sa imi prepar singura, acasa culoarea care o doresc? as dori un blond cenusiusau mai nisipiu dar orice vopsea am luat in nuanta asta nu-mi iese doar la coafor,nuanta mea de par naturala e saten ,iar acum am doar suvite blonde dar pe cale de disparitie.Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti cum sa combin vopselele pentru a ajunge la ceea ce-mi doresc,vreau exact cu denumirea vopselei si nr. daca se poate.va multumesc!

    0
    0

  • Mihaela pe 6 Mar 2009, 01:34
    ce culoare sa ma vopsesc

    buna.parul meu natural este saten,momentan sunt bruneta,ochi caprui,am un ten nici foarte deschis dar nici foarte inchis si nu stiu ce noanta mi s-ar potrivii.eu asi vrea blonda pt ca m-am saturat de brunet,iar suvitele nu ma incanta,ce sfat imi dati?

    0
    4

  • Roxana pe 3 Mar 2009, 18:32
    Vopseaua potrivita pt parul meu.

    buna!..parul meu acum este vopsit roscat culoare mea naturata este saten inchis..eu as vrea sa ma vopsesc negru albastrui ..tenul meu este mai ciocolatiu si nu stiu daca mi`ar sta bine...oare mi`ar sta bine?? va multumesc!

    0
    0

  • Roxy pe 24 Feb 2009, 15:07
    Vopseaua potrivita pt parul meu.

    Buna!!! Am parul saten inchis si as dori sa ma vopsesc pentru prima data. Ce culoare de par mi s-ar potrivi,avand in vedere k am tenul nici prea deschis,dar nici prea inchis si ochii caprui? Si as mai avea o intrebare......ajuta vopseaua la reducerea ingrasarii parului? Va multumesc!

    0
    0

  • DeeaAndreea pe 10 Feb 2009, 21:34
    Sper sa fac alegerea potrivita

    Buna seara . Se apropie majoratul meu si vreau sa imi fac o schimbare . Am tenul nici foarte deschis nici foarte inchis , venele la incheieturi sunt verzi , sprancenele sunt un saten deschis iar nuanta naturala a parului este saten deschis (cand eram mica eram blonda). Acum sunt satena cu suvite platinate,dar as vrea sa ma vopsesc cu o nuanta de blond deschis si cu suvite platinate. Oare mi-ar sta bine ?

    1
    0

  • iuliana pe 7 Feb 2009, 18:25
    ce culoare mi s-ar potrivii?

    sunt satena cu ten deschis(alb) , cu ochii caprui si sprancenele naturale. m-am mai vopsit cu culoarea mahon. vreau sa stiu cu ce alta culoare mi-ar sta bine. multumesc

    0
    0

  • misha_sv1982 pe 4 Feb 2009, 17:24
    ce culoare mi sar potrivi

    am ochi caprui si tenul masliniu.Parul mei natural este saten deschis ,de cativa ani ma tot vopsesc cu culoarea neagra m am cam saturat de negru .Vreau sa imi schimb culoarea parul ce culoare imi recomandati.Astept raspuns cu nerabdare

    2
    0

  • roxana pe 26 Ian 2009, 15:32
    ce culoare mi sar potrivii??

    am ochii verzi si am tenul deschis...vreau sa jtiu si eo plz ce culoare sa ma vopsesc:)???ast rsp:*:*:*:*:*:*pooop

    0
    0

  • alexandra pe 23 Ian 2009, 23:56
    ce culoare mi se potriveste?

    Buna:)...Eu am ochii albastrii spre verzi,tenul deschis cu nuante de roz pal,parul meu natural este blond deschis,sprancenele negre.Mi-as dori foarte mult sa incerc o nuanta mai inchisa...Credeti ca mi-i s-ar potrivi o nuanta de ciocolatiu,saten/caramel?sau alta propunere? Multumesc foarte mult. Astept cu nerabdare un raspuns:)

    0
    0

  • alexandra pe 23 Ian 2009, 23:55
    ce culoare sa aleg?

    Buna:)...Eu am ochii albastrii spre verzi,tenul deschis cu nuante de roz pal,parul meu natural este blond deschis,sprancenele negre.Mi-as dori foarte mult sa incerc o nuanta mai inchisa...Credeti ca mi-i s-ar potrivi o nuanta de ciocolatiu,saten/caramel?sau alta propunere? Multumesc foarte mult. Astept cu nerabdare un raspuns:)

    0
    0

  • alexandra pe 23 Ian 2009, 23:51
    ce culoare mi se potriveste?

    Buna:)...Eu am ochii albastrii spre verzi,tenul deschis cu nuante de roz pal,parul meu natural este blond deschis,sprancenele negre.Mi-as dori foarte mult sa incerc o nuanta mai inchisa...Credeti ca mi-i s-ar potrivi o nuanta de ciocolatiu,saten/caramel?sau alta propunere? Multumesc foarte mult. Astept cu nerabdare un raspuns:)

    0
    0

  • corina pe 21 Ian 2009, 21:27
    cum sa ma vopsesc

    buna , am parul saten , ochi caprui am fost vosita bruneta si vreau sa imi schimb culoare , sunt satena , ce imi recomandati.

    1
    0

  • lavinia pe 17 Ian 2009, 00:52
    cum sa imi vopsesc par dupa culoarea tenului

    buna... am parul saten deschis si vreau sa ma fac blonda dar nu styu daca mi-ar sta bn deoare ce tenul meu este creol..?

    1
    2

  • elena pe 8 Ian 2009, 22:47
    cum sa ma vopsesc?

    am ochii albastrii inchisi si sunt mai mai inchisa la ten cum mi ar sta bruneta inchis?

    0
    0

  • diana pe 7 Ian 2009, 16:49
    cum sa-mi vopsesc parul

    buna,am parul saten si ochii verzi,iar tenul deschis la culoare.vreau sa imi vopsesc parul si nu stiu ce culoare m-ar prinde cel mai bn.Astept unn sfat.multumesc

    0
    0

  • gabriela pe 7 Ian 2009, 01:36
    sunt foarte confuza

    buna.am 18 ani... am tenul nu foarte inchis dar care se bronzeaza usor iar vara ajung de culoarea ciocolatei sau mai inchis... parul saten,sprancene aproape brunete,ochii caprui.imi doresc de vreo 3 ani sa fac o schimbare:culoarea parului,poate si tunsoare.dar mereu dau gres.ce culoare credeti k mi s-ar potrivii?sunt disperata.pot sa vad tr si o poza... va multumesc

    0
    0

  • norica pe 3 Ian 2009, 21:58
    nu sunt sigura

    am 19 ani si am parul natural saten deschis,ochii caprui chiar negrii si genele si sprancenele negre natural si tenu deschis.de curand m-am vopsit blonda deschis,as vrea sa revin la o nuanta apropiata de cea naturala.ce sa fac? astept un raspuns,mersi anticipat

    0
    0

  • ana pe 3 Ian 2009, 19:05
    cum mi-ar sta blonda?

    am tenul creol,sprancene foarte inchise la culoare si ochii caprui spre verde.as vrea sa ma fac blonda,mi-ar sta bine?ce nuanta sa aleg si de la ce marca?

    0
    0

  • Madalina pe 15 Dec 2008, 16:14
    Mi-ar sta bine?

    Buna! sunt saten deschis, ochii verzi, ten mediu, sprancenele satene, credeti ca mi-ar sta bine un blond inchis?

    0
    0

  • lory pe 14 Dec 2008, 11:44
    alegerea unei nuante potrivite pentru parul meu

    am tenul masliniu,ochii caprui si parul saten inchis.este indicat sa imi vopsesc parul intr-o nuanta de saten,dar mai deschis,cu reflexe aurii?:)

    0
    0

  • ank pe 12 Dec 2008, 10:46
    sa ma vopsesc.

    buna sunt ank....am culoarea tenului nu prea inchisa...am sprancenele satene si parul saten..asi putea sa ma vopsesc bruneta?mi-ar sta bine?...va multumesc..ast si eu un rasp

    0
    0

  • BOgdan pe 11 Dec 2008, 11:13
    pareri

    am parul saten deschis,tenul deschis,ochii caprui.Ce nuanta mi s'ar potrivi sau vopsea :) ?

    0
    0

  • BOgdan pe 11 Dec 2008, 11:10
    am parul shaten

    Am parul shaten si nush daca miar sta bn cu suvite rozz care mah puteti ajuta si pe mine

    0
    0

  • danna pe 10 Dec 2008, 18:19
    cum iti asortezi culoarea parului cu culoarea pielii?

    am parul saten deschis,tenul deschis,ochii verzi.Ce nuanta mi s'ar potrivi?

    0
    0

  • Claudiua pe 5 Dec 2008, 15:29
    Nuanta parului

    Am parul shaten deschis,tenul deschis umpic rosiatic si sprancenele lafel ca parul.Ce nuanta mi s`ar potrivi?

    0
    0

  • catalina pe 30 Nov 2008, 20:31
    nuanta potrivita

    ce nuanta de par se potriveste unui ten masliniu, care se bronzeaza usor,tinand cond si de faptul ca am ochii caprui? si care ar fi machiajul potrivit ? multumesc.

    0
    0

  • petry pe 28 Nov 2008, 12:59
    nuanta parului

    Sa alegi culoarea de par potrivita nu e o stiinta. E chiar simplu! Trebuie doar sa tii cont de nuanta tenului, a ochilor, a sprancenelor si de culoarea naturala a parului tau. Ca regula generala, alege vopseaua intr-o nuanta cu cel mult doua tonuri mai deschisa decat culoarea ta naturala. Altfel, structura parului tau va avea de suferit, iar nuanta finala nu va semana prea tare cu cea dorita. Fii atenta apoi si la nuanta sprancenelor! Nu este nimic mai inestetic decat o culoare a parului in dezacord cu cea a sprancenelor.

    0
    0

  • petry pe 28 Nov 2008, 12:57
    par si ten

    este de preferat sa studiezi foarte mult inainte de a plica o vopsea sau un machiaj

    0
    0

  • corina pe 24 Nov 2008, 17:38
    cum sa ma vopsesc

    sunt o fata cu ochii caprui spre negri si tenul destul de inchis.....as putea sa ma fac blonda?de fapt nu stiu ce fel de blond m-ar prinde

    0
    0

  • Irina pe 20 Nov 2008, 21:17
    ..vreau sa-i fac o surpriza iubitului meu...

    ...salut..de ceva timp ma framinta niste ginduri...am parul blond inchis,cret,pielea de o nuanta roz-crem,ochi verzi-cenusii..imi place sa-mi pun ochii in valoare.. dar vreau demult sa-mi fac o schimbare..sa-mi vopsesc parul in nuante ciocolatii..ceva inchis,poate chiar spre negru..insa inainte de a risca..vreau un sfat!! cum credeti merita oare?...ma gindesc ca asa o culoare mi-ar evidentia trasaturile,insa mi-e frica sa nu par prea palida!!...ajutati-ma cu un sfat!!

    0
    0

  • diana pe 15 Nov 2008, 14:27
    culoarea parului

    am si eu o prooblema acum 3 luni m-am vopsit bruneta si acum as vrea sa-mi revin la culoarea me naturala(saten) exista vreo cale in afara de decolorare sa-mi revin la culoarea naturala?

    0
    0

  • diana pe 12 Nov 2008, 14:54
    culoarea parului

    buna!sunt diana si culoarea mea naturala este saten deschis,dar de ceva timp m-am facut saten inchis care mi-a iesit brunet,spre mirarea mea.as vrea sa ma fac culoarea ciocolatei negre,dar nu stiu daca imi iese ca am parul negru si nu vreau decolorare.credeti ca imi iese ce vreau fara a necesita decolorare?multumesc anticipat

    0
    0

  • alexandra pe 1 Nov 2008, 20:33
    bruneta?

    culoarea mea naturala este blond deschis,am ochi albastri iar culoarea tenului deschisa...as vrea sa incerc sa imi schimb culoarea parului in brunet...ar fi bine?

    0
    0

  • adelina pe 29 Oct 2008, 17:13
    culoarea parului

    buna ma numesc adelina am tenul deschis ochi verzi si parul meu natural este saten inchis dar acum sunt vopsita roscat va rog sa-mi spune-ti dak mi-ar sta bine bruneta

    0
    0

  • stela pe 27 Oct 2008, 15:12
    culoarea parului

    am ochi verzi iar tenul feti de descis si parul natural este negru ce culoare sami aleg la par

    0
    0

  • eu2_1 pe 26 Oct 2008, 11:08
    vopsirea parului

    sunt bruneta dar culoarea mea naturala este saten anchis si asi vrea sa ma fac blonda ce fel de blond miar sta bine dacaam si sprincenele negre si tenul nu prea anchis dar nici deschis este antre doar cand ma dau cu fond de ten se anchide ma puteti ajuta va rog mult

    0
    0

  • vyvyana pe 11 Oct 2008, 21:56
    vopsitul parului

    am ochii albastri,sunt vopsita negru si as vrea sa ma fac blonda,oare o sa imi stea bine?

    0
    0

  • laura pe 3 Oct 2008, 00:16
    nu mai stiu ce sa incerc

    culoarea parului meu este saten inchis aproape neagra,prima oara miam bagat suvite blonde pe urma mam facut blonca complet,apoi miam bagat iar putin negru.am fost si roscata cu blond si rscata cu negru si blond cu o nuanta de rosu visiniu.momentan sunt roscata cu blond si cu suvite negre-albastrui.nuanta tenuilui meu estedeschisa si am ochii albastri si am nevoi de o parere.ce culoare mar prinde f bine sau ce combinatie de nuante de culori .va multumesc

    0
    0

  • maria pe 1 Oct 2008, 13:17
    curiozitate

    buna ziua..ma numesc maria am tenul masliniu si ochii caprui inchis..momentan culoarea parului meu este ciocolatie.dar sunt foarte curioasa sa aflu dak miar sta bine bruneta..am vrut sa incer aceasta nunata dar imi este frica ..si de aceea am zis sa cer mai intai sfatul unui specialist.va multumec

    0
    0

  • andreea pe 28 Sep 2008, 20:15
    mi-ar sta bine?

    buna! st satena , ochi verzi, ten mediu, spre inchis, credeti ca mi-ar sta bine cu un blond inchis?

    0
    0

  • kiti pe 26 Sep 2008, 15:27
    despre tenul creol

    daca am tenul creol ce culoare de par mi sar potrivi in afara de negru si ce machiaj sa adopt

    0
    0

  • corina pe 25 Sep 2008, 20:17
    bruneta-> ciocolatiu

    am tenu deschis,ochii caprui si am parul foarte negru (natural)la fel si sprancenele.imi doresc o schimbare...mi-as dori sa ma fac un ciokolatiu insa nusu cat de mult imi va prinde pt ca am si firu foarte gros.am nevoia de parerea voastra....

    1
    0

  • mihaela pe 22 Sep 2008, 22:32
    ...

    as vrea sa stiu si eu daca mi-ar sta bine vopsita blonda...sunt satena cu ochii caprui,iar inainte am fost vosita bruneta...ce credeti mi-ar sta bina blonda?as dori si eu o parere...

    1
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 6 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod