Cum ai grija de parul tau in timpul iernii?

Asa cum epiderma are nevoie de ingrijire si atentie deosebite pe parcursul anotimpului friguros, parul este in aceeasi situatie. Vremea rece, diferentele de temperatura si intemperiile atmosferice pot avea repercusiuni asupra aspectului si sanatatii parului tau. Tinand cont de o serie de sfaturi simple, vei evita deshidratarea firului, care astfel s-ar rupe mult mai usor.

  • Obisnuieste-te sa porti caciulita sau palariuta. Exista prejudecata potrivit careia acest lucru duce la o mai rapida acumulare de sebum la nivelul scalpului.
    Insa... asta si este, o prejudecata. In realitate, nu faci decat sa mentii temperatura constanta, ceea ce nu e deloc rau. Ai grija insa ca palaria sau caciulita sa nu fie prea stramte, pentru a nu jena circulatia.


  • Foloseste balsam la fiecare spalare. Si, pentru ca a venit vorba, este bine ca ultima clatire sa fie cu apa rece, pentru ca astfel parul va fi mult mai bine hidratat.


  • Dupa ce te-ai spalat, nu iesi din casa pana cand parul tau nu este perfect uscat. Poate ca vara nu e o problema daca parul mai pastreaza putina umezeala, insa iarna acest lucru te expune riscului de rupere a firului.


  • Redu la maximum folosirea unor accesorii de coafat care expun parul la temperaturi ridicate (am numit aici uscatorul, placa de intins, ondulatorul si bigudiurile calde). Daca este neaparat necesar, aplica in prealabil un balsam din gama "leave-in", asigurandu-te astfel ca nivelul de hidratare a parului ramane cel optim.


  • Ironia este ca ne apropiem de sezonul petrecerilor, deci nu vom face economie de produse de coafat. Iar utilizarea excesiva a acestora nu are efecte pozitive pentru par, pe termen lung... Poti contrabalansa acest neajuns prin folosirea saptamanala a unui sampon "de purificare" (nu este destinat uzului frecvent, si este considerat produsul cu efectul cel mai puternic de curatare - tocmai de aceea nu trebuie folosit decat cel mult o data pe saptamana).


  • Masca pentru protectia parului

    Iata o masca foarte simplu de facut acasa, care va conferi mai multa stralucire si suplete parului tau, ajutandu-l sa se mentina frumos indiferent de starea vremii. Ai nevoie de 250 ml apa de trandafiri, 15 ml de ulei de jojoba si 10 capsule de vitamina E uleioasa.

    Incalzeste putin apa de trandafiri si adauga uleiul de jojoba. Amesteca bine si, dupa ce mixtura este omogena, adauga vitamina E. Amesteca din nou, timp de aproximativ doua minute. Maseaza-te pe par si pe scalp cu produsul obtinut, lasa-l sa actioneze cateva minute si clateste cu apa calduta din abundenta.
    Spala-te apoi cu sampon si clateste-te din nou, de data aceasta cu apa rece.



     

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod