Cinci greseli care iti pot compromite coafura

Ti se intampla uneori sa iti studiezi coafura si sa realizezi ca, in mod evident, ceva nu este in regula. Numai ca nu reusesti sa descoperi despre ce este vorba sau unde ai gresit. Fara sa ne dam seama, se poate intampla sa facem erori in ceea ce priveste ingrijirea sau intretinerea parului, iar consecintele nu vor intarzia sa apara.

  • Cateva suvite rebele au crescut prea mult. Sau asa ti se pare tie. Din moment ce nu ai timp sa ajungi la coafor chiar in momentul in care faci aceasta descoperire, nu eziti: te instalezi la oglinda si incepi sa franjurezi fara mila. Doar nu e mare lucru, te gandesti tu.
    Ai auzit insa de vorba aceea care spune ca un detaliu poate compromite aspectul general? Sansele de a tunde in mod egal - si numai suvitele care intr-adevar au crescut prea mult - sunt minime. Este foarte posibil sa obtii o coafura "dezechilibrata". Cel mai bine este sa-ti prinzi parul in coada sau sa folosesti produse de coafat pentru a disciplina parul, pana ajungi la salon.


  • Despre pericolul folosirii produselor de ingrijire care nu sunt adecvate tipului tau de par, nu ar trebui sa mai discutam. Cel putin teoretic. Practic, i se poate intampla oricui ca, din graba, sa achizitioneze un sampon pentru par normal, in timp ce i-ar fi fost necesar unul pentru par gras.
    Sau un sampon care promite un par deosebit de stralucitor si matasos, dar care nu e recomandat celor al caror par are tendinta de ingrasare. Pe termen scurt, parul tau nu va arata deloc bine. Iar pe termen lung, acest lucru poate conduce la dereglarea secretiei de sebum de la nivelul scalpului.


  • O alta greseala destul de frecventa consta in alegerea unei coafuri mult prea pretentioase si dificil de intretinut. Tine cont de faptul ca stilistul are atat cunostintele, cat si produsele si instrumentele necesare pentru realizarea oricarui tip de coafura, fie ea si una fantezista. Insa acasa nu vei mai avea la dispozitie nici stilistul, nici recuzita acestuia.
    Prin urmare, ar trebui sa fii realista atunci cand iti alegi stilul de tunsoare, unul dintre obiectivele importante fiind ca aceasta sa fie usor de intretinut.


  • In eventualitatea in care te vopsesti, daca nu alegi corect culoarea (si aici intervin o multime de factori: nuanta pielii, culoarea ochilor, culoarea naturala a parului), sau daca faci greseala de a crede ca roscatul, de exemplu, va "prinde" foarte bine pe un saten inchis, este posibil ca dupa ce te speli pe cap sa-ti doresti sa te ascunzi intr-o gaura de sarpe. In general, nu este indicat sa te vopsesti singura decat daca ai dobandit ceva experienta in acest sens si daca nu ai intentia de a face schimbari radicale.


  • Culoarea sprancenelor trebuie sa fie in perfecta armonie cu aceea a parului. Bineinteles ca nu-ti vei face sprancene rosii sau blonde... ci vei folosi un creion ales in consecinta. Culoarea sprancenelor ar trebui sa fie cu un ton mai deschisa decat nuanta parului. Daca ai suvite, te vei ghida in functie de culoarea naturala a parului.




  •  

    Comentarii (2)

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • maria pe 13 Mar 2011, 21:22
      coafura

      as vrea o coafura pt par mic nu ondulat

      0
      0

    • Anca pe 28 Sep 2008, 16:11
      frizuri trendy

      Spuneti mi si mie o frizura mijto pt un par....mediu nici prea scurt nici prea lung;)

      0
      0

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod