Cele mai simple trucuri ca să ai un păr strălucitor şi sănătos

Există câteva lucruri pe care le facem fără să ne gândim, dar care afectează serios sănătatea părului. Descoperă cele mai simple trucuri ca să ai un păr strălucitor!
Trebuie să ştii că nu este deloc indicat să te speli pe păr foarte des, deoarece acest obicei determina uscarea excesivă a părului, favorizând casarea lui. Sunt câteva reguli simple pe care dacă le urmezi vei avea grijă de sănătatea părului şi te poţi bucura de plete frumoase.

Iată cele mai simple reguli pe care dacă le urmezi vei avea un păr strălucitor şi sănătos:


Clăteşte părul cu oţet după ce ai folosit şamponul, lăsând să acţioneze câteva minute înainte de a-l spăla bine.

O dată pe lună trebuie să aplici o mască făcută din ingrediente naturale, dar să aibă la bază avocado.

Spală părul cu gălbenuş de ou, deoarece oricât de ciudat ar părea la o primă vedere, acesta este cel mai bun şampon şi balsam pentru păr. Gălbenuşul este foarte hrănitor şi va reface structura părului, protejându-l.

Nu te spăla pe păr foarte des! Acest obicei va face ca părul să devină uscat şi să-şi piardă din strălucire, deoarece îndepărtezi sebumul care se formează şi protejează părul.


Foloseşte numai un şampon fără sulfaţi! Aceştia sunt considerate cele mai nocive ingrediente care afectează părul, lăsându-l foarte uscat.

Masează scalpul în fiecare zi cu ajutorul unei perii din lemn pentru a activa circulaţia sângelui şi a favoriza creşterea părului.

Prinde lejer părul înainte de somn!
Acest lucru va împiedica încurcarea lui şi ruperea firelor de păr atunci când foloseşti peria.

Protejează părul de soare! Acest aspect este foarte important şi îl ignorăm de foarte multe ori. Părul trebuie să fie protejat de razele soarelui, folosind produse special concepute.
Astfel nu se va usca şi nu se va deteriora atât de repede de la soare şi apa sărată.

Nu-l usca foarte des cu foehnul! Este de preferat să-l laşi să se usuce natural în majoritatea timpului, deoarece foehnul în poate usca şi mai tare. Atunci când foloseşti foehnul trebuie să aplici înainte un balsam leave-in pentru a-l proteja.

Evită să foloseşti excesiv ondulatorul sau placa pentru întins părul. Şi niciodată nu le folosi fără a aplica în prealabil pe păr un produs menit să-l protejeze de temperatura ridicată care slăbeşte firul de păr.


Uleiul de argan este foarte benefic pentru sănătatea părului. Foloseşte-l pentru a hidrata vârfurile, scalpul sau ca înlocuitor de balsam leave-in.

Nu pieptăna niciodată părul când este ud! Acest obicei este foarte nociv pentru structura firului de păr. În schimb este recomandat să foloseşte un pieptăn sub duş după ce ai aplicat balsamul.

Consumă biotină, deoarece această vitamine stimulează creşterea părului şi a unghiilor, având un efect benefic şi asupra pielii.

Ai grijă la alimentaţia ta! Dacă eviţi proteinele şi grăsimile sănătoase părul tău va avea de suferit.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod