Ce se întâmplă dacă îți smulgi firele albe de păr?

Multe persoane încearcă să întârzie procesul de albire a părului. Alți oameni nu au o problemă cu părul alb. Însă știi ce se întâmplă dacă îți smulgi firele albe de păr?
Îți smulgi firele albe de păr? Iată ce se întâmplă!

Apariția primul fir alb de păr îi poate lua pe cei mai mulți oameni prin surprindere. Primul nostru instinct este să-l smulgem, dar s-ar putea să fi auzit și tu superstiția conform căreia îți vor apărea alte 10 fire albe de păr în locul acestuia. Cine vrea să riște acest lucru? Cu toate acestea, ca în cazul multor alte superstiții, te întrebi dacă este adevărată sau nu. Adevărul este că nu, dacă îți smulgi un fir alb de păr, nu vor crește altele 10 în locul său.
Va crește tot un fir alb de păr. În cazuri extreme, s-ar putea să nu mai crească niciun fir de păr în locul acestuia. Cu alte cuvinte, ar trebui să eviți smulgerea firelor albe de păr.

Părul albește pe măsură ce înaintăm în vârstă, deoarece acele celule pigmentare din foliculii noștri de păr îmbătrânesc. Celulele mor sau încep să-și piardă abilitatea de a face culoarea care se transferă pe firele de păr. Acest proces are ca rezultat părul alb. Acest proces este unul genetic, motiv pentru care unor oameni le apar firele albe de păr înaintea altora.

Atunci când smulgi un fir de păr, acesta iese din foliculul lui.
Un folicul poate produce numai un fir de păr și, din moment ce celulele pigmentare afectează numai foliculul în care se află, nu pot afecta și celelalte fire de păr. Motivul pentru care s-ar putea să crească mai multe fire albe de păr este că părul albește foarte încet. Fenomenul începe în foliculi, iar foliculii de păr din jurul primului fir alb de păr probabil că au început să se transforme. Doar că nu știai încă. Și până când firul de păr pe care l-ai smuls crește iar, firele de păr din jurul său devin albe.


Oricât de tentant ar fi, încearcă să te abții de la a smulge firele albe de păr pe care le observi. Smulgerea, în special smulgerea repetată, cauzează traumatisme ale foliculilor. Poți provoca o infecție, cicatrizare sau, în cel mai rău caz, o porțiune în care nu mai crește părul. Dacă trebuie într-adevăr să scapi de acel fir alb de păr și nu vrei să-l vopsești, experții sugerează tăierea cu grijă a acestuia.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod