Ce se întâmplă dacă folosești balsam de păr înaintea șamponului

Tehnicile de styling care folosesc căldură, condițiile meteo nefavorabile și mulți alți factori duc la deteriorarea firelor de păr.
Iar în momentul în care firele tale de păr sunt deja subțiri și fragile, ai nevoie de o soluție de hidratare intensă. Așa că s-ar putea să fie nevoie se regândești rutina de aplicare a produselor în momentul în care te speli pe cap. Te-ai întrebat vreodată ce s-ar întâmpla dacă ai aplica mai întâi balsam de păr, urmat de șampon?

De ce să aplici balsam de păr înaintea șamponului?


Această tehnică este o modalitate foarte bună de a hidrata părul, fără a-i lua din volum. Balsamul hrănește firul de păr, dar îl și poate lipsi de volum.
Dacă aplici șamponul după balsam, vei îndepărta orice reziduu. Tehnica aceasta este cunoscută și sub numele de spălare inversă a părului și există mari șanse să schimbe regulile spălatului pe care le știai până în prezent.

Chiar dacă nu ai părul subțire, această tehnică poate fi aplicată o dată pe săptămână. Dacă te vei spăla cu șampon după aplicarea balsamului, vei elimina orice depunere persistentă lăsată în urmă de balsam. Și știi care este cel mai mare beneficiu al spălării inverse? Aceasta prelungește perioada în care părul tău este curat, prin îndepărtarea excesului de balsam, precum și a uleiurilor naturale.

Balsam de păr înaintea șamponului: Cum se aplică balsamul de păr?


Înainte de a fugi la duș să testezi această tehnică, ți-am pregătit câteva sfaturi. Înainte de a aplica balsamul, asigură-te că umezești foarte bine părul cu apă.
Dacă aplici balsamul pe părul uscat sau foarte puțin umed, nu vei putea să răspândești balsamul foarte bine pe firele de păr. După aplicare, nu trebuie să clătești părul imediat. Trebuie să lași balsamul să acționeze pentru 3-5 minute. Fără a clăti, se aplică șamponul și se spală părul. Chiar dacă ai fi tentată să clătești balsamul din păr înainte de șampon, acest procedeu previne uscarea părului. Balsamul acționează ca un fel de scut, care creează o barieră între păr și șampon și împiedică înlăturarea tuturor uleiurilor naturale ale părului.
În cazul în care vei clăti balsamul din păr înainte de șamponare, nu vei beneficia de toate efectele pozitive ale acestei tehnici.

În cazul în care firele de păr sunt groase, experții recomandă aplicarea balsamului pe păr, șamponarea și aplicarea balsamului încă o dată. A doua oară trebuie aplicată doar o cantitate mică de balsam de păr, preferabil doar pe vârfuri.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod