Ce nuanţe se poartă în această toamnă? Vopseşte-te şaten scorţişoară!

Vara a trecut, părul a avut de suferit din cauza razelor solare, iar acum trebuie să avem grijă să ne îngrijim cum trebuie.

Ana Liţă, hair stylist la Jovsky Studio, ne-a acordat un scurt interviu în cadrul căruia a vorbit despre culoarea vedetă a acestei toamne şi despre îngrijirea părului.

eva.ro: Care este culoarea vedetă toamna aceasta?


Ana Liţă: Culoarea vedetă pentru toamna aceasta este şaten scorţişoară. Nuanţa este o variantă mai închisă de arămiu, potrivită pentru părul lung, scurt sau mediu.

Cum dai strălucire părului vopsit?


Pentru a obţine strălucire, părul are nevoie de o îngrijire atentă.
Porneşte de la felul cum este pieptănat, spălat, masat, uscat. Masajul scalpului şi al firului de păr cu produse potrivite pentru fiecare tip de păr sau fiecare problemă în parte este secretul unui păr sănătos, strălucitor. Dacă, însă, a devenit tern după vopsiri repetate sau după expunerea la soare, există produse ajutătoare de tratament speciale pentru a reda strălucirea.

Şi vopseaua are un rol important în redarea strălucirii, iar dacă nu vrem colorare, recomand vopsea incoloră.
Poate fi folosită atât pe păr natural, cât şi colorat doar pentru împrospătare.

 


Cum protejezi părul vopsit foarte des?


Dacă este nevoie de vopsit foarte des, recomand să se menţină aceeaşi nuanţă ca bază o perioadă mai îndelungată, astfel să putem vopsi doar rădăcina, iar când vrem o schimbare putem vopsi în color blok. Vopsirea vârfurilor sau câteva şuviţe într-o nuanţă complementară cu cea a ochilor, astfel încât să se pună în valoare trăsăturile.

În felul acesta protejăm firul de păr, iar şuviţele pentru mine sunt ca nişte accesorii.
Sigur, când vopsirea se face în salon, părul este protejat cu produse pre vopsit cu proteină sau cheratină. După vopsire se folosesc uleiuri esenţiale, ele fiind primele care pleacă din păr în urma unui procedeu chimic, iar rolul lor este de a menţine elasticitatea. Când firul de păr îşi pierde elasticitatea, devine casant şi se rupe usor.

Ce este recomandat pentru păr după trecerea verii?


După trecerea verii, este recomandat să se folosească produse de hidratare intensă, în special pe lungimi, iar pe scalp produse care acţionează împotriva căderii părului şi neapărat împrospătarea culorii.

 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • blackbabe pe 15 Sep 2014, 13:41
    saten

    eu am parul saten, insa o nuanta putin mai inchisa :)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod