Camufleaza-ti primele fire de par alb

Parul alb este o dilema cu care se confrunta intr-un anumit moment al vietii fiecare femeie. Chiar daca el isi face aparitia mai devreme sau mai tarziu, exista cateva trucuri ingenioase prin care el poate fi pus in valoare sau prin care poate fi estompat.

Aparitia primelor fire de par alb surprinde o femeie intre 34 si 42 de ani. Dar nu exista nici o regula generala in care sa se incadreze acest eveniment, deoarece ele isi pot face aparitia mai devreme sau mai tarziu, in functie de ritmul de viata al fiecarei femei. Acest fenomen de depigmentare mai mult sau mai putin rapid este fara indoiala legat de factorii genetici.
Sunt femei care incep sa albeasca inca de la vsrsta de 20 de ani, pe cand altele depasesc varsta de 50 de ani fara sa fie macar deranjate de aparitia vreunui fir de par alb.
Alti factori care influenteaza in mod aparitia lor sunt: mediul inconjurator, alimentatia si modul de viata.
Aceasta pana de culoare - albirea parului - se datoreaza unei stopari a fabricarii melaninei, asa cum sustin unele pareri unei enzime numite tiroxinaza, care isi pierde puterea oxidanta sub actiunea unui agent inhibitor prezent in organism.
El nu mai transforma pigmentii fabricati in bulbii capilari si impiedica astfel parul sa prinda culoare.

Camufleaza parul alb in mod natural
Daca ai fire de par alb si vrei sa le ascunzi, adopta atunci solutia "ton sur ton". Aceasta metoda de vopsire a parului este de preferat, deoarece nu contine amoniac. Produsele de acest tip reusesc sa acopere cam 50% din firele albe intr-un film de culoare cat mai natural. In plus, ele daruiesc stralucire parului si ii dau mai mult volum, fara sa-l agreseze. Rezultatul este ultra-natural si, in plus nu mai trebuie sa te ingrijorezi in privinta radacinilor, deoarece aceasta vopsire superficiala se estompeaza treptat dupa cateva spalari.
Acest tip de colorare a parului o poti utiliza pe tot parul sau poti sa te limitezi doar la cateva suvite. In acest caz, alege nuanta cea mai naturala si aplica produsul doar pe suvitele albe, apoi repartizeaza-l cu ajutorul unui pieptan si pe suvitele invecinate, astfel incat sa obtii un efect cat mai natural. Daca vrei sa incerci una dintre solutiile pe care ti le-am propus mai sus, cele mai bune alegeri in acest sens ar fi nuantatoarele ton sur ton Wella Soft Color, Rilken, Garnier sau L'Oreal.

Cultiva-ti stralucirea parului
La inceput, sa disimulezi parul alb cu orice pret nu este in mod obligatoriu si cea mai buna solutie. Cateva fire de par alb nu sunt un semn evident de batranete, deoarece ele pot sa iti aduca o tusa suplimentara de culoare, daca vei accentua culoarea naturala a parului cu ajutorul unor tratamente specifice.
Pe masura ce albesc, firele de par devin mai groase, dar si mai poroase. Iar atunci cand sunt expuse prafului si diferitelor particule prezente in atmosfera, ele se ingalbenesc si se murdaresc cat ai clipi din ochi. De aceea, de indata ce parul alb isi face aparitia, obisnuieste-te sa iti speli parul odata la trei zile, cu un sampon care curata in profunzime. Aceste sampoane contin agenti care curata cheratina si pigmenti argintati care daruiesc parului carunt un reflex foarte luminos, fara a le altera culoarea initiala. Poti incerca Pantene Fix Color, Elseve cu multivitamine delaL'Oreal sau Neutro Roberts.

 

Comentarii (13)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • adrian pe 16 Iun 2014, 15:03
    de ce

    BUNA ZIUA ! Am o intrebare care ma framanta de cateva zile m as bucura sa cunosc un raspuns la problema mea ,de cateva zile am o pata alba de par iesita peste noapte este un par al ca laptele des si foarte rar .M as bucura sa stiu ce este si cum se numeste fenomenul sau daca este un tratament VA MULTUMESC!

    0
    0

  • Marissa pe 21 Aug 2013, 21:06
    incaruntire precoce

    Va sfatuiesc cu drag sa va faceti analizele pt disfunctiile tiroidei..anume TSH si FT4..deoarece una dintre cauzele aparitiei precoce a firelor de par albe sunt disfunctiile tiroidei..un leac naturist stiu ca sunt mastile cu ulei de cocos

    0
    0

  • george pe 30 Aug 2011, 19:18
    fire de par alb

    Buna Ziua ! am 30 de ani si de un an de zile firele de par alb se imultesc de la o zi la alta ! exista vreo solutie de stopare al acestui fenomen ? albirea este ireversibila ?

    9
    1

  • tiberiu pe 24 Aug 2011, 17:31
    fire de par alb

    si eu am fire de par alb cam de vreo 3 ani.am parca tot mai multe.se transmite pe cale genetica sau din ce alte cauze apar?

    0
    0

  • adi pe 20 Feb 2011, 21:17
    par alb

    eo am 16 ani sh am intrun loc diste fire albe de mai mult timp.oare de ce mi sau facut?

    5
    0

  • Nana pe 27 Sep 2010, 13:11
    par alb!!!

    eu am 23 de ani si de un an de zile au inceput sa imi apara o gramada de fire de par alb mentionez ca nu m-am vopsit niciodata si nu ma incanta ideea sa ma vopsesc dar nu stiu ce sa fac am incercat si cu leacurile astea babesti dar nici unul nu prinde (ex: coaja de nuca, foi de ceapa)

    11
    3

  • Nana pe 27 Sep 2010, 13:10
    par alb!!!

    eu am 23 de ani si de un an de zile au inceput sa imi apara o gramada de fire de par alb mentionez ca nu m-am vopsit niciodata si nu ma incanta ideea sa ma vopsesc dar nu stiu ce sa fac am incercat si cu leacurile astea babesti dar nici unul nu prinde (ex: coaja de nuca, foi de ceapa)

    1
    0

  • andreea pe 17 Mai 2010, 17:48
    fire albe!!

    si eu am 20 de ani si la fel am o gramada de fire albe... am noroc ca am parul foarte des iar daca e curat si cu volum nu se vad asa de tare... oricum ma vopsesc o data pe luna intr-o nuanta de saten putin mai inchisa ca a mea naturala... ma deprima foarte tare firele astea si am cautat foarte mult pe internet solutii, am gasit ceva produs care nu contine coloranti dar care readuce parul la culoarea naturala daca este folosit constant... ma gandesc sa l comad.

    4
    2

  • ady pe 14 Mai 2010, 17:00
    par alb

    Buna, am 20 de ani si pe zi ce trece apar tot mai multe fire albe de par in cap. ce ma sfatuiti sa fac sa scap de firele albe ?

    10
    0

  • ely_oreea pe 21 Mar 2010, 00:36
    par alb

    am 21 ani si am suvite de par alb din ce in ce mai des:( offf

    3
    0

  • lary pe 22 Feb 2010, 14:21
    parul alb

    nu gasesc nimic ce ma intereseaza

    5
    2

  • oana-maria pe 5 Oct 2009, 21:29
    fire albe

    Buna! Am 26 de ani, parul meu este negru si mie mi-au aparut firele albe de la virsta de 13 ani.Acum ma vopsesc brunet, decat la radacina pentru ca parul meu este deja carunt in crestet si in lateral.Spuneti va rog ce sa fac?Va multumesc

    15
    2

  • Flori pe 10 Ian 2009, 12:46
    Par Alb

    buna ziua; am si eu o problema, am prea multe fire de par alb , ce ma sfatuiti ? ce culeare de vopsea/nuanta sa folosesc?

    24
    7

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod