Bobul „aerisit”, tunsoarea cu mult volum care le-a cucerit pe influencerițe

În ciuda a ceea ce ne-au făcut să credem filmulețele de pe TikTok, o tunsoare uimitoare nu înseamnă doar să iei o foarfecă de bucătărie și să tai la întâmplare șuvițe din păr.
O tunsoarea impecabilă necesită proporție, echilbru și strctură - o adevărată arhitectură în păr. Este o practică pentru care specialiștii se antrenează ani la rând, pentru a crea look-uri ce iau în considerare trăsăturile faciale și textura părului fiecarui client.

Atunci când ai tunsoarea ideală, nici nu mai este nevoie să irosești prea mult timp pentru a te coafa - părul se „aranjează” singur și arată întotdeauna perfect.

Un exemplu este boboul „aerisit”, numit astfel pentru că include șuvițe tăiate atent, la dimensiuni diferite, și o formă care parcă sfidează gravitația, oferind mult volum.

„În esență, este un bob clasic, de la care obții foarte ușor volum și dinamism”, declară hairstilistul Hollie Rose Clarke pentru Glamour UK.
„Dacă ai părul cu fir gros, trebuie îndepărtată din greutatea părului, astfel încât să fie mai ușor să obții volum. Dacă ai părul fin, atunci este de preferat să alegi un bob cu vârfuri drepte și să folosești un spray de calitate pentru volum sau un fixativ foarte bun”, adaugă specialista.

Pentru acel efect de bob aerisit și voluminos, hairstilistul Nicholas Hardwick spune că este necesară crearea unor straturi subtile în păr. „Îmi place să creez șuvițe în scări abia vizibile pentru a oferi viață și dinamism tunsorii și pentru a obține acel lifting de la rădăcină”, spune expertul.
Rezultatul este o tunsoare care lasă impresia că părul tău se află în bătaia vântului și îți oferă acel volum inegalabil.

Odată ce ai obținut structura, această tunsoare bob este foarte simplu de înreținut. Va arăta uimitor după ce te-ai spălat pe cap, iar dacă vrei și mai mult volum, îți poți usca părul cu foehnul sau cu peria rotativă. Secretul este să nu exagerezi cu coafarea și aplicarea produselor de styling, care încarcă firele de păr și reduc din volum. Scopul este ca părul să arate ca și cum ar avea volum în mod natural.

Citește și: 50 de tunsori pentru păr scurt care sunt foarte ușor de întreținut


„Vei avea nevoie de o perie rotundă bună. Aplică puțin spary pentru volum.
Usucă părul timp de câteva minute cu foehnul. Cea mai bună tehnică este să miști părul dintr-o partea în cealalta folosind aerul puternic al foehnului -  realizează mișcarea stând cu capul în jos - este un truc grozav pentru volum”, spune Holly.

„Împarte părul în secțiuni orizontale, de aproximativ trei centimetri grosime, pune șuvița pe peria rotundă și apoi ridică și înfășoar-o pe perie, uscând cu foehnul. Când ajungi la cărare, usucă în direcția opusă față de partea pe care îți vei face cărarea. Când vei da părul la loc, trasând cărarea obișnuită, vei oberva un efect uimitor de lifting de la rădăcină”, adaugă specialista.

O investiție bună este o perie rotativă, care te va ajuta să obții toate acestea fără prea mult efort.
„Folosește o perie rotativă care îți va oferi rezultatele unei uscări cu volum ce pare realizată de un specialist, fără să te doară mâinile la final”, recomandă hairstilista.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod