Alternative naturale ale produselor de îngrijire a părului

Există peste 10.000 de produse de îngrijire a părului, dar doar 11% dintre acestea au fost testate pentru siguranță.
Nu ai consuma un măr care conține pesticide sau un iaurt plin cu hormoni, așa că de ce ai aplica substanțe chimice și neurotoxine periculoase pe păr și piele? Iată câteva alternative naturale ale produselor de îngrijire a părului!

Ce alternative naturale ale produselor de îngrijire a părului poți încerca acasă?


Organele tale interne au câteva modalități de a elimina toxinele. Dar substanțele chimice aplicate pe piele nu au aproape nicio barieră înainte de a intra în sânge, de aceea fiind foarte periculoase. În loc de a alege aceste substanțe chimice, încearcă alternative naturale ale produselor de îngrijire a părului.

1. Ulei de argan ca balsam


Acesta este cel mai ușor balsam. Pur și simplu toarnă 1/2 linguriță de ulei de argan pur în palmă sau mai mult în funcție de tipul și lungimea părului.
Masează scalpul și părul cu uleiul din palmă. Aranjează părul așa cum ai proceda în mod normal. Uleiul de argan este folosit de mii de ani ca produs de îngrijire a părului, pentru calmarea firelor rebele și hidratarea părului uscat.

2. Tratament cu ulei de măsline cald


Nu este nevoie să îți cheltuiești banii pe tratamente scumpe cu ulei cald. Adesea, aceste proceduri de la salon folosesc ulei de soia sau ulei de rapiță, care sunt foarte rafinate și chiar toxice. În schimb, încălzește uleiul de măsline pentru un tratament relaxant cu ulei. Atunci când lucrezi cu uleiuri fierbinți, trebuie să fii foarte atentă dacă nu vrei să ai de-a face cu arsuri grave.

3. Spumă de păr din unt de shea


Dacă ai părul lung și ondulat, s-ar putea să nu vrei să ieși din casă fără o mână de spumă după fiecare duș. Spumele convenționale de păr folosesc de fapt cantități de alcool, care tind să îți usuce părul și să stimuleze despicarea firului de păr.
În schimb, încearcă să faci o spumă naturală din unt de shea.

4. Fixativ de păr cu zeamă de lămâie


Fixativul de păr este unul dintre cele mai toxice produse de păr. Nu numai că îți usucă părul, dar poți și inhala din greșeală multe dintre substanțele chimice atunci când îl pulverizezi pe păr, mai ales dacă folosești un recipient de aerosoli care nu este ecologic. Poți folosi puterea citricelor ca agent natural de îmblânzire a firelor rebele și ca un produs care îți ajută coafura să reziste toată ziua.

5. Ceară de păr cu melasă


Puțină melasă poate fi perfectă ca ceară de păr. Pur și simplu ia puțină melasă pe degete, freacă mâinile pentru a genera căldură și întinde-o pe păr, la vârfuri.
Melasa poate fi aplicată în orice secțiune a părului care nu stă bine.

Probabil că ai evitat până acum produsele naturale de îngrijire a părului, temându-te că sunt ineficiente sau greu de preparat. Însă există o multitudine de tutoriale și rețete pentru alternative simple și eficiente ale produselor de îngrijire a părului.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod