8 metode ca să nu cheleşti

Stresul, ereditatea, dieta dezechilibrată, circulaţia deficitară, bolile dermatologice sunt doar câteva dintre cauzele care duc la pierderea părului.
Stresul, ereditatea, dieta dezechilibrată, circulaţia deficitară, bolile dermatologice sunt doar câteva dintre cauzele care duc la pierderea părului. Pe lângă aceşti factori, există şi anumite obiceiuri care dăunează firului şi produc pierderea excesivă a părului. Află câteva sfaturi care te pot ajuta să-ţi păstrezi podoaba capilară.

1. Fii blândă cu părul tău şi evită să-l agresezi în timpul perierii!

Peria de păr poate răni scalpul şi rădăcina părului favorizând pierderea acestuia. Nu este recomandată nici perierea părului ud pentru că acesta este mai fragil şi mai predispus ruperii. De asemenea, folosirea dispozitivelor de coafat fierbinţi şi a produselor de styling poate duce la deteriorarea firelor de păr şi căderea lor din cauza subţierii sau ruperii firului de păr.

2. Masează-ţi scalpul!

Pe lângă faptul că te ajută să te relaxezi, masajul scalpului în timpul băii îmbunătăţeşte circulaţa sanguină şi creşte aportul de nutrienţi de la nivelul rădăcinilor, sporind rezistenţa firelor de păr.

3. Consultă dermatologul pentru sfaturi specializate!

Bolile dermatologice reprezintă una dintre principalele cauze care duc la pierderea masivă a părului. Dermatita seboreică face parte dintre afecţiunile care au drept efect secundar căderea părului.
Este caracterizată prin apariţia mătreţii şi a unor scuame pe diferite zone ale corpului, care produc mâncărimi.

4. Apelează la tehnici de relaxare!

Dacă traversezi o perioadă mai grea, precum un divorţ sau probleme financiare, semnele pot apărea şi la nivel fizic. Nivelurile ridicate de stres pot provoca o cădere temporară a părului, însă odată cu controlarea acestuia, părul îşi va recăpăta sănătatea.

5. Hidratare

Părul deteriorat, deshidratat este mai predispus la rupere în timpul perierii. Aplică săptămânal măşti puternic hidratante şi limitează pe cât posibil procedurile chimice de coafat.

6. Renunţă la vopselele de păr!

Sau măcar redu folosirea acestora. Vopsirea frecventă afectează sănătatea părului şi poate duce la pierderea lui.
Folosirea decolorantului, care se găseşte în majoritatea vopselelor cu nuanţe deschise, usucă şi deteriorează părul. În plus, anumite produse de colorare a părului conţin ingrediente care pot provoca reacţii alergice şi chiar dermatite.

7. Spune "Stop" fumatului!

Pe lângă boli precum cancer şi afecţiuni ale inimii, studiile au arătat că acest obicei favorizează şi căderea părului. Cauza? Fumatul afectează circulaţia periferică.

8. Mănâncă sănătos pentru un păr frumos!

Alimentaţia este cel mai uşor factor care poate fi controlat. Dieta strictă, săracă în calorii te poate lăsa cu mai puţine kilograme, dar şi cu mai puţine fire de păr. Motivul? Firul de păr suferă din cauza carenţelor nutriţionale.
Lipsa fierului şi a zincului poate fi responsabilă de pierderea părului. Asigură-te că din alimentaţia ta nu lipsesc ouăle (magneziu, seleniu, vitamina A), somon (acizi graşi, proteine), nuci (seleniu, zinc), lactate (calciu, proteine, vitamina A).

Pentru un păr frumos, specialiştii mai recomandă:

  • Piaptănă părul înainte de a-l spăla. În acest fel vei îndepărta o parte din impurităţi;
  • Clăteşte-l bine pentru a îndepărta şamponul;
  • Nu folosi la spălat apă fierbinte;
  • Dacă timpul îţi permite, lasă părul să se usuce natural. În acest fel se va păstra hidratat şi va avea un aspect mai sănătos;
  • Nu folosi peria decât atunci când este uscat. Părul umed este mai fragil şi poate fi rupt uşor.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • seby pe 20 Aug 2012, 14:44
    informatii putin eronate.

    7. Spune "Stop" fumatului! Pe lângă boli precum cancer şi afecţiuni ale inimii, studiile au arătat că acest obicei favorizează şi căderea părului. Cauza? Fumatul afectează circulaţia periferică. circulatia periferica nu are nici o treaba cu referirea facuta la caderea parului din zona centrala. circulatia periferica este circulatia la nivelul membrelor nu a capului.

    1
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod