7 motive să-ți masezi scalpul de fiecare dată când te speli pe păr

Dacă ești în căutarea unui tratament pe care îl poți face acasă pentru revigorarea scalpului, avem câteva motive care te vor convinge să-ți masezi scalpul de fiecare dată când te speli pe păr.
Sau chiar mai des. Un scalp sănătos și revigorat face parte din imaginea de ansamblu a unei podoabe capilare mai sănătoase și oferă mediul ideal pentru creșterea părului. Știi care sunt rezultatele unui masaj al scalpului zilnic? Află mai jos!

Ce se întâmplă atunci când îți masezi scalpul?


Atunci când părul tău trece printr-o perioadă mai grea sau nu crește atât de repede pe cât ți-ai dori, nu dispera. Răspunsul este la îndemână. Poți să-ți masezi scalpul în mod regulat, pentru a contribui la sănătatea, creșterea și strălucirea părului.
Precum pielea ta, părul trece prin diferite perioade. Condițiile meteorologice, produsele cosmetice, hormonii și starea generală de sănătate pot avea un impact semnificativ asupra texturii, aspectului și creșterii sale. Masarea oricărei părți a corpului stimulează fluxul sanguin și te poate ajuta să reduci oboseala, stresul și durerile de cap. Acest lucru este valabil mai ales pentru masajul scalpului, deoarece vei face un bine nu doar scalpului și pielii, ci și foliculilor de păr și părului. 

Fluxul crescut de sânge poate stimula foliculii de păr în așa fel încât părul va crește mai repede.
Dacă ești în căutarea unui tratament natural pentru a revigora scalpul, ia întotdeauna în considerare masajul acestuia, pentru creșterea sănătoasă și rapidă a podoabei capilare. Pentru a stimula creșterea părului și a micșora numărul firelor căzute de păr, poți consulta și un medic, pentru a-ți recomanda un supliment de creștere a părului, bazat pe un extract de vitamine și minerale. În plus, poți folosi un șampon delicat, care exfoliază și hidratează pielea capului, un balsam hidratant cu ulei de argan și un ser de păr cu mentol, pentru a revigora pielea capului.
Poți să-ți masezi scalpul nu doar când te speli pe cap, ci chiar în fiecare zi. Cea mai comună greșeală întâlnită în cazul masajului scalpului este superficialitatea. Masajul trebuie să fie lent și profund, astfel încât să inducă o stare de relaxare profundă. Probabil că nu este o idee tocmai bună să programezi o întâlnire importantă după această rutină zilnică.

Persoanele care suferă din cauza unei afecțiuni medicale, cum ar fi psoriazis sau diferite tipuri de eczeme, ar trebui să discute cu medicul dermatolog înainte de a stabili o rutină de masaj a scalpului.
În aceste cazuri, masajul poate agrava condițiile existente și simptomele.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod