7 mituri de îngrijire a părului care îți pun în pericol coafura

Deși ai cele mai bune intenții și vrei să ai un păr frumos și bogat, dacă urmezi reguli greșite de îngrijire nu vei obține rezultatele dorite.
Există multe idei legate de coafură și modul de îngrijire a părului, dar trebuie să le alegi pe cele cu efecte verificate pentru că poți periclita strălucirea și frumusețea podoabei capilare. Dacă ți-ai propus să ai un look impecabil în fiecare zi este esențial să pornești de la un ritual de frumusețe care include și părul. Produsele utilizate, frecvența de samponare și celelalte gesturi pot avea un impact decisiv asupra rezistenței și aspectului părului.

 
Iată principalele mituri de îngrijire a părului:

 
1. Cu cât speli părul mai rar, cu atât va crește mai repede

Există opinia potrivit căreia spălatul foarte rar al părului înseamnă un risc mai redus de rupere a firelor. Cu toate acestea, nu este momentul să sari peste dușuri încă! Acest mit nu are deloc o bază reală, ci favorizează îngrășarea excesivă a părului și mirosul neplăcut. „Părul arată cel mai bine când este curat și hidratat cu ajutorul balsamului.
Dacă nu îți speli părul poți chiar stopa creșterea pentru că foliculii vor fi astupați de sebum și praf”
, explică Brenton Kane, hairstylist.

 
2. Dacă smulgi un fir alb vor apărea mai multe în același loc

Dacă de multe ori ți-a fost teamă să smulgi un fir de păr alb din cauza acestui mit, să știi că în niciun caz nu vor crește două în locul lui. „Deși nu vei avea mai multe fire de păr alb, dacă le smulgi pe cele existente, nu este indicat să folosești penseta prea des în acest scop. Dacă smulgi un fir de păr este posibil ca atunci când va crește la loc să aibă o textură mai aspră sau să-ți crească părul în diferite direcții pe anumite zone”, spune Taylor Brock, hairstylist.

 
3. Trebuie să șamponezi părul gras în fiecare zi

Deși scopul șamponului este să elimine praful și sebumul este foarte ușor să exagerezi. Dacă te speli pe cap în fiecare zi este posibil să cauzezi uscarea și deteriorarea părului pentru că șamponul elimină mult mai mult decât cantitatea de sebum produsă în mod normal la nivelul scalpului.
Dacă șamponezi părul prea des poți avea senzația de mâncărime, iar firele se vor rupe mai ușor. Deși ai putea crede că uleiul este primul lucru pe care trebuie să-l eviți, uleiul de jojoba este un remediu util pentru a regla producția de sebum și a îmbunătăți aspectul părului.

 
4. Vârfurile despicate pot fi reparate

Din păcate odată ce vârfurile sunt despicate nu pot deveni din nou sănătoase. „Principalul plan de acțiune în ceea ce privește vârfurile despicate este prevenirea lor. Spălatul prea des, periatul viguros, folosirea în exces a produselor de coafat sau decoloratul favorizează despicarea vârfurilor. Este util să protejezi părul cu o mască intens hidratantă, lăsată peste noapte, o dată pe săptămână”, explică Ashley Feinberg, expert în îngrijirea părului.

 
5. Siliconul deteriorează părul

Ai putea fi tentată să eviți produsele care conțin silicon cum ar fi șampoanele sau serurile de hidratare, crezând că vor îngreuna părul, dar sunt esențiale pentru protejarea părului. Siliconul din produsele pentru îngrijirea părului intensifică hidratarea și favorizează menținerea unui aspect mătăsos pentru că sigilează cuticulele.
Reduc viteza de decolorare a părului vopsit, previn încrețirea și diminuează efectele negative ale foehn-ului. Important este să te asiguri că nu folosești decât un produs care conține silicon și să aplici cantitatea potrivită pentru textura și lungimea părului tău.

 
6. Perie-ți părul cât mai des 

Nu este deloc util să-ți perii părul foarte des sau timp îndelungat. „Dacă perii părul prea mult poți deteriora cuticulele și vei favoriza ruperea sau căderea firelor. Perie părul când este încurcat, dar nu reveni la această acțiune dacă nu este nevoie”, recomandă Scott Yance, hairstylist.

 
7. Uscatul natural sau cu prosopul sunt opțiuni mai bune decât foehn-ul

În cadrul studiilor realizate s-a constatat că uscarea părului la temperatura și distanța potrivită cauzează mai puține efecte negative decât uscatul natural sau în prosop. Explicația este faptul că, în momentul în care intră în contact cu apa părul se umflă și, cu cât rămâne mai mult timp în această stare, cu atât presiunea asupra proteinelor din firele de păr este mai mare.
Nici uscatul cu prosopul nu este util pentru că riscul de rupere a firelor este foarte mare, având în vedere că 80% dintre femei prind prosopul mult prea strâns. Soluția propusă de specialiști este utilizarea foehn-ului la o temperatură joasă, cu o viteză redusă, folosind mișcări circulare.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod