7 mituri care te împiedică să ai părul frumos și sănătos

Acordăm o foarte mare atenție sănătății părului și cheltuim mulți bani pe produse care să-l facă rezistent, frumos și strălucitor.
Cu toate acestea, este dificil să-ți dai seama ce produse merită investiția și care nu. De asemenea, mai sunt și unele mituri de îngrijire care pot sta în calea unui păr sănătos. Iată care sunt acestea, potrivit brightside.me: 

Mit: Căderea părului este întotdeauna un semn rău

În fiecare zi, pierdem în jur de 100-200 de fire de păr. Dar de două ori pe an, de obicei primăvara și toamna, părul nostru trece printr-o fază numită telogenă, în care foliculii de păr devin inactivi. În această fază, creșterea părului stagnează. De aceea, după trecerea acestei perioade, remarcăm o cădere accentuată a firelor de păr. Dar firele noi încep să apară. Acesta este motivul pentru care căderea părului nu ar trebui să te alarmeze prea tare. Cu toate acestea, dacă te confrunți cu o cădere accentuată a părului de mai mult de două ori pe ani sau dacă durează mai mult de o lună, este un semn că te confrunți cu alte probleme de sănătate care îți afectează părul și este cazul să mergi la medic.

Mit: Există produse care pot accelera creșterea părului

Nici măcar cele mai puternice tratamente cu hormoni nu pot face celulele să se dividă mai repede, motiv pentru care nu există produse cosmetice care să grăbească creșterea părului. Rata de creștere a părului este o trăsătură determinată genetic și este în jur de 1 cm pe lună.

Mit: Șamponul și balsamul se aplică pe toată lungimea părului

De fapt, șamponul este conceput pentru a curăța scalpul, de aceea ar trebui aplicat la rădăcină. Spuma rezultată este suficientă pentru a curăța părul și pe lungime.
În ceea ce privește balsamul, lucrurile sunt total opuse. Părul este mai sănătos la rădăcină și este protejat de sebumul secretat de glandele sebacee, de aceea nu are nevoie de efectul hidratant al balsamului, care ar trebui aplicat pe lungime.

Mit. Produsele pentru protecție termică îți protejează părul de căldură

Chiar dacă oferă o oarecare protecție pentru firele de păr, produsele concepute pentru protecția termică a părului atunci când folosești temperaturi înalte nu îți protejează total părul de efectele nocive. Cu cât folosești mai des placa sau ondulatorul la temperaturi ridicate, cu atât părul tău va avea mai mult de suferit, indiferent de produsele de protecție pe care le folosești.

Mit: Nu trebuie să te tunzi deloc dacă îți lași părul să crească

Vârfurile sunt cea mai "bătrână" și expusă parte a părului tău, de aceea este foarte predispusă la degradare și rupere. Chiar dacă ți-ai propus să-ți lași părul să crească lung, este necesar să tai vârfurile de cel puțin două ori pe an.
În acest fel, partea deteriorată este eliminată, iar părul va avea un aspect sănătos. Dacă nu tai vârfurile, acestea se vor degrada tot mai mult, se vor rupe, iar tu vei avea senzația că părul tău nu crește.

Mit: Blondele au mai puține fire de păr pe cap decât brunetele

De fapt, oamenii de știință au descoperit că persoanele cu părul blond natural au mai mult păr pe cap decât cele brunete sau roșcate. Dar cu toate acestea, părul lor este mult mai subțire. Acesta este motivul pentru care părul blond pare mai rar. Persoanele cu părul roșcat natural au cele mai puține fire de păr, dar structura firului, care este groasă și rezistentă, este cea care dă senzația unui păr bogat.

Mit: Purtarea părului permanent prins în coadă sau coc cauzează căderea părului

Nu prinderea părului poate cauza căderea firelor, ci puterea cu care îți strângi părul. Cu cât părul este strâns mai puternic în coadă sau coc, cu atât rădăcinile vor simți o tensiune mai puternică.
Apare astfel căderea părului care poartă numele de alopecie de tracțiune.

Mit: Mătreața este contagioasă

Mătreața nu este contagioasă, fiind o problemă cauzată de existența pe piele a unei bacterii numite Malassezia globosa, care se află în mod natural pe scalpul tuturor oamenilor. Dar în cazul celor predispuși la apariția mătreții, această bacterie se dezvoltă excesiv și provoacă descuamarea accelerată pieliii. 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod