6 trucuri de frumusețe pentru femeile cu păr șaten

O nuanță adesea reliefată prin reflexe luminoase aurii sau cu tonuri de roșcat, părul șaten natural sau vopsit este considerat o culoare atractivă, care evidențiază trăsăturile și intensitatea privirii la orice vârstă.
Este culoarea ta naturală sau te atrage foarte mult șatenul? Nu contează dacă ai părul de această culoare de mai mulți ani sau este o schimbare recentă, ci este esențial să îl pui în valoare pentru a avea un look impecabil. Părul șaten te poate învălui în mister sau îți va evidenția ochii dacă reușești să ai o nuanță complexă, cu subtonuri. Nu este deloc ușor să menții strălucirea acestei culori deoarece are tendința de a deveni mată odată cu trecerea timpului. Cu toate acestea, nu trebuie să te resemnezi la ideea că vei avea un păr cu aspect tern. Șatenul poate fi la fel de atrăgător ca și negrul abanos dacă procedezi corect.

 
Iată care sunt secretele frumuseții părului șaten:

 
1. Taie vârfurile la intervale regulate

În cazul în care tocmai ai trecut de la blond la șaten nu vei avea cum să ascunzi vârfurile despicate. Dacă te îngrijorează tăierea vârfurilor prea des și vrei să obții un păr mai lung, mai bine mergi la salon la intervale regulate de aproximativ 8-10 săptămâni pentru a menține frumusețea și strălucirea părului tău.
Chiar dacă nu ai fost blondă înainte, părul poate fi în continuare afectat de folosirea foehn-ului, de permanent sau de placa de îndreptat. Este întotdeauna util să-l protejezi și să tai vârfurile la intervalele recomandate pentru a preveni aspectul neîngrijit pe care îl dau vârfurile despicate. Acest truc va spori și rezistența culorii deoarece pe zonele de păr deteriorate vopseaua se va decolora mult mai rapid sau în unele cazuri poate prinde mai închis decât îți dorești.

 
2. Ia o periuță de rimel

Uneori nuanțele de șaten pot fi prea uniforme, dând impresia de păr lipit, fără volum. Pentru a da profunzime culorii alese este indicat să alegi o culoare cu două tonuri mai închisă decât nuanța curentă și să utilizezi o periuță pentru rimel pentru a aplica vopseaua.
În acest mod vei crea zone ușor mai închise pentru a da o dimensiune 3D podoabei capilare. Este o schimbare subtilă care va da impresia că ai părul mai des, foarte utilă în cazul părului lung care poate pierde ușor din volum în cazul unei culori clasice.

 
3. Amestecă 3 variante de șaten când te vopsești

În acest mod vei crea o culoare finală complexă, iar trecerea dintre nuanțe va intensifica strălucirea și volumul părului. Poți fie să le amesteci pe toate trei de la început, apoi să aplici noua culoare rezultată, fie să aplici cele trei nuanțe separat, pornind din creștet cu nuanța mai închisă și finalizând spre vârfuri cu cea mai deschisă.

 
4. Mizează pe aspectul natural

Dacă îți vopsești părul frecvent aplică vopseaua numai la rădăcină, iar în ultimile 5 minute întinde produsul cu degetele până spre vârfuri. Folosind această metodă vei evidenția zonele mai deschise și pe cele închise pentru ca părul tău să aibă o culoare atractivă și toată lumea să presupună că este nuanța ta naturală.

 
5. Nu uita de sprâncene

Sprâncenele îngrijite, cu o formă potrivită, îți vor încadra fața și accentuează frumusețea trăsăturilor. Alege un creion de sprâncene cu un ton mai deschis decât culoarea părului (sprâncenele prea deschise la culoare vor părea inexistente, iar cele prea închise îți vor duriza trăsăturile și evidențiază semnele de oboseală).
Dacă șatenul pe care l-ai ales are reflexe roșcate nu folosi un creion de sprâncene în tonuri roșiatice. Te va face să pari foarte palidă, așa că alege neapărat un creion în tonuri de maro, apropiat de ciocolata cu lapte.

 
6. Ascunde firele de păr albe

Este adevărat că blondele pot ascunde mai ușor firele albe pentru că se combină armonios cu nuanța lor de bază. Dacă ai numai câteva fire albe folosește spray-urile speciale pentru a le acoperi, iar dacă ai peste 50% fire albe este indicat să alegi o nuanță de șaten deschis sau de blond închis pentru a putea prelungi intervalul dintre vopsiri.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod