6 trucuri ca să-ți vopsești mai rar părul

6 trucuri ca să-ți vopsești mai rar părul

Ți se pare că abia te-ai vopsit și parcă iar este nevoie să-ți retușezi culoarea sau rădăcinile? Află cum te poți vopsi mai rar
Iubim vopselele de păr pentru că ne ajută să obținem cele mai frumoase și interesante nuanțe, dar și pentru că reușesc să ascundă perfect firele de păr albe. Dar substanțele din aceste produse cosmetice nu sunt deloc inofensivă, ci din contră. Atunci când te vopsești prea des, de câteva ori pe lună, părul tău are de suferit. Firele se subțiază treptat, iar scalpul poate fi afectat de folosirea în exces a substanțele din compoziția vopselelor. Din fericire, există trucuri simple care îți permit să amâni vopsirea părului. Iată ce să încerci:

Trucuri ca să-ți vopsești mai rar părul: Alege o nuanță ușor de întreținut

O regulă de bază care îți permite să amâni cât mai mult vopsirea părului este alegerea unei nuanțe ușor de întreținut, cât mai apropiată de culoarea ta naturală. În acest fel diferența dintre rădăcinile proaspăt crescute și restul părului nu va fi prea vizibilă.
Cu cât contrastul este mai mare dintre culoarea naturală și cea a părului vopsit, cu atât vor fi necesare mai multe vopsiri. De asemenea, nuanțele roșcate sunt cele care se estompează rapid și au nevoie de o întreținere specială și de vopsiri mai dese.

Optează pentru stilul ombre

Din fericire, în prezent sunt în tendințe stiluri de vopsire care avantajează o întreținere ușoară a părului. Este vorba despre stilul ombre sau baleiaj, care presupun păstrarea părului într-o nuanță mai închisă la rădăcini și una mai deschisă către vârfuri. Este opțiunea perfectă dacă nu ai forte multe fire de păr albe pe care trebuie să le camuflezi. Te vei vopsi mai rar, dar vei fi și în tendințe.

Trucuri ca să-ți vopsești mai rar părul: Vopsește selectiv

O altă tehnică foarte utilă este cea a vopsitului selectiv. În acest fel este avantajat părul natural, pentru că presupune păstrarea nuanței naturale a părului și colorarea selectivă a firelor albe din zonele vizibile.
Este o metodă care te avantajează în cazul în care vrei să ascunzi firele albe, dar fără să renunți la nuanța naturală a părului tău. Poate fi folosită numai în cazul în care nu ai foarte multe fire de păr albe.

Nuanțează părul alb

La polul opus se află nuanțarea, o metodă prin care îmbrățișezi albirea părului. Tot ce trebuie să faci este să folosești un nuanțator special care îi va oferi o tentă interesantă de culoare părului tău. Este varianta optimă în cazul în care părul tău este predominant alb. Îți va fi ușor să întreții o astfel de culoare, pentru că nuanțatorul se poate folosi asemenea unui șampon.

Folosește un spray pentru retușarea rădăcinilor

Produsele special concepute pentru a camufla rădăcinile crescute între două vopsiri sunt o soluție de urgență la care poți apela cu încredere. Acestea conțin pigmenți care se fixează pe firele de păr, fără să pătrundă în interiorul fibrei capilare.
Îți vei colora superficial rădăcinile, pentru a estompa contrastul dintre rădăcinile crescute și restul părului. De asemenea, sunt foarte simplu de folosit.

Trucuri ca să-ți vopsești mai rar părul: Apelează la soluții naturale

Remediile naturale pentru colorarea părului, folosite de mii de ani, sunt la fel de eficiente și în prezent. Plantele care conțin pigmenți puternici, așa cum sunt cojile de nucă, rubarba, mușețelul, cafeaua, sfecla roșie etc. te pot ajuta să întreții în mod natural nuanța părului între două vopsiri. Nu au capacitatea de a acoperi firele de păr albe, dar pot reda intensitatea culorii și strălucirea părului dacă vrei să amâni vopsirea.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod