5 soluții pentru a acoperi părul alb folosind ceaiul negru

Dacă te-ai săturat să folosești vopselele din comerț cu ingrediente chimice și un risc ridicat de alergii este momentul să dai o șansă ingredientelor naturale. Mergi în bucătărie și folosește cu încredere ceaiul negru pentru a elimina firele de păr alb.
Poți „sări” peste programarea de la salon pentru retușarea rădăcinilor albe folosind un remediu natural, care îți face părul strălucitor și bogat. Ceaiul negru este foarte eficient pentru a-ți închide culoarea părului, indiferent dacă este vorba despre o nuanță prea deschisă sau de firele albe care te deranjează constant când te uiți în oglindă.

 
Iată cum poți utiliza ceaiul negru pentru a revitaliza părul și a-i da o culoare închisă:

 
1. Ceai simplu

Ceaiul negru este o sursă excelentă de tanin, care va închide nuanța părului treptat. Pune la fiert 1l de apă, iar după ce dă în clocot adaugă 6 linguri de ceai negru sau 6 pliculețe.
Lasă la infuzat până când lichidul se răcește, apoi pune-l într-un recipient tip spray. Aplică pe tot părul și pune ce ți-a rămas la frigider pentru a folosi amestecul peste 1-2 zile. Lasă ceaiul negru să acționeze timp de 30 de minute, apoi clătește părul cu apă călduță spre rece.

 
2. Cafea și ceai negru

Boabele de cafea sau varianta granulată pot da părului o nuanță temporară de maro. Dacă îți dorești un negru strălucitor nu trebuie decât să combini cafeaua cu niște ceai negru și vei obține efecte rapide. Mai întâi fierbe 3 pliculețe de ceai negru în 600ml de apă.
După ce a dat în clocot adaugă 3 linguri de cafea instant și lasă să fiarbă încă 5 minute. Lasă amestecul să se răcească, apoi ia o pensulă de vopsit și aplică mixul pe părul uscat. Lasă lichidul să acționeze timp de o oră, apoi clătește-te cu apă aproape rece.

 
3. Clătiri repetate pe bază de ceai negru

Trebuie să prepari ceai negru foarte tare, folosind 4 pliculețe la 500ml de apă. După ce s-a răcit mergi la chiuvetă și clătește-ți părul cu atenție. Lasă lichidul să acționeze 20-30 de minute, apoi repetă operațiunea de 2-3 ori. În acest mod vei închide foarte mult culoarea părului și vei intensifica strălucirea șuvițelor.

 
4. Ceai negru cu alte plante

Pune 1l de apă la fiert, apoi adaugă 2 frunze de rozmarin, 2 frunze de oregano și 7 pliculețe de ceai negru. Fierbe-le timp de 5 minute, apoi lasă amestecul să se răcească.
În continuare aplică mixul pe părul uscatși lasă-l să acționeze 1-2 ore, pe toată lungimea părului, în funcție de cât de închis vrei să fie părul la final. După acest interval clătește-te cu apă călduță.

 
5. Clătire cu tulsi și ceai negru

Pune 5 pliculețe de ceai negru și 5 frunze de tulsi în 800ml de apă și lasă până dă în clocot. Lasă la răcit și adaugă 4-5 picături de suc de lămâie. Acest ingredient suplimentar te va ajuta să elimini mătreața și orice alte infecții de la nivelul scalpului. Aplică amestecul pe tot părul, lasă să acționeze 30-45 de minute și după 3-4 utilizări vei observa că firele albe îți apar mult mai rar decât până acum.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod