5 sfaturi ca să-ţi păstrezi cât mai mult culoarea părului după ce te vopseşti

Un păr proaspăt vopsit arată sănătos, este fresh şi străluceşte în lumina soarelui, doar că acest efect wow nu rezistă în timp, ba chiar se poate atenua la scurt timp după vopsire. Ce ai de făcut în acest caz? Foarte simplu.
Pune în practică următoare sfaturi eficiente şi vei reuşi să-ţi menţii culoarea părului mult timp după vopsire.

1. Nu-ţi spăla părul înainte de vopsire

Pentru a avea o nuanţă intensă a părului timp îndelungat, trebuie să urmezi 2 paşi importanţi, astfel încat vopseaua să se fixeze optim. Evită să-ţi speli părul înainte de vopsire. Sună ciudat, însă pe părul proaspăt spălat nuanţa nu "prinde" atât de bine şi nici nu rezistă prea mult timp. Nu trebuie să ai un păr gras şi îmbacsit, ci doar să ai grijă să nu-l speli cu câteva ore înainte de vopsire.

Cu 2 săptămâni înainte să te vopseşti, începe să-ţi hidratezi părul cu un balsam potrivit tipului tău de păr.
Acest pas este important deoarece vopseaua nu va avea o nuanţă intensă dacă este aplicată pe un păr uscat şi deteriorat.

2. Foloseşte un şampon pentru păr vopsit

În magazine există o gamă variată de şampoane pentru păr vopsit. Aşa cum pentru părul gras, uscat sau cu mătreaţă foloseşti un şampon potrivit fiecărui tip de păr, aşa şi pentru părul vopsit ar trebui să foloseşti un şampon adaptat acestei nevoi. În general, şampoanele pentru păr vopsit ajută culoarea să rămană fixată în firele de păr, menţine intensitatea culorii şi protejează podoaba capilară de factori precum razele puternice ale soarelui.

3.
Protejează părul de aerul cald


După vopsire, este indicat să foloseşti un produs pentru protecţie termică înainte de fiecare utilizare a plăcii de îndreptat părul sau a ondulatorului. Căldura excesivă duce la estomparea intensităţii părului, precum şi la uscarea lui.

Când îţi speli părul, foloseşte apă calduţă, deoarece apa fierbinte duce la decolorarea firelor de păr. Dacă mergi la mare, protejează-ţi părul cu o pălărie, altfel razele puternice ale soarelui vor scurta rezistenţa vopselei.

4. Clăteşte-ţi părul cu apă minerală

Apa de la duş poate conţine calcar, care nu face altceva decât să-ţi spele culoarea obţinută în urma vopsirii.
Dacă vrei să-ţi păstrezi cât mai mult culoarea părului după ce te vopseşti, îţi sugerăm să te clăteşti cu apă minerală după fiecare şamponare. În acest fel, culoarea va rezista mai mult timp, iar părul îşi va menţine supleţea şi strălucirea.

5. Intensifică nuanţa părului cu soluţii naturale

Din când în când, părul tău are nevoie de un răsfăţ cu soluţii naturale, pentru a avea o nuanţă intensă şi de lungă durată.

O dată pe săptămână, clăteşte-ţi părul cu infuzii şi sucuri din plante. De exemplu, dacă ai părul şaten sau castaniu, poţi folosi cafea pentru a intensifica nuanţa părului.
Lasă cafeaua să acţioneze câteva minute pe păr, după care clăteşte-o. Infuzia de praz este o altă soluţie naturală pentru nuanţarea părului vopsit.

Dacă eşti blondă, apelează cu încredere la ceaiul de muşeţel pentru a dobandi o nuanţă mai intensă a părului, iar dacă eşti roşcată, foloseşte suc de sfeclă roşie şi morcovi pentru a avea o nuanţă superbă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod