5 obiceiuri proaste la care trebuie să renunţi ca să ai un păr frumos

Îl îngrijeşti, îi tai vârfurile o dată pe lună, foloseşti în fiecare săptămână tratamente şi măşti speciale, ai grijă de el ca la carte, cu toate acestea părul tău este lipsit de strălucire, cu vârfurile despicate şi subţire. Nu ştii ce să-i mai faci şi cum ai putea să-i readuci frumuseţea şi vitalitatea de altă dată.

Ştiai că unele obiceiuri pe care le ai în viaţa de zi cu zi îţi afectează sănătatea părului. Află mai jos la ce trebuie să renunţi dacă vrei să ai un păr frumos. 

Îl piepteni ud

Cel mai mare rău pe care îi poţi face părului tău este să-l piepteni atunci când este ud. După ce îl speli, părul tău este foarte sensibil. De aceea, încearcă să ţii cât mai departe de el peria. În aceeaşi categorie intră şi aparatele pentru coafat cu aer cald (placă, ondulator etc). Atunci când le foloseşti, apa din firul de păr este încălzită brusc şi se transformă rapid în vapori, care forţează şi rup fibra capilară în drum către exterior. La suprafaţa părului se formează mici umflături, care duc în timp la ruperea firului. Chiar şi cu prosopul dacă îl freci mai intens rişti să-l distrugi. Specialiştii ne recomandă să-l lăsăm preţ de câteva minute să se usuce natural şi apoi să-l coafăm.

Îl usuci cu foehnul


Nu foarte departe de placă sau ondulator este şi foehnul pe lista aparatelor de coafat care ne deteriorează părul. Este adevărat că foehnul nu este la fel de dăunător ca celelate, însă dacă obişnuieşti să-l foloseşti mereu şi mai ales imediat după ce ai spălat părul, când firul este foarte ud, rişti să-i faci un mare rău podoabei tale capilare. 

Te piepteni prea rar


Dacă faci parte din acea categorie de femei care îşi perie părul o dată la trei zile, înseamnă că părul tău nu arată foarte bine. Trebuie să ştii că pieptănarea ajută la stimularea circulaţiei sanguine la nivelul scalpului, ceea ce contribuie la hrănirea şi oxigenarea rădăcinilor. De aceea, prin pieptănare zilnică a părului previi acumularea de sebum, care poate sufoca rădăcina. Este important ca sebumul să fie distribuit pe toată lungimea părului, oferindu-i o protecţie naturală împotriva degradării şi ruperii. Aşa că, nu uita să te piepteni o dată pe zi.

Obişnuieşti să-l prinzi

Îţi place să-ţi prinzi mereu părul în cozi sau cocuri interesante? Dacă foloseşi mereu elastice de păr care îţi strâng foarte tare firele, atunci ar trebui să renunţi la acest obicei. Elasticul de păr nu face altceva decât să-ţi subţieze firul, să afecteze circulaţia şi să-l rupă mai uşor. Din aceeaşi categorie fac parte şi clamele metalice.

Prea multe cure de slăbire

Eşti obsedată de curele de slăbire? Atunci părul tău nu cred că este foarte încântat. Explicaţia este una foarte simplă. În general, orice dietă este săracă în calorii. În aceste condiţii, firul de păr suferă din cauza carenţelor nutriţionale (lipsa fierului sau a zincului sunt responsabile de pierderea părului). Asigură-te că din alimentaţia ta nu lipsesc ouăle (magneziu, seleniu, vitamina A), somonul (acizi graşi, proteine), nucile (seleniu, zinc) sau lactatele (calciu, proteine, vitamina A).


 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod