5 moduri în care să folosești uleiul de cocos pentru păr

Uleiul de cocos a devenit cel mai apreciat ingredient natural pentru înfrumusețare. Poate fi folosit pentru hidratarea tenului, a părului și pentru a trata zonele de piele uscată de pe corp.
Dacă vrei să-l folosești pentru păr, dar nu știi cum să-l incluzi în tratamentele tale de înfrumusețare, îți oferim șase sugestii care te vor ajuta să ai un păr sănătos și strălucitor. Iată ce să încerci:

Balsam intensiv


Uleiul de cocos îi poate oferi părului tău hidratarea de care are nevoie pentru a arăta impecabil. Este o sursă bogată de acizi grași esențiali și de proteine, astfel că fortifică firele de păr și previne degradarea lor. Pentru un tratament intensiv cu ulei de cocos, pune în palmă o bucățică de unt de cocos de mărimea unui bob de mazăre sau puțin mai mare dacă ai părul foarte lung. Masează palmele pentru ca uleiul să se topească, apoi aplică pe păr, de la rădăcini până la vârfuri. 

Pentru ca uleiul să pătrundă și mai bine în păr, pune pe cap o cască pentru duș și folosește foehnul pentru a-ți încălzi părul.
Căldura va permite uleiului să pătrundă mai bine în firele de păr, astfel încât părul tău să fie mătăsos, strălucitor și hidratat. Lasă uleiul să acționeze o oră sau peste noapte, apoi spală-te pe cap și aplică balsam ca de obicei.

Ser de netezire


În zilele cu umiditate ridicată, poți avea multe fire rebele și păr cu aspect răvășit. Pune puțin ulei de cocos în palme și apoi aplică pe păr, insistând pe lungime și la vârfuri. Cel mai bine este să folosești acest tratament cât părul este încă umed, dar nu ud. Uleiul va fi mai bine distribuit și părul se va coafa mai ușor. Pentru a nu încărca părul, este de preferat să aplici o cantitate foarte mică de ulei și să aplici ulterior încă puțin dacă este necesar.
 

Spray pentru strălucire


Dacă părul tău este lipsit de strălucire, ai nevoie de un remediu natural care funcționează imediat. Spre deosebire de spray-urile din comerț care conțin alcool și îți usucă și mai mult părul, spray-urile naturale pe care le faci acasă sunt hidratante și netezesc firele rebele. 

Îți poți face un spray pentru strălucire amestecând două linguri cu ulei de cocos, 4 picături de ulei esențial de rozmarin și două căni cu apă distilată.
Pune ingredientele într-o sticlă cu pulverizator și amestecă bine. Agită foarte bine spray-ul înainte de folosire pentru că apa și uleiurile se vor separa. Pulverizează o cantitate mică pe lungimea părului și masează delicat. Părul tău va deveni instant mult mai strălucitor.

Tratament pentru mătreață


Există numeroase cauze care duc la apariția mătreții, de la bacterii, ciuperci, eczeme, scalp uscat sau prea gras. Înainte de a aplica ulei de cocos pe scalp trebuie să știi care este cauza. Dacă te confrunți cu eczeme, piele uscată sau bacterii, uleiul de cocos poate fi un remediu eficient pentru mătreață. Are proprietăți antibacteriene, antifungice, iar atunci când este aplicat pe scalp hidratează intens pielea și calmează senzația de prurit, dar și descuamarea. 

Folosește degetele pentrun a aplica puțin ulei de cocos pe scalp și a masa delicat.
Masajul scalpului stimulează în același timp și circulația, ceea ce susține creșterea adecvată a părului. Lasă uleiul să pătrundă în piele timp de 15 minute, apoi spală-te pe cap.

Tratament înainte de șamponare


Dacă tratamentul intensiv de hidratare cu ulei de cocos se aplică pe părul curat și este lăsat să acționeze peste noapte, tratamentul înainte de șamponare poate fi folosit pe părul murdar, uscat, înainte de a te spăla pe cap. De asemenea, beneficiezi de toate efectele benefice ale uleiului de cocos pentru păr fără să-l lași să acționeze ore în șir. 

Aplică uleiul de cocos pe părul uscat, cu 15 minute înainte de a te spăla pe cap. Nu doar că îți va hidrata părul și scalpul, dar îți va face părul mai ușor de pieptănat și descurcat.
În același timp îl va proteja de efectele negative ale apei dure, care conține mult calcar.
 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod