5 moduri în care menții culoarea părului tău și 5 greșeli care o distrug

5 moduri în care menții culoarea părului tău și 5 greșeli care o distrug

Vopseaua de păr conține peste 5000 de substanțe chimice care te ajută să obții acea nuanță pe care ți-o dorești. Colorarea părului cu vopsea permanentă este un proces invaziv, care afectează structura firului de păr, de aceea părul vopsit are nevoie de îngrijire specială.
Blondul platinat sau roșcatul intens poate că arată excelent pe părul tău, dar ca să reziste cât mai mult și să ai un păr sănătos trebuie să respecți câteva reguli esențiale și să eviți unele greșeli des întâlnite. Iată ce să încerci:

5 moduri în care să menții culoarea părului tău


După colorare, amână cât mai mult prima spălare pe cap


După ce te-ai vopsit, este recomandat să aștepți cel puțin două zile înainte de a te spăla pe cap pentru prima dată. Motivul este acela că pigmenții au nevoie de timp pentru a se stabiliza și a se fixa în interiorul firelor de păr. De asemenea, cuticula, stratul exterior al firului de păr, trebuie să se închidă complet și să blocheze pigmenții în interior. Iar acest proces durează chiar și câteva zile.

Folosești măști de păr potrivite


Nu uita să aplici o mască potrivită tipului tău de păr. Măștile de păr hidratează, fortifică părul și îi oferă elasticitate, făcându-l mult mai rezistent.
Aplică o mască specială pentru părul vopsit o dată pe săptămână.

Protejează-ți părul de soare


Razele UV degradează pigmenții din firele de păr și le estompează culoarea. Soarele poate fi cel mai mare dușman al culorii părului tău, de aceea este necesar să folosești produse pentru păr cu protecție UV. Alege un balsam leave in cu UV și aplică-l pe păr înainte de a te expune la soare. Poartă pălării, eșarfe sau șepci atunci când stai la plajă.

Citește și: Bobul franțuzesc, tunsoarea în tendințe care se potrivește oricui. 30 de idei

Clătește-ți părul cu apă rece


Clătirea părului cu apă rece este cel mai simplu truc care te va ajuta să-ți menții părul sănătos și strălucitor. Spălarea pe cap cu apă fierbinte deschide cuticulele, rezultatul fiind un păr cu o nuanță estompată, care în același timp este uscat și degradat.

Folosește șampon uscat pentru a te spăla mai rar pe cap


Secretul unui păr vopsit care își menține nuanța intensă cât mai mult este acela de a te spăla mai rar pe cap.
Între spălări, folosește un șampon uscat care va reda prospețimea și volumul părului tău. Este de preferat să te speli de maximum două ori pe săptămână dacă ai părul vopsit, în cazul în care părul tău nu este deosebit de gras.

5 greșeli care distrug culoarea părului


Nu aplici balsam la fiecare spălare


Indiferent de tipul tău de păr, de lungime sau de textură, balsamul este esențial pentru a-l menține frumos și sănătos. Cu atât mai mult dacă ai părul vopit. În timpul procesului de colorare, părul este afectat de substanțele chimice din vopsea. Iar dacă nu aplici balsam de fiecare dată când te speli pe cap, părul devine tot mai uscat, lipsit de strălucire și se rupe cu ușurință.

Folosești prea des aparate de styling cu căldură


Să-ți vopsești părul și să-l agresezi zilnic cu aparate de styling cu temperaturi înalte este o combinație care va duce în timp la distrugerea lui. Temperaturile ridicate estompează culoarea părului și aceste efecte se observă după numai cinci secunde de la aplicarea căldurii pe păr.
Dacă nu poți renunța la placă sau la ondulator, alege unele de foarte bună calitate, cu funcție de reglare a temperaturii.

Nu îți protejezi părul de apa cu clor din piscine


Vopselele de păr sunt realizate pe bază de substanțe chimice care pot reacționa în diferite moduri atunci când intră în contact cu alte substanțe, așa cum este clorul din apa de piscină. Clorul are efect decolorant și îți estompează culoarea părului rapdi. De asemenea, reacționează cu tonurile de blond auriu din păr, rezultatul fiind o nuanță ștearsă, cu tentă verzuie. Prinde-ți părul într-un coc înalt atunci când faci baie în piscină sau folosește o cască specială dacă obișnuiești să înoți des în piscină. Nu uita să te clătești cât mai repede după ce pleci de la piscină.

Folosești produse ce conțin sare, sulfați și detergenți


Toate aceste ingrediente afectează sănătatea și culoarea părului. Alege produse cât mai delicate, care nu usucă părul și nu îndepărtează pigmenții din interiorul firelor.
Evită spray-urile pentru texturare care conțin sare și alege un șampon fără sulfați. De asemenea, cu cât un șampon conține mai mulți detergenți, cu atât mai repede va elimina pigmenții din păr și îi va estompa culoarea.

Îți freci părul cu prosopul


Frecarea părului cu prosopul după ce te-ai spălat pe cap este o greșeală gravă, care îl degradează rapid. Părul este foarte vulnerabil când este ud, iar frecarea cu putere duce la dustrugerea cuticulei, la uscarea și ruperea firelor. Înfășoară părul într-un prosop din microfibră și lasă-l să se usuce în mod natural sau usucă-l cu foehnul la cea mai mică treaptă de căldură.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod