5 metode naturale pentru decolorarea părului acasă

5 metode naturale pentru decolorarea părului acasă

Dacă vrei să-ți deschizi nuanța părului fără să apelezi la decolorarea cu substanțe chimice care îți ard părul, poți încerca aceste metode naturale eficiente.
Decolorarea părului este o provocare chiar și pentru specialiști. Încă nu s-a descoperit o modalitate sigură de a elimina pigmentul din păr fără ca fibra capilară să fie afectată. Chiar și în urma celor mai inovatoare metode pentru decolorare părul poate rămâne aspru, uscat și deteriorat. 

De aceea nu este recomandat să încerci o decolorare acasă cu produse chimice speciale. Riști să te confrunți cu distrugerea iremediabilă a părului sau cu nuanțe la care nu te-ai fi așteptat să ajungi. Dar dacă vrei să deschizi culoarea părului tău cu câteva tonuri, poți încerca remedii naturale care nu au efecte atât de nocive asupra părului. Nu te pot ajuta să obții o schimbare radicală, dar sunt eficiente pentru a deschide părul cu câteva tonuri. Iată câteva soluții pe care să le încerci:

Amestec de apă oxigenată și zeamă de lămâie


Un amestec obținut din apă cu lămâie și puțină apă oxigenată te poate ajuta să deschizi nuanța părului.
Toarnă trei părți de apă cu lămâie (obținută prin stoarcerea unei jumătăți de lămâie într-un litru de apă) și adaugă o parte de apă oxigenată. Pune amestecul într-un recipient cu pulverizator și agită bine. După ce te-ai spălat pe cap și ai aplicat balsam, clătește-te bine și șterge-ți părul cu prosopul. Pulverizează apoi soluția cu apă oxigenată pe tot părul și usucă-l cu foehnul. Soarele va activa soluția și îi va amplifica efectul decolorant. 

Zeama de lămâie este folosită adesea pentru decolorarea delicată a părului. Apa oxigenată este utilizată uneori ca o metodă alternativă de a decolora părul, pentru a se evita folosirea decoloranților cu efect nociv. Însă și apa oxigenată poate avea efecte negative dacă nu este folosită corect. Este important să testezi orice soluție pe bază de peroxid pe o șuviță subțire și ascunsă de păr înainte de a folosi pe tot părul.

Ceai de mușețel


Dacă ideea de a folosi apa oxigenată pe păr te sperie, atunci poți folosi ceaiul de mușețel pentru a deschide nuanța părului.

Primul pas este să faci o infuzie concentrată de mușețel.
Cantitatea ar trebui să difere în funcție de lungimea părului tău. Înmoaie părul în infuzia de mușețel, tamponează cu un prosop pentru a elimina excesul și lasă părul să se usuce. 

Pentru a amplifica efectul ceaiului de mușețel poți adăuga zeamă de lămâie înainte de a aplica pe păr. Este o metodă care te va ajuta să deschizi nuanța părului cu câteva tonuri după trei, patru aplicări. 

Mască cu scorțișoară


Poate că este surprinzător să găsești scorțișoara pe lista ingredientelor cu efect decolorant, însă acest condiment are nu doar proprietăți decolorante, ci stimulează în același timp creșterea părului. 

„O mască cu scorțișoară este o modalitate excelentă de a-ți hrăni părul în timp ce îl decolorezi”, declară coloristul Mike Petrizzi pentru purewow.com. „Amestecă scorțișoară măcinată cu balsamul sau masca ta hidratantă, aplică pe tot părul, acoperă cu o cască de duș și lasă să acționeze timp de 30 de minute, apoi clătește-te”, recomandă specialistul.

Combinația de ingrediente ar trebui să fie o parte de scorțișoară la patru părți de mască sau balsam.

Votcă și sare


Și alcoolul are un efect decolorant asupra părului.
Dacă urmează să petreci ceva timp în aer liber, la soare, votca te poate ajuta să deschizi nuanța părului tău. „Cea mai cunoscută modalitate de a decolora părul acasă este cu ajutorul sucului de lămâie, dar votca funcționează la fel de bine. Dacă vei sta la soare, adaugă puțină sare fină în votcă, aplică pe păr și lasă amestecul să acționeze asupra părului. Vei obține un efect natural, de păr decolorat de soare”, declară colorista celebrităților Sharon Dorram.

Este important de reținut că alcoolul îți poate usca părul, de aceea ar trebui să-l hidratezi intens cu o mască sau un balsam după ce încerci acest tratament.

Vitamina C în șampon


Ești în căutarea unui ingredient simplu pe care să-l amesteci cu un produs pe care îl folosești deja? În acest caz ai nevoie de vitamina C. Îi poți oferi șamponului tău obișnuit un efect decolorant adăugând vitamina C în el. Îți va deschide treptat nuanța părului pentru un efect de păr decolorat în mod natural de soare.

Pisează 15-20 de tablete de vitamina C până obții o pudră fină, adaugă pudra în șamponul tău și amestecă bine.
Folosește șamponul așa cum o faci de obicei. Pentru a amplifica efectul, lasă șamponul să acționeze pe păr timp de aproximativ 20 de minute.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod