4 trucuri pentru uscarea părului cu foehnul. Sfaturile specialiștilor

Uscătorul de păr se numără printre aparatele indispensabile din colecția oricărei femei. Probabil nici nu concepi să te speli pe cap fără să ai apoi la îndemână foehnul pentru a te usca rapid.
Fiecare dintre noi avem o rutină de frumusețe tipică. Unele dintre noi ne spălăm pe păr în fiecare zi, altele la două sau chiar la trei zile. În funcție de cum ne-o cere părul sau starea de spirit. Iar apoi, ce faci? Cum îți usuci părul? Faci parte dintre femeile care cred că uscarea cu foehnul periclitează starea de sănătate a părului? Sau folosești foehnul la temperatură maximă pentru o uscare rapidă? Modul în care alegi să folosești acest aparat poate influența foarte mult sănătatea părului tău. 

Nu trebuie să uiți că orice exces de căldură în cofarea părului are ca rezultat sensibilizarea sa pentru că această acțiune deschide cuticula, deshidratează părul și îl deteriorează.
Iată patru tipsuri despre uscarea părului cu foehnul oferite de specialiștii ghd:

Usucă-te cu foehnul dacă ai părul lung

Dacă ești mândra posesoare a unui păr lung, atunci e mai bine să alegi uscarea cu foehnul. Iată și motivația: uscarea naturală ia mai mult timp și se pare că moleculele de apă, care pătrund în structura firului de păr, influențează în mod negativ cheratina. Rezultatul? Părul tău devine mai uscat și mai fragil. 

Părul ud nu se perie

Când ai părul ud, uită de perie. De ce? Pentru că aceasta îl încurcă și îl rupe.
Dacă vrei să îl descurci, atunci utilizează un pieptene cu dinți rari. Totodată, nu uita să aplici un ulei pentru ca pieptănatul să fie mai ușor de realizat. 

Tamponează părul cu un prosop cu microfibre 

Prosoapele de bumbac pot rupe părul sau îl pot electriza. Optează așadar pentru un prosop de microfibre. 

Setează uscătorul de păr la o temperatură joasă

Până în momentul în care excesul de apă se evaporă, specialiștii ghd recomandă să folosești o temperatură medie sau joasă pentru foehn. Când simți că o anumită secțiune a părului se încălzește este important să schimbi direcția aerului cald.
Temperatura optimă pentru a usca și coafa părul fără a-l degrada sau sensibiliza este de 185 de grade Celsius. 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod