10 trucuri simple prin care să-i oferi mai mult volum părului tău

Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale părului subțire este acela că poate părea rar din cauza lipsei de volum. Dar trucuri simple de îngrijire și coafare te pot ajuta să obții volumul perfect la care visezi. Iată ce poți încerca:

Alege lungimea potrivită pentru părul tău

Cu cât este mai lung, cu atât părul tău va avea o greutate mai mare și va atârna mai greu, ceea ce îi reduce mult din volum. Tunsorile scurte, în schimb, în special cele în scări, îi vor oferi mai mult volum. Dacă ai firul subțire, atunci părul tău nu ar trebui să depășească nivelul umerilor. Tunsoare pentru volum

Tunde-te în scări

Un alt truc pentru ca părul tău să aibă mai mult volum și să pară mai des este acela de a-l tunde în scări. Un breton pe o parte, ușor inegal, va crea iluzia de mult păr și va ascunde faptul că părul tău este subțire.
Tunsoare in scari

Adaugă culoare

Poți adăuga volum și cu ajutorul culorilor. Șuvițele subțiri în culori diferite, plasate astfel încât să creeze impresia de volum sunt o soluție practică pentru părul fin.
Și stilul ombre te va ajuta să obții iluzia de păr mai des.
Par ombre

Spală-te corect pe cap

Chiar și modul în care îți speli părul poate avea influențe asupra volumului. În primul rând, aplică șamponul la rădăcină, masează și întinde spuma pe lungime. Folosește balsamul și masca de păr numai pe lungime, fără a aplica la rădăcină. Dacă aplici la rădăcini, acestea se vor îngreuna și părul își va pierde volumul. 

Susține-ți rădăcinile

Un truc simplu pentru mai mult volum imediat după ce te-ai spălat pe cap este cel de a folosi agrafe de păr. Fixează agrafe la rădăcină, cât părul este încă ud, iar când se va usca își va păstra volumul.

Nu folosi prea multe produse de styling

Pentru că părul tău este subțire și lipsit de volum, vei fi tentată să folosești cât mai multe produse de coafare precum spumă sau fixativ. Dar acestea încarcă firele de păr, le îngreunează și reduc mai mult din volum dacă sunt folosite în exces.
Aplică o cantitate mai mică pentru a-ți fixa coafura. Pentru părul scurt, este de preferat să folosești o cantitate de spumă cât o nucă, pentru părul mediu cât un ou de găină, iar pentru părul lung cât o minge de tenis. 

Coafurile lejere te avantajează

Părul aranjat cu grijă, pieptănat perfect și netezit creează un mare dezavantaj în cazul părului fin. Dar un "haos" studiat și coafurile care par ușor neglijete te vor avantaja mult mai mult. Alege buclele mari, cocurile dezordonate și împletiturile largi.
Coafura pentru volum

Folosește șampon uscat

Șamponul uscat este o pudră fină care absoarbe excesul de sebum de la rădăcină, fiind un real ajutor în cazul în care ai părul subțire și se îngrașă ușor. Folosind șamponul uscat vei reuși să-i redai volumul fără să fie necesar să te speli în fiecare zi pe cap.
Aplică la rădăcină, masează, lasă câteva minute să acționeze pentru a absorbi sebumul, apoi piaptănă-te.

Alternează cărarea

În loc să-ți faci cărarea pe mijloc, care îți va reduce mult din volum, optează pentru o cărare pe o parte, pe care să o alternezi o dată la câteva săptămâni. Vei obține în acest fel volum instant.

Usucă părul stând cu capul în jos

Acest stil de a-ți usca părul va crea volum la rădăcină, spre deosebire de modul clasic de uscare a părului. Poziția în care se vor usca rădăcinile va oferi apoi mai mult volum și va crea impresia de păr bogat. 

Sursă foto: brightside.me
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod