10 sfaturi utile cand te vopsesti singura

Astazi, aproape 60% dintre femei isi vopsesc parul. Blonda, bruneta sau roscata, vrei o culoare stralucitoare si care sa reziste. Practic, rapid si ieftin, vopsitul la domiciliu...
Astazi, aproape 60% dintre femei isi vopsesc parul. Blonda, bruneta sau roscata, vrei o culoare stralucitoare si care sa reziste. Practic, rapid si ieftin, vopsitul la domiciliu are din ce in ce mai multe adepte si tinde sa devina o etapa a ritualului personal de frumusete.

Pentru ca nu ai langa tine un profesionist, trebuie sa fii atenta la alegerea culorii, apilcarea si ingrijirea post-vopsire.

Daca ai ales sa te vopsesti singura, iata zece sfaturi de aur, de care au putea sa tii cont:

1.Alege culoarea potrivita


Pentru ca lucrurile sa fie clare inca de la inceput, nu te lasa amagita de imaginea fotomodelului de pe cutie. Este posibil sa nu obtii aceleasi rezultate ca atunci cand te vopsesti la coafor, desi folosesti aceeasi nuanta.  

O anumita culoare te poate ajuta sa dai personalitate frizurii tale, iar alta iti lumineaza chipul sau iti scoate in evidenta pe privire.
Pentru a nu da gres, alege-ti culoarea tinand cont, nu doar de preferintele tale, ci si de forma fetei si de culoarea naturala a parului.

Spre exemplu, evita sa te faci blonda de gen nordic daca esti bruneta si ai tenul inchis. Daca ai tenul deschis si parul saten, alege nuantele calde de roscat-castaniu care iti "incalzesc" figura.  

2.Atentie la oxidant


Cand alegi vopseaua, tine cont si de gradul de oxidare necesar si cauta un oxidant pe masura, in cazul in care nu este  inclus in cutia cu vopsea. In functie de oxidantul folosit, culoarea obtinuta poate fi mai inchisa sau mai deschisa.

Vopseaua ton pe ton va aduce cateva reflexe culorii tale de baza si nu presupune folosirea unui agent de oxidare. Daca nu esti hotarata ce culoare vrei sa alegi, poti face un test, incearcand samponul nuantator, care iese dupa opt spalari. El nu contine ammoniac si oxidant.

 

3.Citeste instructiunile


Pentru a reusi sa te vopsesti singura, trebuie sa tratezi procedura cu multa rabdare. Cand schimbi marca de vopsea, ar fi de preferat sa faci un test, cu 48 de ore inainte de a te vopsi.

Aplica putina vopsea pe potiunea de par de dupa ureche si asteapta sa vezi reactiile. Testul te va ajuta sa eviti alergiile. Inainte de a amesteca vopseaua si oxidantul, citeste cu atentie instructiunile si respecta-le cu strictete. Nu-ti lasa libera creativitatea, ci concentreaza-te sa respecti indicatiile producatorului si, mai ales, timpul de actiune a vopselei.  

4.Fara fire albe


Daca firele albe au inceput sa isi faca aparitia, nu folosi coloranti semipermanenti sau care nu contin ammoniac. Alege vopseaua permanenta care iti garanteaza o acoperire totala a firelor albe.  

5.Suvitele, o varianta


Daca o schimbare radicala a culorii parului nu ti se pare o solutie buna, fa-ti cateva suvite cu ajutorul produselor special create pentru a da reflexe parului. Tentele de acaju sau aramiu vor scoate in evidenta culorea ta de baza, fara a o schimba prea mult.
 

6.Respecta timpul dintre doua vopsiri


Atunci cand ai optat pentru vopseaua permanenta, respecta timpul dintre cele doua sedinte de colorare. Timpul de pauza indicat este de doua luni.
Daca folosesti sampon nunatator, improspateaza-l la sase sapatamani. Daca te vopsesti prea des,  iti inchizi culoarea, iar parul va deveni tern.

7.Un pic de henna


Acest pigment natural protejeaza parul de factorii de agresiune externa si ii da stralucire, dar are dezavantajul ca poseda un pigment de colorare foarte puternic. In cazul ca ai dat gres, henna este greu de corectat, chiar si cu o vopsea permanenta.

8.Respecta regulile de baza


Pentru a obtine o culoare frumoasa, trebuie sa respecti anumite reguli generale: evita sa folosesti pe parul decolorat un colorant fara ammoniac, nu iti vopsi parul inainte si dupa ce l-ai facut permanent si nu folosi niciodata restul de amestec de la vopsirea anterioara.
 

9.Evita "surprizele"


Daca vrei sa fii sigura de rezultat, alege o culoare care variaza maxim cu un ton sau doua fata de culoarea ta de baza. Daca iti vopsesti parul care a fost colorat anterior, aplica, mai intai produsul, la radacina si apoi pe varfuri.
Maseaza-ti usor parul pentru a patrunde bine culoarea.

10. Nu uita de ingrijire


Indispensabile unui par frumos si sanatos, produsele de ingrijire de dupa vopsire nu trebuie sa iti lipseasca! Foloseste un balsam hidratant si o masca de regenerare. Alege un sampon si un balsam care fac parte din aceeasi gama si sunt special create pentru parul vopsit.
 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mihaela pe 12 Mar 2010, 00:05
    buna

    dati-mi si mie va rog programul sau sp unde sa intru sa vad cum sa ma vopsesc cu ce culoare mi-ar sta bn

    11
    3

  • mihaela facalet pe 2 Mar 2010, 21:22
    suvite

    ce oxidanti tre sa folosesc pentru a deschide mai tare suvitele ca miau iesit mai inchise?

    4
    5

  • dana pe 1 Feb 2009, 11:23
    shimbare de luc

    as dori sa-mi dati o adresa de sait unde pot sa-mi postez chipul si sa-mi schimb singura culoarea si tunsoarea care cred eu ca mi sa-r potrivi . multumesc

    0
    6

  • ANDRA pe 3 Ian 2009, 22:01
    draga anetamitrut30

    te-as sfatui sa alegi ceva de culoare deschisa sigur o sa-ti mearga .

    0
    0

  • anetamitrut30 pe 30 Oct 2008, 15:17
    suvite

    mi.am facut suvite blonde iar acum vreau sa scap de ele ce culoare imi recomandati.?am tenul deschis la culoare si ochii albastrii.va rog ajutati.ma

    0
    2

  • emanuela pe 21 Sep 2008, 14:52
    as vrea o parere....

    buna.as vre sa va intreb ceva.ce tunsoare m-i s-ar potrivi?am parul lung,cret,mult volum si fata ovala,si ma to intrebam cam ce tunsoare m-i s-ar potrivi.puteti sa-mi dati o idee?vva multumesc

    0
    0

  • AuraCOOL pe 9 Sep 2008, 16:38
    ce sa ma mai fac?

    de vreo 6 ani ma vopsesc culoare blond...inainte de a-l vopsi am avut un par extraordinar(lung,saten deschis,ff ondulat la varfuri,cu volum etc)in timp dupa ce l-am tot vpsit nu mai este parul cum mi-l dorsc,,,este f aspru,se incurca repede,nu-mi mai creste ca inainte.mi se rp varfurile la pieptanat,nu mai este ondulat,,,,ce pot sa fac????ajutor

    5
    0

  • lillybet pe 14 Aug 2008, 12:18
    dilema..

    buna :) ce culoare mi s-ar potrivi? am pielea foarte deschisa la culoare,ochii verzi si nuanta naturala a parului meu e blond inchis. am 15 ani. a,si as vrea sa ma tund dar nu stiu ce tunsoare m-ar avantaja : am parul mediu,cu volum,putin ondulat si fata rotunda.pana acum am purtat breton si imi sta bine... multumesc anticipat

    0
    7

  • demi pe 10 Iul 2008, 13:55
    straniu

    ok... patesc o chestie... culoare parului meu se schimba in conformitate cu ultima nuanta de par utilizata.. deci, sunt satena , miam facut nishte suvite blonde. parul a crescut, suvitele au fost taiate.. dar mai departe parul unde au fost suvitele,are culoare mult mai deschisa decit cea maturala... la inceput banuiam ca e din cauza oxidantului prea puternic... dar poate oxidantul sa influenteze culoare parului ce creste mai departe? apoi, miam vopsit [parul in negru. evident suvitele care crescusera cu culoare deschisa nu au fost negre,,ci satene inchis. iar culmea.. cu toate ca culoare sa sters un pic,e vizibil, dupa spalari, sa pastrat foarte bine..si de obicei cind parul creste la radacini apare culoare naturala..ce credeti? radacinile au culoarea parului vopsit, adica satenul foarte inchis rezultat dupa negru+spalari, si nicidecum satenul mult mai deschis ,cel natural.. ce sentimpla defapt? nu pot santeleg, la toti cresc radacinele shi parul cu culoarea naturala.dar la mine parul ca cameleonul isi ia culori proprii... dintrun punct de vedere,asta e bine,estetic.... dar carei chestia? e sanatos? ce sentimpla? stie cineva?

    3
    1

  • mihaela pe 5 Iul 2008, 23:13
    vopsire

    buna..am ff multe fire albe..si imi cade ff mult parul..as dori sa imi recomandati o vopsea care sa ma avantajeze..am tenul mai deschis..sint satena natural dar ma vopsesc satena din cauza firelor albe..am folosit ff mult vopseaua Loreal..acuma folosesc Garnier..credeti ca e ok pt mine?multumesc

    6
    3

  • danila pe 2 Iul 2008, 02:25
    parul mau

    am avut parul [ermanent si mil vopsesc de fiecare data,parul meu e tare ars si se vede foarte urat dupa spalari,dar sa nu uit cami cade foarte mult par. Nu stiu ce sa mai fac am cheltuit o graoza de bani pe tratamente si degeaba. Ce sa fac

    0
    6

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod