Te-ai gandit sa-ti operezi nasul?

Am stat de vorba despre operatia de modelare a nasului - rinoplastia, cu Dr. Asist. Universitar Marek Valcu, chirurg plastician de prestigiu in Romania, care opereaza in jur de 150 de nasuri pe an. Dansul afirma ca nu oricine isi doreste sa-si schimbe forma nasului are cu adevarat nevoie de asta. Dar cine are nevoie?


M.V.: Exista paciente care cer o operatie doar pentru ca vor sa semene cu vedeta preferata, sau fiindca e la moda. Daca nasul lor are un aspect estetic si e proportionat cu fata eu le refuz, explicandu-le ca nu exista un motiv serios pentru cererea lor. O interventie chirurgicala e agresiva pentru organism si sanatatea trebuie asezata intodeauna inaintea frumusetii. Refuz 3-4% din cereri din acest motiv.

Cui ar trebui sa se adreseze o persoana care doreste sa-si schimbe forma nasului?

M.V.: Unui chirurg ORList sau plastician(estetician). Daca are probleme functionale trebuie sa se adreseze medicului ORList. Daca problema e strict estetica operatia va fi facuta de un chirurg plastician. Se poate lucra si in echipa pentru a acoperi ambele aspecte. Daca pacientul are o disfunctie respiratorie se rezolva intai aceasta, si dupa ce e sanatos se abordeaza si partea estetica.

Cat de dificila este operatia, pentru pacient?

M.V.: Poate dura de la 30 de minute la 5 ore, in functie de profesionalismul chirurgului si alti factori.
De obicei se face cu anestezie locala si pacientul pleaca din clinica dupa cateva ore cu un bandaj pe fata. Daca se face anestezie generala e necesar sa ramana internat pana a 2a zi.

Vindecarea e dureroasa?

M.V.: Nasul nu doare. Pacienta/ul va simti un disconfort insa in nici un caz durere. nu exista receptori de durere decat in piele

Cat timp trebuie sa poarte bandajul?

M.V.: In jur de 2 saptamani. Dupa ce se indeparteaza bandajul nasul e tumefiat(umflat) si rosu, n-are inca un aspect placut. In cateva saptamani se dezumfla si incepe sa arate estetic. Insa efectul final nu se obtine mai devreme de 6 luni. Procesul de vindecare e complex, si eu, ca estetician, vizualizez rezultatul final cand hotarasc cum sa operez. Imi imaginez cum va arata nasul dupa 6 luni, 1 an. Cu cat nasul arata mai urat dupa 2 saptamani cu atat va fi mai frumos in final. Noi, chirurgii plasticieni facem o hipercorectie. Procesul de vindecare depinde de gravitatie si "personalitatea" organismului.


Ce se intampla daca nu iese cum l-ati proiectat?

M.V.: De obicei iese, insa daca pacientul nu e multumit sau se loveste in perioada vindecarii, se poate reopera, insa nu la infinit. Nu e recomandat sa se intervina mai mult de 3 ori.

Pacientul trebuie sa se pazeasca, sa fie foarte precaut pana se vindeca?

 
M.V.: Nu trebuie sa urmeze un regim strict. Primele 3 zile dupa operatie nu poate respira pe nas, din cauza bandajului, va fi nevoit sa respire pe gura. Trebuie sa se pazeasca de frig si de oscilatii de temparatura si sa nu se expuna prea mult la soare, care incalzeste zona si influenteaza procesul de vindecare. Si, desigur, sa se protejeze de traumatisme.

Interventiile se fac intr-o anumita perioada a anului?

M.V.: Inainte se recomanda sa se faca primavara si toamna. Acum, fiindca avem aer conditionat in masina si in casa, cel care se opereaza nu va fi expus la oscilatii mari de temperatura, indiferent de anotimp. Asa ca, daca pacientul isi poate asigura un mediu constant, operatia se poate face in orice anotimp.
E foarte important sa se pazeasca de frig, fiindca o rinita sau o sinuzita pot infecta zona operata cu consecinte dezastruoase. Eu am vazut o singura data un nas infectat si arata groaznic.

In afara de riscurile inerente tuturor interventiilor chirurgicale, cu ce sechele se poate ramane dupa rinoplastie?

M.V.: Se intampla foarte rar, 1 la 1 milion ca pacientul sa ramana cu probleme de vedere sau sa-si piarda mirosul. Unora li se intampla sa ramana cu epifora, adica sa le curga lacrimi pa fata incontinuu. Nici o operatie nu e suta la suta sigura, fiecare organism se adapteaza in modul lui propriu la stres. Unii merg la stomatolog si dupa aceea ajung la preot.

De la ce varsta se poate opera o femeie sau un barbat?

M.V.: Femeile se opereaza de la 18 ani si barbatii de 20 ani. Mai devreme nu e bine, fiindca nasul e in crestere, si chiar daca imediat dupa operatie nasul arata frumos. in timp se va deforma, va ajunge borcanat sau diform. Operatia produce niste cicatrici care nu mai cresc odata cu restul nasului, desi ar trebui.
In zona lor se acumuleaza multa energie de crestere care va produce deformatiile.

Si varsta maxima?

M.V.: Eu nu operez dupa 60 de ani fiindca se acumuleaza prea multe riscuri. Alti chirurgi opereaza pana la varste mai inaintate.

Cui ii este contraindicata rinoplastia?

M.V.: In anumite boli de inima, plamani sau in boli psihice este total contraindicata. Inainte de operatie se fac analize de sange, radiografii, inclusiv pulmonare, examene cardiologice. Eu incerc sa operez oameni cat ma sanatosi, fiindca si asa pacientul se expune la multe riscuri.

In prezent Dr Marek Valcu lucreaza la clinica Silhouette. Ii puteti scrie la adresa office@operatiiestetice.ro sau adresa intrebari AICI

 

Comentariile 1-50 din 62

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Sabina pe 10 Iul 2014, 16:22
    Operatie la nas

    Buna ziua,am 13 ani si am nasul bocarnat.Nu este vorba sa revormam osul,ci doar sa ndepartam o mica parte de carne.Imi poate spune cineva un pret?

    0
    0

  • mirela pe 18 Mar 2014, 13:40
    operatie

    este cineva din buzau sa imi spuna cam ce preturi sunt la doctorul chioasca viorel? multumesc

    9
    0

  • ciprian pe 25 Dec 2013, 16:24
    Renoplastiu

    Am o deviatie de sept sevara avand un accident la varsta de 6 ani , acum am 17 , pe o nara nu pot respira de loc iar pe cealalta doar partial .. simt ca nu mai pot rezista ma chinuie de ani in tregi aceasta problema este si destul de stramb se obserca si incomod , respirand daor pe gura. Cand pot face aceasta operatia , este gratuit pentru minori , elevi ?

    0
    0

  • Ana pe 5 Iul 2013, 14:21
    nasul

    Am 16 ani si nasul meu, din profil, prezinta o cocoasa, e adevarat de mica dimensiune, dar care imi creeaza complexe. Pentru a scapa de aceasta problema este necesara o interventie elaborata? Care sunt costurile? Care este limita de varsta? Multumesc anticipat!

    4
    4

  • andrei pe 25 Nov 2011, 21:44
    NASU MEU

    Am 14 ani si mie mi se pare ca am nasul umpic mare insa nu mi-a spus nimeni.Vreau sa stiu daca in timp se poate micsora?

    3
    0

  • madalina pe 16 Sep 2011, 23:14
    deviatie de sept

    buna seara... am si eu o intrebare dac am 16 ani jum pot sa ma operez de deviatye ca la majorat sa fiu si eu frumoasa? sau neaparat trebuie sa astept pana la 18 ani...? va rog frumoss sa raspundety.. eu ma gandeam sa ma operez in vara cand o sa am 17 jum ca sa fie ceva aproape de 18 .... eu am mai fost o data operata la nas cand aveam 10 ani pt ca nu puteam sa respir delok pe nas... m-am operat la spitalul sf. maria la doctorul sarafuleanu codrut.... ji mi-a zc ca la 18 ani trb sa ma operez ca sa indrept nasu ca sunt in crestere....

    3
    0

  • andreea pe 13 Aug 2011, 14:07
    nasu

    si eu am o prob cu nasu e putin stramb si acm e cam borcanat si as vr sa fac o operatie am 16 ani si daca imi puteti recomanda niste doctori si cat ar costa....dar altcv nu pot face in afara de operatie?

    0
    0

  • maryin pe 18 Iun 2011, 16:35
    vreau sa ma operzz la nas

    as vrea sa ma operezz la nas am 17 ani se poate fakut operatia la virsta asta

    2
    0

  • georgiana pe 6 Apr 2011, 15:54
    De ce sa te chinui?

    Eu am fost complexata mereu de nasul meu. Recent am facut operatie de rino si septo la Dr. Budu Vlad. si in afara de faptul ca costurile au fost foarte mici( in jur de 300 euro) sunt foarte multumita de rezultat. Nu intotdeauna ce e mai ieftin e mai prost! Doctorul a lucrat foarte bine si pot spune ca ma asteptam sa fie o operatie muult mai grea( pentru cei care cunosc la deviatie de sept ti se baga in nas niste mese si toata lumea descrie acest moment ca fiind oribil, eu nu am avut nici o problema, nici o durere)! asa ca va recomand sa incercati!

    5
    3

  • gheo pe 27 Feb 2011, 13:45
    buna

    asi dori sa-mi micsorez nasu cu laser sau alta interventiee va rog sa-mi dati un raspuns mai concret si cum asi putea sa va gasesc,astept raspuns

    1
    0

  • lexu pe 23 Aug 2010, 14:53
    Rinoplastie

    Buna ziua..am 19 ani..si am fost diagnosticat cu acnee rozacee acum 4 ani..si de atunci am incercat tot felul de tratamente ...am un nas foarte mare si rosu si care de asemenea in timp isi va schimba forma datorita acneei rozacee....as dori sa va intreb daca un tratament cu laser ar ajuta la micsorarea nasului sau e necesara o interventie chirurgicala..si c-am cat m-ar costa ?Va rog mult!!!!Va multumesc

    3
    5

  • duna cristian pe 2 Dec 2009, 00:27
    nas marit

    vreau sa fac operatie

    0
    0

  • adela pe 11 Nov 2009, 18:58
    buna

    as dori sa va intreb cam cat ar costa o operatie de micsorare a nasului?vreau neaparat un pret..aproximativ..va multumesc

    7
    0

  • Daniela Tudorache pe 27 Oct 2009, 02:05
    vreau informatii despre rinoplastie

    Vreau sa stiu cum imi pot face o programare la cabinetul dumneavoastra si daca aceasta este contracost? As dori sa ma operez la nas, dar inainte vreau sa ma informez: ce riscuri sunt, cat ar costa operatia

    8
    0

  • andreea pe 9 Oct 2009, 15:01
    buna

    buna ziua as vrea si eu sa stiu kat costa o operati si daca dupa operatie beneficiezi de o internare gratuita?

    4
    0

  • ramona pe 7 Oct 2009, 14:52
    rinoplastia

    mi-a placut tare mult articolul si as vrea sa stiu cam la ce pret ajunge o operatie de rinoplastie. am 18 ani si as dori o schimbare la infatisarea mea. va multumesc

    0
    4

  • DELCEA ALEXANDRA pe 25 Sep 2009, 09:59
    BUNA ZIUA

    Ma numesc alexandra am 22 de ani si am o deviatie de sept pe care as dori sa o operez id meu alexa_baby_girl2006 va rog sa ma contactati pentru a ma putea indruma spre o clinica si un pret eventual eu cunosc foarte bine clinica medlife si stiu ca si acolo se pot facea astfel de interventi dar nu stsiu exact cum unde si la cine sa apelez va rog contactati-ma pt un raspuns

    0
    1

  • mihaiescu alina pe 23 Sep 2009, 11:56
    am o curiozitate

    DOMNULE DOCTOR...NU-MI PLACE DELOC MARIMEA NASULUI MEU....EU NU VREAU SA-L CORECTEZ....VREAU DOAR SA-L MISCOREZ....SI COCOASHA SI LATIMEA AR TREBUI REDUSE...VA ROG SA-MI SPUNETI O APROXIMATIE...CAM CAT AR COSTA O OPERATIE LA DVS?AM 20 DE ANI....LOCUIESC IN SPANIA DAR VREAU SA VIN IN ROMANIA SPECIAL SA MA OPEREZ LA DVS.... ASTEPT UN RASPUNS DAK SUNTETZI AMABIL...LA REVEDERE

    3
    0

  • mircea pe 22 Sep 2009, 12:39
    despre rinoplastie

    am gasit un doctor bun la buzau. anume chioasca viorel si are si preturi mult mai mici deat cele de pe 'piata'

    9
    0

  • deedee pe 19 Sep 2009, 22:00
    nasul

    buna.am putina cocoasa la nas si as vrea sa o indrept ...dar am 15 ani chiar nu se poate face asta?

    2
    0

  • eu pe 30 Aug 2009, 17:05

    buna ziua am 23 de ani si am mai multe intrebari pt dnv in legatura cu operatiile pe care vreau ,sa u treb sa le fac >.va multumesc si astept raspuns.

    2
    0

  • Nistor Daniela pe 9 Aug 2009, 13:35
    LA FINAL CAND PACIENTUL SE TREZESTE VA SIMTI DURERI?

    Este o emisiunea foarte frumoasa.SPER SA AM O OPERATIE CU SUCCESE DEOARECE MA VOI OPERA SI EU LA ACEASTA CLINICA PTR DEVIATIE DE SEPT.

    0
    0

  • . pe 6 Aug 2009, 22:01
    rinoplastia

    as dori si eu sa vad ca pana nu facem 18 ani,cei sub 18,nu avem cum sa ne operam,ne riscam prea mult,cu toate ca,probabil,ne-am stricat copilaria cu aceasta problema,cel putin eu sufar foarte mult pe acest caz. Am 17 ani si numai am rabadare pentru a ajunge sa-mi fac o astfel de operatie,si sper sa am si suma necesara de bani pentru a o face. Mai mult de 1500euro mi s-ar parea mult,dar in fine

    0
    0

  • Manea Laura pe 22 Iul 2009, 14:44
    operatie la nas

    buna ziua am 13 ani si vr sa-mi fac operatie la nas va rog frm sa luat id meu super_lauritza96 si sa vb despre asta vreau foarte mult aceasta operatie

    0
    1

  • andreea pe 13 Iul 2009, 20:31
    rinoplastie

    de cand sunt mica mi-am dorit un nas mai mic,am 24 de ani am fost bolnava cu plamanii.....vreau sa stiu daca eu pot face operatia.

    1
    0

  • ana maria pe 7 Iul 2009, 17:07
    rinoplastie

    Buna am 18 ani si as dori si eu sa mi fac aceasta operatie deoarece am deviatie de sept , cum as putea lua legatura cu dv pt o consultatie ,ms

    0
    0

  • alexandra pe 3 Iul 2009, 20:48
    alexandra

    buna ziua cam cat ar costa deviatia de sept ....am 14 ani o pot face?

    0
    0

  • nas nas pe 29 Iun 2009, 18:21
    curiozotate si adevar

    Am si eu de spus cv:in urma cu 2 ani din greseala m-am lovit la nas de o usa.....in urma accidentului,mi s-a umflat un os mik acesta dandu-i un aspect urat nasului meu.nu am nasul mare si as vrea sa stiu dak merita sa ma operez pt atata sau exista si alta modalitate de a avea nasul pe care l-am avut.de asemenea vreau sa stiu si unde m-as putea opera fiindka stau departe de Bucuresti.app am 17 ani....o sa mai astept un an...:P: va multumesc astept raspuns..

    0
    0

  • Rinoplastie pe 25 Iun 2009, 20:05
    Raspunsuri

    Pentru ce care tot intreaba "am 16-14-13 ani pot face operiatia" ...Raspunsul este nu. Pentru operatie la fete=minim 18 ani. Pentru operatie baieti= minim 20 de ani. Costurile variaza in functie de complicatii. O suma rotunda ar fi 1500 de EURO (1000-1200-1500-2000)

    0
    0

  • LAVYNUTZ@ THUP3YSTH@ pe 23 Iun 2009, 19:01
    O NIK INCURAJARE..:*ORICUM..SUNTEM FRM..JI ASA,,,

    domn'le...sa va faceti...km..1200 euro..v'ar costa...doar sa munciti vre'o 1=2 ani...si yoo's nik..am 16 ani..da..asteptati fratilor...avem toata viata inainte..fiti increzatori..asa ne'a lasat Dunmezeu...nu va simtiti marginalizati ..ca pana la urma..nici noi nu vroiam un nanau asa mare..dar..dk avem ambitie..vom face operatia...hh,mm....peste 2 ani..knd fk 18...va fi km..1800 euro..asta inseamna....muult:((...oricum..daca va doriti asta..veti reusi...ganditi'va ca o sa treaca...dp 6 luni..veti vedea rezultatul complet....merita sa astepti 18 ani..ji..sa fi frumos tot restul vietii,.poop'z..id meu:chyp3rlav1n1a@yahoo.com

    0
    1

  • alb pe 31 Mai 2009, 16:13
    buna ziua

    ..buna ziua!! as vrea sa stiu dak cresterea nasului poate fi stimulata prin bruscare,tot pun mana pe el si mi s-a umflat de la un timp ..ramane asa ??:((

    0
    0

  • Gabriel Adrian pe 28 Mai 2009, 21:10
    unghitzZza nose :))

    Buna ziua tuturor ,sunt baiat si fac 18 ani peste cateva luni as dori sa fiu instiintat cand sa ma pot opera mai bine si pretul.Am un nas ca o unghita cand trage pestele,se indoaie :)).Prietenii mei imi tin pumnii nu rad de mn dar sunt unii care fac misto de mn.Si am zis si parintilor ca am sa ma operez la nas ca nu mai rezist cu nasul asta ,nici o fata nu se uita la mn /:) :P.Va rog da`ti`mi add la id meu tryplexxx_bycker pentru a afla si eu mai multe.Multumesc mult

    0
    0

  • iulica pe 23 Mai 2009, 22:15
    rinoplastieee

    si eu vreau operatie la nas....il am foarte mare si mie rusine cu el......am doar 16 ani .......parintii mei nu au banii necesari operatiei asa ca va trebui ca la 18 ani sa ma angajez(doar pe perioada vacantei)pentru a face rost de banii pentru operatie!! :-< Cu Dumnezeu Inainte!!!

    0
    0

  • BALAN SAMUEL pe 19 Mai 2009, 17:50
    RINOPLASTIE

    am fost operat si eu in 2007 si costul operatiei a fost de 1700 euro.

    0
    0

  • nicu pe 13 Mai 2009, 19:55
    rinoplastia

    buna ziua domnule doctor,sunt-ti un om extraordinar imi place foarte mult cum operati,si as vrea sa stiu cum as putea sa iau legatura cu dumneavoastra si care este pretul unei operatii la nas,va multumesc.

    0
    0

  • yo_bruneta pe 10 Mai 2009, 18:03
    ?????

    Buna Ziua!urmaresc tot timpul emisiunea Frumusete pe muchie de cutit si am ramas placut impresionata de munca dv....as vrea daca se poate sa imi spuneti cam cat costa o operatie la nas...am 21 de ani si va spun sincer ca imi este rusine cu nasul meu astept raspuns

    0
    0

  • mdea Nasu :)) pe 9 Mai 2009, 11:05
    rinoplastie /:)

    Buna ziua Domnu doctor as dorii sa`mi fac si eu o operatie la nas,am 17 ani,fac 18 in August.As dorii sa`mi lasati un email sau cv adresa k sa putem VB.Vreau sa stiu pretuL fara ocolisuri.Sunteti mare vedeta la Frumusete pe muchie de cutit :))......Anticipat :)

    0
    0

  • Anna_05 pe 27 Apr 2009, 22:04
    pretul:-s

    vad k toti intreaba cat costa dar nimeni nuh spune o suma rotunda... mai am putin si fac 18 ani si vreau neaparat sa imi fac rinoplastie k ma simt asa de complexata uneori:( va rog sa imi raspundeti p mailu' meu k sa stiu dak sa ma angajez l vara sa-mi tin alocatiile si banii d buzunar ...chiar vreau sa stiu dak am vre-o sansa sa strang sg banii k ai mei spun k n-am nevoie asa k voi lupta singura :-j multumesc anticipat;*

    0
    0

  • simona pe 25 Apr 2009, 12:00
    ugly nose

    nu va mai faceti iluzii, cei sub 18 de ani k oricum pana atunci toata lmea ne va privi ciudat inclusiv pe mn si vor rade ade noi asa k...

    0
    0

  • mirela pe 28 Mar 2009, 22:32
    ajutati-ma

    ma numesc mirela am 16 ani si as dori foarte mult sa ma operez la nas.imi puteti spune cam cat costa operatia?multumesc

    0
    0

  • mirela pe 28 Mar 2009, 22:21
    as dori si eu

    as dori sa ma operez la nas dar nu am sprijin.n st c sa mai ma fac nasul meu e stramb s n mai suport.am 16 ani.n st la cine sa apelez as dori sa vorbesc cu cineva

    0
    0

  • stefi pe 23 Feb 2009, 17:18
    m-am operat la Marek

    M-am operat acum 1 an la dl Marek Valcu...costul operatiei a fost 1000euro,nu sunt dureri,din punctul meu de vedere e ca mai usoara operatie.Nu sunt f multumita de serviciile postoperatorii(consultatia si raspunsurile dl-ui Marek) Inainte sa semnati de operatie cititi si verificatii contractul cu o foarte mare atentie,puneti intrebarile inainte..nu dupa operatie...

    0
    0

  • Ade pe 6 Feb 2009, 23:16
    ciaoo

    am 15 ani si sincer nu-mi place nasul meu deloc :) as vrea sa stiu pretzul acestei operatzii si riscurile ei va multumesc si astept raspunsul vostru :)

    0
    0

  • mony pe 4 Feb 2009, 00:43
    hallo

    Abia astept sa implinesc 18 ani... pe zi ce trece imi urasc nasul tot mai mult, nu stiu ce sa fac...pana la 18 ani mai am mult..am doar 14 ani...

    0
    0

  • oana pe 29 Ian 2009, 20:56
    buna

    buna,am 16 ani si nu-mi place deloc nasul meu...ma gandeam la o operatie....dar as vrea sa stiu si eu cat ar costa?sper sa-mi raspunda si mie cineva...multumesc mult

    0
    0

  • craciun mihaela pe 19 Ian 2009, 02:25
    buna

    Am 17 ani si am un nas nu prea frumos, este cam mare si nu imi place. Vreau sa stiu si eu daca ma pot opera da cum si cat costa... vreau sa stiu si unde ma pot opera?

    0
    0

  • mitza pe 15 Ian 2009, 22:24
    rinoplatia

    Buna ziua, am 19 ani si vreau sa stiu si eu cam cat costa o operatie pentru nas nu am nasu mare dar am o umflatura urata la os de mic si vreau sa stiu daca pot sa refac cum o fost. Multumesc

    1
    0

  • valy87 pe 28 Dec 2008, 17:09
    rinoplastie

    eu m am operat la d-nul MAREK VALCU si sunt multumita,operatia costa 1200euro si in pretul asta iti poate face si deviatia de sept:)

    0
    0

  • nicoletta pe 6 Nov 2008, 13:32
    Pretul?

    De ce nu ne spune-ti si cistul unei astfel de operati?

    0
    0

  • costantin dumitru pe 14 Oct 2008, 15:25
    Rinoplastia Doresc sa stiu care este pretul estimativ al unei operatii de acest fel,si totodata care este modalitatea de plata.Va multumesc.

    Doresc sa stiu care este pretul estimativ al unei operatii de acest fel, si totodata care este modalitatea de plata. Va multumesc.

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod