Slăbit rapid: Arde grăsimea cu laser

De fiecare dată când pronunţăm cuvântul "slăbit" ne gândim inevitabil la sport, iar entuziasmul de a face pierdute kilogramele în plus ne piere la gândul exerciţiilor fizice lungi şi istovitoare.
De fiecare dată când pronunţăm cuvântul "slăbit" ne gândim inevitabil la sport, iar entuziasmul de a face pierdute kilogramele în plus ne piere la gândul exerciţiilor fizice lungi şi istovitoare. Sportul este o activitate plăcută şi energizantă de regulă, dar când avem o greutate peste limita admisă de constituţia noastră corporală lucrurile se complică: obosim mai repede, ne stresăm că nu putem duce până la capăt programul stabilit şi până la urmă abandonăm iniţiativa, dezamăgite de noi însene şi de corpul nostru.

Dr. Cristian Niţescu, medic primar în chirurgie plastică şi reparatorie, doctor în ştiinţe medicale, te ajută să afli mai multe despre slăbitul fără efort, prin lipoaspiraţia cu laser.

Lipoaspiraţia cu laser este o procedură chirurgicală care presupune îndepărtarea grăsimii din locurile nedorite şi inestetice, obţinându-se astfel un contur remodelat al corpului.
Fiind o procedură inovatoare care utilizează lumina laser, această intervenţie are ca efect şi obţinerea unei fermităţi a pielii lăsate. Este ştiut faptul însă că orice acţiune chirurgicală de modelare a corpului nostru în zonele cu ţesuturi adipoase în exces trebuie susţinută pe termen lung printr-o dietă adecvată şi exerciţiu fizic de întreţinere
. La fel de important de precizat este că lipoaspiraţia cu laser este o modalitate de eliminare a grăsimii nedorite, dar nu este recomandată persoanelor obeze ca modalitate de slăbire.

Faţă de alte metode de remodelare corporală, lipoaspiraţia cu laser este o intervenţie mult mai sigură şi cu riscuri extrem de rare, iar ceea ce este cel mai important şi revoluţionar este că rezultatele lipoaspiraţiei cu laser sunt permanente, adulţii nemaiformând noi celule adipoase în locul respectiv.

Un alt avantaj datorită căruia lipoaspiraţia cu laser câştigă din ce în ce mai mult teren în faţa celorlalte metode de remodelare corporală este timpul foarte scurt de refacere, mulţi pacienţi putându-se întoarce la activităţile normale după 3-4 zile de la operaţie acordând, desigur, o atenţie sporită zonei în care a avut loc intervenţia.


Lipoaspiraţia cu laser constă de fapt într-o procedură chirurgicală minimum invazivă, prin intermediul căreia se introduce o sondă care conţine o cantitate redusă de energie laser în locul cu grăsime vizat; laserul distruge celulele grase, urmând ca grăsimea să fie aspirată din zona cu probleme.
În prima etapă se injectează o soluţie în zona vizată până când pielea este în tensiune, pentru ca intervenţia să se realizeze în condiţii sigure, fără a produce daune ţesuturilor la nivelul cărora se acţionează. A doua etapă este cea numită lipoaspiraţia cu laser propriu-zisă, aceasta fiind etapa emulsionării grăsimii prin laser. Cea de-a treia etapă, şi ultima de altfel, constă în aspiraţia grăsimii emulsionate.

După intervenţie, pacienta trebuie să poarte un bandaj compresiv special pentru zona operată, pentru ca pielea să se reaşeze într-un mod corect şi estetic.

Deşi este folosită de obicei pentru a soluţiona depozite mici de grăsime, de până la 4 kilograme, lipoaspiraţia cu laser poate fi folosită însă şi în combinaţie cu liposucţia tradiţională, pentru remodelarea tuturor zonelor cu grăsime în exces.


Intervenţia de lipoaspiraţie cu laser se realizează în general în cazul persoanelor care nu reuşesc să slăbească prin dietă şi sport, în mare parte femei cu vârsta de până în 45-50 de ani, dar reuşita operaţiei depinde într-o foarte mare măsură de doctorul plastician ales, de experienţa, îndemânarea şi profesionalismul său.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • adriana pe 2 Oct 2011, 04:41
    super

    ok , e foarte interesant si tentant, dar totusi unde se face aceasta slabire si cat costa pt ca sunt interesata. astept raspuns.

    4
    3

  • marina pe 1 Oct 2011, 14:54
    disperare

    De ce tocmai la obezi nu este recomandata ?P.entru ca ei au nevoie sa dea cele mai multe kg jos ,deci este foarte greu .Pentru 5-10 kg nu cred ca este asa greu.si cat te costa o operatiune ca asta?Eu am de dat multe kg jos dar nu reusesc si cred ca am intrat in depresie .........

    3
    0

  • dana pe 29 Sep 2011, 21:04
    interesant

    ok totu bine si frumos dar cit costa...eu chiar sunt interesanta as dori mai multe relati am slabit 12 kg si as avea nevoie ....multumesc

    4
    0

  • paula pe 29 Sep 2011, 20:33
    indrumare

    Bine,bine, si cat costa toata treaba asta?Carei categorii de grasi se refera ca de obezi spuneti ca nu se recomanda.Atunci?eu chiar sunt interesata de toate detaliile.Astept raspuns!

    5
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod